wo
door wonig00 Dec 29, 2008 om 20:56
Huishouden & energie

Na isoleren spouwmuur

Nu het koud is  en de gasmeter weer volop stroomt begin ik mij weer af te vragen of ik de spouwmuren van mijn oude huis  moet naisoleren.                                                                           Helaas, ik heb het nog nooit gedurfd. Bang voor vocht etc. Al die verhalen maken mij wat onzeker.  Weet iemand toevallig of er al nieuwe methodes zijn om de spouwmuur te isoleren?  Binnekort wil ik toch een beslissing nemen, want het wordt natuurlijk wel erg duur. Elk antwoord en tip is welkom.


 


 

633 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 29, 2008 om 21:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op 10-02-2007 heb je ook al bijna identieke vraag gesteld. Ben je niet tevreden met de antwoorden die zijn gegeven?


Van uitstel komt afstel....

ve
door verwijderd - Dec 29, 2008 om 21:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wanneer u spouwmuren wilt gaan isoleren dan zou ik daar als eerste een gespecialiseerd bedrijf bij halen die de apparatuur heeft om die spouw inwendig goed te bekijken.
Dit geldt vooral voor oudere huizen omdat vooral daar vaak 'koudebruggen'  voorkomen = metselwerk dat slordig gemetseld verbindingen heeft tussen binnen- en buitenmuur.

Is het wat dat betreft na inspectie in orde gebleken dan zijn er een paar methoden hoewel stilstaande lucht tussen binnen- en buitenmuur op zich al sterk isoleert.
Alle materialen voor dat soort isolering (piepschuim/glaswol,oid) zijn tenslotte bedoeld om die luchtkolom vast te houden.

Als ik u was dan zou ik eerst denken aan vloerisolatie in de kruipruimte en het dak.

Wilt u weten waar u de meeste warmte verliest leen dan eens een nachtkijker of laat infra-roodfoto's van uw huis maken.
De lichtste plekken zijn de plaatsen waar uw kostbare warmte het snelst uw huis verlaat.
Maak pas daarna uw plan de campagne.

U een vooral warm 2009 wensend door.............

De Vrije Vogel



ve
door verwijderd - Dec 29, 2008 om 21:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik was zeer tevreden met de antwoorden. Zoals al aangegeven ben ik bang voor vocht etc. Ik had gehoopt dat er in die 2 jaar nieuwe oplossingen waren.

ve
door verwijderd - Dec 30, 2008 om 19:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

de antwoorden van toen gelden nog steeds.heeft u wel al dubbel glas??en de lucht gaten onder de vloer dus de ventielatie roosters grotendeels afsluiten tijdens de winter. is al een oud gebruik 

ve
door verwijderd - Dec 30, 2008 om 19:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb dubbelglas, zelfs een gedeelte HR++. Ik vind het gewoon zonde om veel gas te verbruiken, daar gaat het milieu mij teveel aan het hart. Naar mijn gevoel heb ik er bijna alles aan gedaan om er voor te zorgen om zo weinig mogelijk gas en stroom te verbruiken. Maar het moet natuurlijk niet zo ver gaan dat de kwaliteit van het huis er onder gaat lijden. Vandaar dat ik nog steeds geen spouwmuurisolatie heb, hoe graag ik dat ook zou willen. Begin febr. ga ik naar een bouwbeurs, hopelijk krijg ik daar voldoende info om een weloverwogen beslissing te nemen


 

ve
door verwijderd - Dec 30, 2008 om 20:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

op een bouw beurs kunt u veel goede info krijgen. let ook op de prijs van de aanbieders. maar ik denk dat u lang moet stoken om extra geinvesteerd geld terug teverdienen. bereken dat en neem daarop uw beslissingen.hoe meer u isoleert des te meer moet u ventileren.  en een goede jaarwisseling gewenst.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer