jo
door joop ten braak Jan 9, 2014 om 10:00
Huishouden & energie

Energieprijzen veel duurder geworden

Ongeveer 6 maanden geleden ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe energieleverancier. Ik heb toen behoorlijk wat onderozek gedaan en gekeken waar iok de beste aanbieding kon krijgen.

Wij hebben een standaard verbruik van ongeveer 3.500kWh stroom en 1.800 m3 gas. De beste aanbieding heb ik destijds gevonden via een een site waar je energieprijzen kunt vergelijken en kwam toen uit op € 1.692,- per jaar. Goedkoopste aanbieding was destijds van Essent.

Helaas bleek toen dat de vaste looptijd van mijn contract toen nog niet afgelopen en kon ik nog niet overstappen. Nu is de looptijd van min contract voorbij en ben ik dus weer gaan kijken wat voor mij het goedkoopste contract zou zijn.

Nog steeds zie ik de beste aanbiedingen via een vergelijkingssite, maar de prijzen zijn enorm gestegen!
Het goedkoopste contract wat ik nu kan krijgen zit op € 1.871,- per jaar. Dat scheelt dus € 180,- euro op jaarbasis.

Hoe kan het dat de prijzen zo veel hoger geworden zijn in 6 maanden?

3387 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mahadma
door mahadma - Jan 9, 2014 om 10:44
11716 Antwoorden / 52 Vragen
0

A: Verstandig dat je eerst degelijk onderzoekt wat het totaalplaatje is rechts onderaan de streep wat je nu echt totaal betraald.
B: Met alle reclame's waarbij ze gillen, schreeuwen en bleren dat ze allemaal de goedkoopste zijn, zou je bijna gaan geloven dat er nog een groot verschil te verdienen valt.

Advies? Kijk naar wat in jouw geval het gunstigste is met een 1, 2 en 3 jarig contract, al of niet met de ( zogenaamde ) automatisch zakkende prijs en steek er effe tijd in. Je lijkt me handig genoeg om de vergelijking sites (eventueel) te passeren.

Maar let wel op, dat de gratis kado'tjes, die betaal je echt zelf. En je betaalt mee aan de tv spotjes, dat zal ook een rol spelen.

mahadma
door mahadma - Jan 9, 2014 om 10:45
11716 Antwoorden / 52 Vragen
0

Wat ook nog kan schelen is het vastrecht per maand.

zoekster
door zoekster - Jan 9, 2014 om 10:50
10968 Antwoorden / 34 Vragen
0

Het enige wat de verhogingen kan hebben veroorzaakt is het vast recht. De energieprijzen zijn juist gedaald het afgelopen half jaar. Zelf zou ik me nooit voor een meerjarig contract vastleggen. Ga voor overstapkortingen waarbij je een vast bedrag terugkrijgt aan het eind van een jaar.

gaslichtwebcare
door gaslichtwebcare - Jan 9, 2014 om 10:55
11 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte meneer Ten Braak,

In een half jaar kan er veel gebeuren op de energiemarkt. Het afgelopen half jaar zijn de tarieven inderdaad gestegen. Dit kunt u vooral zien aan de gastarieven die gemiddeld 1 à 2 cent zijn gestegen.
Het is helaas van te voren niet te zeggen welke acties leveranciers aanbieden. Dit kan dagelijks wijzigen.

Daarnaast is er op 1 januari jongstleden door de overheid een verhoging van de energiebelasting voor zowel gas als stroom doorgevoerd.
Deze verhoging is voor iedereen van toepassing (ook in uw huidige contract).

Mocht u een persoonlijk advies willen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Team Gaslicht.com

tijger1
door tijger1 - Jan 9, 2014 om 11:01
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Hebt u verleden jaar die aanbieding uitgeprint? Dan zou u kunnen kijken waar de verhoging in zit.

zoekster
door zoekster - Jan 9, 2014 om 11:02
10968 Antwoorden / 34 Vragen
0

Dat is nog vreemder, want de berichten zijn dat de gasprijzen na juli 2013 omlaag zijn gegaan.

klik HIER

en HIER

en HIER

Volgens mij zwamneus je maar wat Gaslicht.com

gaslichtwebcare
door gaslichtwebcare - Jan 9, 2014 om 13:42
11 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ten opzichte van 1 juli zijn de variabele gastarieven inderdaad nauwelijks tot niet gewijzigd. Echter begrepen wij uit uw bericht dat u het heeft over de vaste aanbiedingen. Deze volgen niet dezelfde wijzigingen als de variabele tarieven. In het afgelopen half jaar zijn de actieaanbiedingen vanuit leveranciers minder aantrekkelijk geworden doordat er minder premie wordt geboden. Maar ook doordat de vaste tarieven zijn gestegen en de heffingen vanuit de overheid hoger zijn geworden per 1 januari.

Met vriendelijke groet,

Team Gaslicht.com

zoekster
door zoekster - Jan 9, 2014 om 13:53
10968 Antwoorden / 34 Vragen
0

OOoooooooooooh, nu komt de aap uit de mouw!

Ja, die vaste aanbiedingen zullen gerust minder gunstig zijn, dan een halfjaar geleden. Daar had ik het niet over. Mijn idee is een contract nemen met variabele tarieven en een leuke premie, omdat je overstapt en je oude leverancier verlaat.

Toch maar goed dat niet iedereen je aanvankelijke beperkte uitleg meteen voor zoete koek aanneemt. Want dan zouden we zomaar kunnen geloven dat de variabele gasprijs gestegen is.

Met vriendelijke groet!

Gr
door Grunn1 - Jan 9, 2014 om 15:44
1427 Antwoorden / 18 Vragen
0

Door de (r)overheid worden steeds nieuwe maatregelen toegepast om de prijzen te laten stijgen. Ondanks dat de energie prijzen dalen zal je altijd zien dat je meer moet betalen. Energie prijzen zullen in Nederland nooit omlaag gaan zoals in omringende landen wel gebeurt.
De gas prijzen zijn zogenaamd gekoppeld aan de olie prijzen. Ja als een vat olie duurder wordt dan wordt gas ook duurder maar als een vat olie goedkoper wordt ga je echt niet minder betalen.
De huidige olie prijs is nu ongeveer 30% lager dan 2 jaar geleden terwijl de benzine veel duurder is, ook het gas is veel duurder dan 2 jaar geleden. Hoe kan dit? Als je over een jaar weer een vergelijking gaat maken zul je zien dat je op jaar basis weer meer kwijt bent dan nu ook al zou de olie prijs 50% goedkoper worden.

co
door consument001 - Jan 16, 2014 om 12:05
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Olieprijzen, dan weer de dollar, dan weer de beurzen, dan weer de tegenvallende prestaties op de internationale markt,....bla,...bla,..bla...gaaaaap.
Iemand wel is in het centrum van Rotterdam wezen kijken naar de Sky-line??
De hoogste gebouwen die er staan zijn van de banken, de ziektekostenverzekeraars en energiebedrijven + netbeheerders, precies de bedrijven die het hardste janken en klagen.
Sinds de invoering van de marktwerking zijn de vroegere nutsbedrijven commerciële op geld beluste grootmachten geworden die met uw geld Casino'tje spelen op de beurs om nog meer winst te behalen en hun kantoren nog groter en duurder te laten bouwen.
Heeft u ooit de kantoorgebouwen van b.v. Eneco en Stedin gezien ? (Google maar is, je schrikt je de tandjes)

ik garandeer u dat de energieprijzen volgend weer flink zullen stijgen want het is nu 16 januari, en het is pas 1 dag rond het vriespunt geweest, en is er dus veel te weinig gas verbruikt.
Daarnaast zullen we straks met z'n allen de enorme schadesom op moeten hoesten die de schade in Groningen al veroorzaakt heeft en nog gaat veroorzaken omdat Henkie Kamp gewoon doorgaat met het boren naar gas, ondanks de aardbevingen.
En deze schadevergoeding, alsook de zachte winter, zal in de volgende jaren stijgende gas- energieprijzen bij u terug gehaald worden.

tot15karakters
door tot15karakters - Jan 16, 2014 om 12:34
2189 Antwoorden / 14 Vragen
0

Gefeliciteerd, na de vaste contract periode zit je nu in de vrije maandelijks opzegbare....
Maar gelijk overstappen hoeft dus niet.I

Kijk op meerdere vergelijking site of bepaalde site een extra korting hebben...
En soms is enkele maanden wachten op nieuwe aanbiedingen mogelijk voordeliger.

Per maand gelden er vaak tijdelijke korting acties en nu blijkbaar een rustige periode.
In de koude winter maanden stappen meer mensen over naar goedkopere dus wacht op voorjaar want mijn ervaring is dat in April het aantal overstappers ingestort is en dan komen ze juist met tijdelijke eerste jaar of enkele jaren korting die ze normaal niet geven.


ov
door overstapper - Jan 18, 2014 om 19:06
17 Antwoorden / 1 Vragen
0

Op Tros Radar Forum Energie worden de prijsveranderingen van energie gevolgd. Veruit de belangrijkste oorzaak van de prijsstijging bij aanbiedingen blijkt de verlaging van de welkomstpremie te zijn.

ov
door overstapper - Jan 18, 2014 om 19:14
17 Antwoorden / 1 Vragen
0

Aanvulling: Ontwikkeling energieprijzen url=http://https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=51&t=139365]
[/url]

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer