lichtblauw
door lichtblauw Oct 18, 2011 om 13:54
Huishouden & energie

Hoe krijg ik mijn zwartleren tas weer mooi zwart?

Mijn dure zwarte leren tas begint na intensief wintergebruik zo langzamerhand een beetje kaal te worden. ik heb er al eens een leerherstelmiddel opgesmeerd, maar dat laat de slechte plekken niet echt verdwijnen. Ik denk dat ouderwetse schoensmeer het beter zou doen, maar dat durf ik niet te gebruiken omdat ik bang ben dat mijn kleren dan vies worden van de schoensmeer. Wie weet een oplossing? Ik vind het zonde om deze dure tas na drie winters weg te doen...

41814 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

wolfenjong
door wolfenjong - Oct 18, 2011 om 14:37
859 Antwoorden / 10 Vragen
0

Hallo

Je kunt gerust zwarte schoensmeer gebruiken, in smeren, en even in laten trekken, dan uitpoetsen, en voor de zekerheid, een dag laten staan, en de tas geeft echt niet meer af, goedkoopste oplossing, en de beste.

Succes er mee.

pino123
door pino123 - Oct 18, 2011 om 14:44
2763 Antwoorden / 14 Vragen
0

Gewoon schoensmeer gebruiken, daarna eventueel schoenenvet gebruiken en dit goed uitsmeren. Gaat je tas ook weer lekker van glimmen en is waterafstotend. Let wel op je kleding, goed uitsmeren anders wordt je kleding vet!

tenormin
door tenormin - Oct 18, 2011 om 15:04
16840 Antwoorden / 108 Vragen
0

lichtblauw, bij de "klaar terwijl u wacht" schoenwinkels zijn prima flacons met doseer schoensmeer te koop die het uitstekend doen. Ook de doosjes met sponsje erin werken, maar dat werkt beter met schoenen. Het plastic flesje heeft ook een sponsje waar je gemakkelijk overal bij kunt komen, vooral waar de handvatten zitten en de eventuele draagbeugel van de tas. Lekker insmeren, gebruik handschoenen, in laten trekken, met borstel uitpoetsen en daarna met stofdoek laten glanzen. Als het echt leer is knapt het fijn op; doe op die manier al "tig" jaren met tassen, maar wel vaker gebruiken, hoor, is behoud van dure tassen.

lichtblauw
door lichtblauw - Oct 18, 2011 om 15:19
36 Antwoorden / 16 Vragen
0

Kortom, toch maar schoensmeer gebruiken dus. Ik ga het vanavond gelijk doen, met handschoenen en zwarte schoensmeer uit zo'n potje, dat heb ik wel voor de schoenen.

Veel dank voor jullie tips, ik loop er vanaf morgen weer netjes bij.

on
door onthouden - Oct 19, 2011 om 17:59
27 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lichtblauw,

De tas in smeren met een rauwe aardappel (kleine stukjes te gelijk) gelijk schoensmeer erop laten intrekken.
Licht uitwrijven.
Ik deed het met kinderschoenen en altijd goed resultaat.
Met grijzen schoenen had ik niet z'n succes.

Misschien kan de schoenmaker je ook nog een advies geven.
Succes ermee¡¡¡¡¡

lichtblauw
door lichtblauw - Oct 19, 2011 om 18:09
36 Antwoorden / 16 Vragen
0

ok, hartelijk dank allemaal. Inmiddels heb ik mijn tas behandeld met zwarte schoensmeer, die ik na insmeren goed heb laten drogen. Daarna heb ik er een leervet opgesmeerd en goed uitgepoetst. Hij geeft bijna niet meer af (alleen nog op witte keukenrol). Dat zal ook nog wel overgaan. In elk geval ziet hij er weer fatsoenlijk uit. Nogmaals dank voor de adviezen!

gr
door gravin4 - Oct 19, 2011 om 18:15
52 Antwoorden / 19 Vragen
0

Bij de schoenmaker is een speciale zwarte leerverf te koop (vroeger heette dat Inktzwart) die is blijvend, dringt diep in een geeft niet af.
Daar heb ik al heel wat zwarte schoenen, tassen en leren jacks mee "hersteld."
Succes verzekerd.

sira
door sira - Oct 22, 2011 om 09:20
2353 Antwoorden / 24 Vragen
0

Even lachen allemaal?
Ik gebruik ouderwetse Eclair kachelpoets. Ik heb zwarte ballerina's die door het autorijden aan de achterzijde kaal worden. Schoensmeer hielp niet, na het uitpoetsen, werden de kale plekken weer zichtbaar, dus ik heb destijds de kachelpoets die ik nog had liggen, gebruikt. Mijn gedachte was toen, als dat niet helpt, krijg ik de schoenen nooit meer mooi en kan ik ze beter weggooien. Maar het ging perfect. Goed uitgepoetst en ze waren weer als nieuw, zelfs glans er op.
Maar het goed uitpoetsen is een must, anders heb je een probleem. Bij een tas zou ik nadat hij is uitgepoetst het voor alle zekerheid nog even testen met een witte doek. Overigens, schoensmeer of schoencrème moet ook goed uitgepoetst worden, anders geeft ook dit af.
Ik gebruik het voor veel dingen, zoals o.a. de zwarte bumpers van m'n auto.

Groet,
Sira

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

te
teesee64 - May 8, 2024 om 00:38
Computers & telefonie

Tarieven domeinnaam

Ik wil een domeinnaam registreren bij Transip.nl. Nu zie ik daar bij de tarieven die ze rekenen alleen het actie tarief staan. 0,49 euro cent voor het eerste jaar voor een .nl domeinnaam. Maar wat het verlengen na een jaar gaat kosten, vermelden ze er niet bij. Na lang zoeken kom ik uit op een link waar volgens hun de tarieven zouden moeten staan, maar ook daar staat niet wat het kost.

... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer