door TvDeur 26 okt. 2018 om 15:48
Huishouden & energie

Ervaring Homestroom en hun energiecollectief

Via de website Independer kom ik uit op het bedrijf Homestroom en hun energiecollectief. De prijzen zien er goed uit, beter dan de rest. Alleen kan ik weinig ervaring/ reviews vinden op het internet. Erg benieuwd of hier mensen zijn die Homestroom kennen en gebruiken of gebruikt hebben. 

Alvast bedankt.

8687 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door tijger1 - 26 okt. 2018 om 15:59
42060 Antwoorden / 21 Vragen
2

Waarom zou u € 57,00 per jaar gaan betalen aan dat collectief omdat zij voor u bemiddelen? 

U krijgt geleverd door Green Choise.

Kijk eens op Gaslicht.com. Krijgt u zelf een bonus.

door Sjoppy. - 26 okt. 2018 om 16:51
5686 Antwoorden / 3 Vragen
2
door aurora1 - 27 okt. 2018 om 13:07
15646 Antwoorden / 6 Vragen
1

U bent daarbij geld aan dat collectief kwijt, waarom zou u dat willen? Kijk gewoon zelf op vergelijkingssites en van welke energieboer u een bonus krijgt en die verder ook gunstig is.

door Theotrucker - 27 okt. 2018 om 13:18
408 Antwoorden / Vragen
0

Pak de bonus via gaslicht.com en laat er geen anderen.van profiteren

ar
door arjensmit - 27 nov. 2018 om 06:10
1 Antwoorden / Vragen
0

Ik heb mezelf net ingeschreven bij homestroom. 

Ik was klant bij greenchoise en via homestroom zou ik nu ruim 200euro per jaar minder betalen en nog steeds mijn energie krijgen van greenchoice. 

 

Het argument dat je 57 euro voor niets betaald is dus incorrect. Je betaald 57 euro per jaar en homestroom bemiddeld een beter prijs waardoor je veel meer dan die 57 euro bespaard. 

 

Helaas wordt homestroom niet meegenomen in de vergelijkingen van de meeste "onafhankelijke" vergelijkingssites. Dat zal wel zijn omdat ze geen commisie betalen aan die "onafhankelijke" vergelijkingssites. Gelukkig heb ik zelf ook een rekenmachine en zelf de vergelijking gemaakt. Homestroom bleek goedkoper te zijn dan elke andere leverancier van nederlandse groene stroom, zelfs nadat je de welkomstbonussen die je elders krijgt meerekend. Alleen grijze stroom was marginaal goedkoper te krijgen. 

 

Natuurlijk moet ik nu nog afwachten of er addertjes onder het gras zitten. Dat is waarom ik hier terecht kwam, op zoek naar ervaringen van anderen. 

Ge
door Genee 27 nov. 2018 om 09:44
1509 Antwoorden / 1 Vragen

Heeft u al gekeken wat u betaalt als u op de site van greenchoise de berekening maakt?

Ik heb op homestroom een vergelijk laten maken en Oxxio als mijn huidige leverancier opgegeven.
Krijg ‘interessante’ aanbiedingen te zien en op het laatst staat dat ik nu bij Oxxio voor mijn opgegeven verbruik €2013 zou betalen.
De lijst met  ‘aanbiedingen’ op homestroom zijn gebaseerd op die €2013.
Wat blijkt, ga ik naar de site van Oxxio en vul daar hetzelfde verbruik in, kom ik op €1683,48 als jaarkosten.
Uitgaande van die €2013, een verschil of voordeel van €330 en daar hoef ik geen €57 voor aan homestroom voor te betalen, totaal voordeel dus €387.
Het grootste voordeel van alle aanbiedingen via homestroom zou €361 zijn.

Hoe kan Homestroom nu zeggen dat mijn kosten bij Oxxio €2013 zijn en het voordeel van de aanbiedingen daarop baseren?
Als ik, net als u, bij dezelfde leverancier zou blijven zou ik per jaar €284 minder gaan betalen.
Homestroom weet helemaal niet wat ik nu bij Oxxio betaal, kunnen dus ook niet berekenen wat mijn voordeel t.o.v. mijn huidig contract is. De tarieven kunnen misschien anders zijn wanneer u zich inschrijft zoals dat ook gebeurt bij het energiecollectief van Vereninging Eigen huis.

door tijger1 27 nov. 2018 om 10:39
42060 Antwoorden / 21 Vragen

@ariensmit

Maar wat hebt u aan ervaringen van anderen? U bent al met ze in zee gegaan. Dus u zit er aan vast.

door gerbera 5 sep. 2019 om 22:13
6826 Antwoorden / 12 Vragen

Dat addertje komt wel als u de jaarafrekening krijgt. Want natuurlijk gaat u per maand minder betalen dan wat u betaalde bij uw vorige leverancier.

He
door Hendrick - 5 sep. 2019 om 11:48
1 Antwoorden / Vragen
0

Homestroom is Top.

Wij zijn nu inmiddels al een aantal jaar klant. En elk jaar weer komen ze met een aanbod dat vele malen lager ligt dan de concurrenten.

Ik sluit mij helemaal aan bij ARJENSMIT zijn opmerking. Bij Homestroom bent u gewoon honderden euro's per jaar goedkoper uit.

Tip: vergelijk de prijzen per kilowat stroom, en per kuub gas! Staar u niet blind op aanbiedingen en welkomst kadootjes en dergelijke!

door tijger1 5 sep. 2019 om 11:56
42060 Antwoorden / 21 Vragen

X

me
door mein33 5 sep. 2019 om 14:38
5296 Antwoorden / 26 Vragen

Heb je aandelen of komt je boterham er vandaan !!!

door tijger1 5 sep. 2019 om 16:04
42060 Antwoorden / 21 Vragen

Lol

door tijger1 - 5 sep. 2019 om 11:56
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

@hendrick

Ik denk zelf na en rekenen kan ik ook. Hoeft een ander niet voor mij te doen.

door gerbera - 5 sep. 2019 om 16:24
6826 Antwoorden / 12 Vragen
0

Bij Homestroom bent u gewoon honderden euro's per jaar goedkoper uit.

Dat gelooft u zelf toch niet.
Maar nog ff wachten dan komt de volgende die zo blij is met Homestroom omdat die voor  € 57,- per jaar zijn energie gratis krijgt.

Toch maar goed dat ik op school met het rekenen bij de les was.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ze
Zeelsterstraat - 4 dec. 2021 om 20:44
Geldzaken & recht

Waarom moet ik naar de notaris om de ING rekening van mijn somatische vrouw over te zetten naar de gezamenlijke rekening?

Zij moet hiervoor zelf naar de bank of een agentschap gaan om daar met haar pincode een en ander te "regelen". Ze kan niet meer praten niet meer lopen  niet meer rechtop zitten en ook hierover meer nadenken. Lees meer

ruud-kassa - 4 dec. 2021 om 19:49
Geldzaken & recht

Crimeineel pint

De banken hebben nu legitimatie van al hun clienten, dus ook een foto.

Waarom contoleert de bank bij pinnen niet of de pinner de daadwerkelijke rekeninghouder is. Dus een ander gezicht, blokkade voor pinnen boven de gemiddelde pinbedragen. En Ook 1 x pinnen per uur.

Lees meer

BM
BMM Rutten - 4 dec. 2021 om 20:15
Huishouden & energie

Mag NLE mijn maandbedrag per 15 november 3x zo hoog maken als vorig jaar?

Wij hebben een contract bij NLE. Betaalden vorig jaar € 100 per maand. Met de eindafrekening op 14 november kregen we €468 terug. 
Dat betekent dat we eigenlijk € 61 per maand hoefden te betalen.
Nu willen ze dat we €177 per maand gaan betalen, dat is volgens mij 3x zoveel dan eerst.
Nu willen we het bedrag naar beneden stellen tot € 140, maar dat kan volgens volgens hen ... Lees meer