gjames
door gjames Sep 26, 2006 om 13:27
Huishouden & energie

Fruitvliegen

weet iemand een manier om van die vervelende fruitvliegen af te komen.

1744 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

labswans
door labswans - Sep 26, 2006 om 13:43
1918 Antwoorden / 10 Vragen
0

Fruitvliegjes
Fruitvliegjes zijn hinderlijke beestjes die afkomen op zoetigheid. Zelfs als je de bron hebt schoongemaakt, blijven ze soms rondvliegen. Om ervoor te zorgen dat de laatste vliegjes verdwijnen, zet je een bakje met 1 dl azijn en een druppel vloeibare zeep neer. De vliegjes zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

labswans
door labswans - Sep 26, 2006 om 13:44
1918 Antwoorden / 10 Vragen
0

http://www.xs4all.nl/~joenro/schoonmaak_tips!.htm (bron)

brynnar
door brynnar - Sep 26, 2006 om 13:49
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Er is eigenlijk maar 1 manier om van fruitvliegen af te komen: de bron verwijderen waar ze op af komen (etensresten, (over)rijp fruit, etc) en die plek goed schoonmaken (toen ik zelf in de groente & fruit werkte, maakten we goed schoon met spiritus). Ook de vuilnisbak eens een goed sopje geven als u de vuilniszak verwijdert.


Het bovengenoemde truukje met azijn/zeep kende ik nog niet, maar het is zeker het proberen waard. (Ik gebruik deze combinatie wel vaak voor het verwijderen van mos en onkruid tussen de stenen in de tuin, maar dat is een ander verhaal.)


Mvgr - B


 

heremietkreeft
door heremietkreeft - Sep 26, 2006 om 14:53
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

En we hebben ook altijd nog de onvriendelijke spuitbus. Houd er wel rekening mee dat het ééndagsvliegjes zijn en er dus weer snel een nieuwe geboortegolf is.


Het is lastig om in een groencontainer een schoteltje azijn te plaatsen.

ricardow
door ricardow - Sep 26, 2006 om 14:54
202 Antwoorden / 7 Vragen
0

Goedendag,


Net als Brynnar kende ook ik dat truukje van azijn met zeep nog niet. Wel ken ik twee andere truukjes om van fruitvliegen af te komen.


Truuk 1: Snij een sinaasappel doormidden en steek daar kruidnagel in. Na een dag de andere helft neerleggen en weer hetzelfde doen. Resultaat: Weg vliegjes!


Truuk 2 is een wat kostbaardere truuk, die tevens niet fruitvliegvriendelijk is, maar bij extreme overlast misschien toch het proberen waard is; zet een glas rode porto neer, de fruitvliegjes komen hierop af (is namelijk zoet) en verdrinken vervolgens in de porto.


Let wel beide trucks (wat zo moet je het eigelijk schrijven), zijn lapmiddelen en behandelen niet de bron waar de vliegjes op af komen. Het is dus noodzakelijk (zoals al is gezegd) om de bron op te sporen om definitief van de fruitvliegjes af te komen. Alles in de omgeving van de bron moet grondig gereinigd worden.


Groet Richard

heremietkreeft
door heremietkreeft - Sep 26, 2006 om 16:28
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

gewoon rode wijn, een bodempje als restant in de fles werkt ook, alleen gaat het niet op als het buiten staat en het regent.


Ik heb zojuist een andere remedie toegepast, te vernietigen papier in de compostton (ja uiteraard ook vliegjes en met spuitbus geen succes omdat die open is) verbrand. Vliegjes weg (zoalng als het duurt)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer