ma
door marana99 Feb 26, 2009 om 21:12
Huishouden & energie

Contract energie in de maag gesplitst

Beste mensen, heeft iemand ervaring met het volgende...ik ben ongeveer drie jaar geleden verhuisd naar huidige woning. vorige energieleverancier was nuon. na verhuizing bleek ik ineens energie van eon te krijgen, blijkbaar leverancier van vorige bewoner. da jaarafrekening kloptte niet, hoop gedoe met verkeerde meterstanden enz. nu wil ik overstappen, maar ik wist niet eens wat voor soort contract ik had. dat stond niet vermeld op jaarafrekening. in mail heb ik de vraag gesteld. nu zegt Eon dat ik tot mei 20011 vast zit aan elektriciteit en voor gas schijn ik een contract te hebben voor onbepaalde tijd. Kan dit zomaar? voor ee contract zijn toch twee partijen nodig? ik wist van niks. als ik wil overstappen moet ik 100 euro betalen als boete. pffft. Ik wilde energie via de vastelastenbond, dar kan ik alleen gas in combinatie met elektriciteit verkrijgen. dus alleen voor gas overstappen kan niet? hoe kom ik van eon af zonder boete?


alvast dank


Marana.


 

290 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 26, 2009 om 21:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

--maar ik wist niet eens wat voor soort contract ik had--


Sorry, maar je verhuisd toch gewoon je eigen leverancier/contract (mee) als je gaat verhuizen ? Dit hoor je bij verhuizing zelf te regelen. Heb je Nuon dan destijds verhuisbericht doorgegeven of opgezegd ?


Feit dat je al die tijd de levering via Eon hebt geaccepteerd zullen ze nu zien als accoord leveringsovereenkomst verwacht ik.


Succes,

ve
door verwijderd - Feb 26, 2009 om 21:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag marana,


Als ik het goed begrijp, dan is het kontrakt voor gas 1jarig en het kontrakt voor electriciteit 3jarig. Informeer eens bij de "nieuwe" leverancier of zij de boetes willen betalen bij het tussentijds overstappen. Heel veel energieboeren doen dat namelijk.


Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer