peedee
door peedee Jul 23, 2014 om 12:56
Huishouden & energie

Bubbelbaden MSpa ernstig onveilig

Gelezen op de website van de NVWA:

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 2 ernstige ongevallen onderzocht met een Bubble Spa (merk MSpa) waarbij het water onder spanning (230 Volt) stond. Gebruikers klaagden over een zware elektrische schok bij contact met het water in de spa.

Na onderzoek door de NVWA bleek de oorzaak een defect in het verwarmingselement. Maakt de gebruiker contact met een persoon of voorwerp buiten het bad of stapt men in of uit het bad, dan bestaat gevaar voor elektrische schok. Onder ongunstige omstandigheden kan dit fataal zijn. Bekend is inmiddels dat naast deze 2 ongevallen zich meer incidenten hebben voorgedaan.

De bij één van de ongevallen betrokken importeur kon geen aanwijzingen geven hoe versies met een iets ander element kunnen worden herkend waarbij het risico minder is. Daarom geldt de waarschuwing voor alle modellen (Adobe Acrobat Document, 21 kB).

Gebleken is dat er meerdere bedrijven zijn die deze spa verkopen en in Nederland importeren. Nog niet alle verkooppunten zijn bij de NVWA bekend. Gezien het gevaar voor de gezondheid van de consument maakt de Minister van VWS deze waarschuwing aan het publiek bekend.

Bent u in het bezit van een Spa van dit merk en model, schakel dan onmiddellijk de spanning uit door de stekker uit het stopcontact te halen. Het is belangrijk dat u voorkomt dat iemand anders (per ongeluk) de stekker weer in het stopcontact steekt. De Bubble Spa en het model is herkenbaar aan het opschrift aan de buitenzijde nabij het bedieningspaneel.

Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie. De genoemde uitvoeringen kunnen op dit moment nog niet worden gerepareerd, omdat een reparatiemethode (nog) niet beschikbaar is. Het is belangrijk dat u de elektra van de spa pas weer aansluit nadat deze via een goedgekeurde methode is gerepareerd.

Lees ook:
http://www.nvwa.nl/txmpub/files/?p_file_id=2206847

2420 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jo
door jo c. - Jul 25, 2014 om 13:14
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb zelf een B130 aangeschaft en contact opnemen met de leverancier Azzuropools.
wacht hun reactie af.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer