je
door jessy27 Mar 23, 2007 om 19:05
Huishouden & energie

Bouwovereenkomst

Hallo, ik heb aan de aannemer die een dakopbouw bij ons gaat doen gevraagd of hij iets op papier wil sturen. Hij heeft ons de door hem ondertekende offerte in 2-voud opgestuurd met de vraag er 1 te tekenen en terug te sturen. Hierop staan de werkzaamheden en de prijs vermeld. Heb ik hier voldoende aan om bij eventuele gebreken hem aansprakelijk te stellen of moet hij echt een bouwovereenkomst ondertekenen?

1541 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Mar 23, 2007 om 19:23
4521 Antwoorden / 29 Vragen
0

Dag Jessy,


een offerte is eigenlijk een schriftelijke toezegging om iets te doen voor een bepaald vast bedrag.


of·fer·te (de ~, ~n/~s)


1 aanbieding van goederen of diensten tegen vaste prijs => prijsopgave



Maar er zouden ook uitzonderingen op die offerte kunnen staan.... Dus heel goed lezen die offerte.


Indien er 1 bedrag wordt genoemd voor alle benodigde werkzaamheden, inclusief materiaal, moet die aannemer zich daar ook aan houden. Maar ook u dient zich dan hieraan te houden.


Stel dat die aannemer bijv. (ik noem maar wat) 48 uur berekend heeft in die offerte en hij is uiteindelijk al in 40 uur klaar, wil dat zeggen dat hij, in dat geval, wel die 48 uur mag berekenen.....


Lees ook de (algemene) voorwaarden van die aannemer goed door.


Dit alles is dus een volwaardige overeenkomst en kan hij, indien nodig, hierop aangesproken worden (bij eventuele gebreken).


Gr. Hutch

grindweg
door grindweg - Mar 23, 2007 om 21:00
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

let heel erg op meer of minder werk hier onstaan vaak problemen over. vraag ook om een bestek  om de zelfde redenen. en zijn ze ergens bij aangesloten?

je
door jessy27 - Mar 23, 2007 om 21:15
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wat is een bestek?

grindweg
door grindweg - Mar 23, 2007 om 21:20
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

dat is een lijst met alle materialen etc wat er gebruikt gaat worden zodat ze later niet zeggen dat hoort er niet bij. goede vraag trouwens

je
door jessy27 - Mar 23, 2007 om 22:49
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Oh zo, bedankt voor de uitleg! Er staat trouwens 1 stelpost (zo heet dat geloof ik) op en dat heeft te maken met wat ze onder de vloer aantreffen wat betredt leidingen i.v.m. het verplaatsen van de ketel. Het is ook nog niet duidelijk of er een muurtje gplaatst gaat worden met daarin een deur zodat de droger, wasmachine en ketel in een soort voorgangetje komen en de rest van de zolder apart is. Denk je dat ik voor alle eventuele mogelijkheden een offerte moet vragen? Alvast bedankt voor de reactie!!

tonnieboy
door tonnieboy - Mar 24, 2007 om 02:09
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

De kosten van veel bouwprojecten zowel bij particulieren als bij grote bedrijven lopen met name op door onvoorziene omstandigheden en stelposten waarvoor op basis van nacalculatie wordt afgerekend. Ook snijden veel opdrachtgevers zich in de vingers door tussentijdse wensen of wijzigingen van het oorspronkelijk plan.
Om die reden is het verstandig meerdere vergelijkende offertes te vragen en stelposten zo veel mogelijk te vermijden, bijvoorbeeld door eerst een en ander nader te (laten) onderzoeken.



grindweg
door grindweg - Mar 24, 2007 om 07:50
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

het probleem met stelposten is dat die altijd duur zijn omdat je op dat moment geen keus hebt. dus laat ze eerst maar onder de vloer kijken en een vaste prijs maken . wij zijn in het verleden op de koffie gekomen helaas dus leer ervan succes.

si
door sicces - Mar 26, 2007 om 16:17
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

jessy, wat je ook kan doen is zelf een opdracht bevestiging schrijven waarin je refereerd aan de prijs uit zijn offerte. Ik in je opdracht kan je dan alle voorwaarden vermelden die je met de aannemer hebt afgesproken.


Tevens zou ik eerst laten uitzoeken wat er onder de vloer ligt ivm de leidingen en een keuze maken mbt een extra muurtje met deur. Dat kan je dan meteen in je opdracht bevestigen.


succes!

raywin
door raywin - Mar 27, 2007 om 01:12
20 Antwoorden / 5 Vragen
0

Beste Jessey,


 


Een bestek is een volledige omschrijving van een uit te voeren werk, met alle technische bijzonderheden en de daarbij geldende voorwaarden. Het bestek wordt aangevuld met diverse bestektekeningen, die in het algemeen door een architect of een bouwkundige adviesbureau getekend worden. Voor een eenvoudige verbouwing, waarvoor geen bouwvergunning vereist wordt, is een goede werkomschrijving met een materiaaloverzicht  meestal voldoende. Het inhuren van een bouwkundig adviesbureau is natuurlijk altijd verstandig, omdat dan beter over het bouwplan en alle consequenties nagedacht wordt. Een formulier van de verbouwingsovereenkomst, die door vereniging Eigenhuis en de NVOB opgesteld is, zou je kunnen gebruiken. Het formulier kan je gratis downloaden. In deze overeenkomst staan de rechten en plichten van opdrachtgever en de aannemer. Succes, Raymond

ja
door jacbigboss - Mar 27, 2007 om 07:37
44 Antwoorden / 15 Vragen
0

Er is eigenlijk alleen maar belangrijk wat er in moet staan  en dat is wat U precies heeft afgesproken  !!!! dat is belangrijk wat hij naar afspraak moet doen en wat niet en met de prijs erbij

vin100
door vin100 - Mar 27, 2007 om 18:25
35 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik neem aan dat u al een bouwvergunning heeft?

Dan moet u verder opletten dat

  1. uw afspraken mbt het uit te voeren werk nauwkeurig en volledig omschreven zijn in de aanbieding. Waar nodig zelf aanvullen.
  2. Stelposten vastgesteld zijn op een max. bedrag waarvan u zelf ook denkt dat dit redelijk is - verbindt anders zelf een max. bedrag aan uit te voeren onvoorziene werkzaamheden. (met dien verstande dat de aannemer wel verplicht is ze uit te voeren indien ze zich voordoen)
  3. Spreek ook een einddatum of maximale periode waarover het werk uitgevoerd wordt af. Anders bent u de klos als de aannemer besluit tussendoor even een ander klusje te doen.
  4. Indien u eventuele overlast verwacht, maak dan duidelijke afspraken zoals bijvoorbeeld dat werknemers of spullen niet door het bewoonde deel van het huis mogen zonder uw toestemming.
  5. Ga er altijd van uit dat alles wat u niet afspreekt fout zal gaan... ik kan u verzekeren dat dit in de praktijk namelijk vaak zo zal blijken.
suxes




Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer