at
door athene_1 Jul 11, 2009 om 13:57
Huishouden & energie

Muren badkamer

Goededag,


Wie kan mij raad geven omtrent het volgende:


4 jaar geleden ging ik een huurcontract aan mbt mijn huidige woning. Op de valreep constateerde ik dat de tegels van de badkamermuren bol stonden en er [flinke] scheuren in een andere muur te zien waren die ook nog niet was gerepareerd. Hierop werden de muren van de badkamer door de wbv opnieuw betegeld en de scheur in de andere muur ook gerepareerd. Nu, 4 jaar verder staan de tegels van de badkamermuren weer dusdanig bol dat er zelfs flinke scheuren in te zien zijn en in de muren van andere kamers zijn ook 2 nieuwe scheuren gekomen. Allicht zal de wbv het weer komen maken maar dat is ook mijn punt niet. Waar het mij omgaat is de tijd die het mij zal gaan kosten, de overlast die het zal geven en de rommel die het gaat opleveren en de eventuele schade aan mijn spullen/ vloerbedekking. Ik ben gewoon heel erg boos, dat ik zo snel al weer met dezelfde problemen  geconfronteerd wordt. Mijn vraag is: kan ik de woningbouwvereniging aansprakelijk stellen voor de overlast en eventuele schade en hoe doe ik dat het beste? Dit is een huurflat van begin jaren 60.


Bedankt voor reaktie,


groet,


 Athene

519 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - Jul 11, 2009 om 14:32
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


--kan ik de woningbouwvereniging aansprakelijk stellen voor de overlast en eventuele schade --


Nee, dit zijn herstelwerkzaamheden zullen toch gewoon af en toe uitgevoerd moeten worden en je moet ze daar de gelegenheid toe geven en de boel beetje onruimen zodat ze erbij kunnen.


Vergoedingen zijn alleen van toepassing bij grote renovaties en dan ook nog enkel als er voldaan wordt aan een aantal voorwaarden, het betreft dan meestal een verhuis-en herinrichtingsvergoeding als je tijdelijk je huis uit zou Moeten.


-- schade aan mijn spullen/ vloerbedekking-- 


Wat voor schade verwacht je eigenlijk in een badkamertje wat  getegeld moet worden ?


Succes,

edwardus
door edwardus - Jul 11, 2009 om 14:47
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Als er tijdens/door de werkzaamheden schade is ontstaan aan jouw eigendommen, dan kun je de verhuurder daarvoor aansprakelijk stellen. Verder is het gewoon een kwestie van blij zijn dat de boel gerepareerd wordt. Niet iedere verhuurder neemt zonder gemor zijn verantwoordelijkheid.


mariegh
door mariegh - Jul 11, 2009 om 17:26
263 Antwoorden / 13 Vragen
0

Het lijkt mij eigenlijk dat als het euvel na 4 jaar weer even erg is, de oorzaak niet is aangepakt, maar alleen de verschijnselen verholpen. Vraag de wbv om nu het euvel goed aan te pakken zodat het niet weer binnen een paar jaar voorkomt. Dat zal wellicht wat meer rommel enz. geven, maar dan ben jij er voorlopig van af. Mocht je schade aan je boedel krijgen, dan kun je die via je eigen verzekering natuurlijk bij de wbv laten claimen. De overlast kun je niet claimen, je moet ze als huurder in gelegenheid stellen de reparatie uit te voeren. Dat kan nu eenmaal gebeuren in een oudere woning.

poltol
door poltol - Jul 11, 2009 om 18:16
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Tijd om te verhuizen? Scheuren duiden op werking van het gebouw. De betonconstruktie beweegt altijd iets, maar nieuwe scheuren betekenen meestal dat er iets aan de construktie veranderd. Dicht smeren en "gewoon" verder gaan is geen oplossing.


Succes, poltol

stacey
door stacey - Jul 11, 2009 om 20:39
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

--Tijd om te verhuizen? --


Dan kan half nederland wel uit z`n (sociale )huurwoning verhuizen, onderhoud is over het algemeen belabberd ;-) ze wachten tot het een keer bijna instort dan kunnen ze afbreken en weer lekker duurdere nieuwe woningen bouwen.......  ;-(

poltol
door poltol - Jul 11, 2009 om 21:31
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

@stacey,


Snap ik ook wel. Niet opwinden, dat helpt je meestal niet verder. WBV zijn van nature voor herstellen. Lekker lang huur vangen en maar oplappen. De huurders zitten met de troep en overlast.


Fijn weekend, poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer