fl
door floork Mar 28, 2005 om 13:43
Huishouden & energie

Sluipwesp in stoel

Uit mijn 3 maanden oude stoel van ikea kwam enkele dagen geleden een enorme (6cm) sluipwesp gekropen. Ikea zegt dat ik die stoel terug mag brengen en dat ik dan een nieuwe krijg, maar ik denk eigenlijk: is zo'n sluipwesp niet een heel grote fout? Zo'n beest kan namelijk complete meubeuls mollen, omdat ze hout van binnenuit opeten. Ik dacht dat hout behandeld is tegen of gecontroleerd voor insekten en dergelijke. straks zijn er meer van die besten uitgekropen terwijl ik het niet zag en zijn die nu bezig in een ander meubelstuk van mij...


Heeft iemand zoiets ook meegemaakt, wat moet je ermee?

1454 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 30, 2005 om 09:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Floork,


Het (chemisch) behandelen van hout wordt (wegens milieu-redenen) steeds minder toegepast. Steeds vaker wordt onbehandeld hout gebruikt voor productie. Waarschijnlijk wordt er wel een insectwerend middel toegepast om problemen met houtworm etc tegen te gaan.


Het vervelende van hout is dat het een natuurproduct is. Net zo zeer als dat er een keer een knoest uit kan rollen (hetgeen een lelijk gat oplevert), is houtetende insecten nooit voor de volledige 100% tegen te gaan. Ik vrees dan ook dat in uw geval er sprake is van stom toeval.


Overigens lost Ikea het probleem netjes op, door u de stoel te ruilen. Indien u het niet meer vertouwd, kunt u wellicht vragen of u het meubel kunt ruilen voor een ander model.


Brynnar

ve
door verwijderd - Apr 4, 2005 om 12:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hartelijk bedankt voor het antwoord op mijn vraag. 


Ik heb de stoel inmiddels zonder problemen om kunnen ruilen en ik heb nergens meer een sluipwesp gezien. Ikea had het nog niet eerder meegemaakt, dus ik ga er van uit dat het stom toeval was.


Floortje

ve
door verwijderd - Apr 4, 2005 om 13:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hulde voor de nette afhandeling van Ikea.

ve
door verwijderd - Apr 4, 2005 om 13:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vraagje uit nieuwsgierigheid: weet u zeker dat het een sluipwesp was ? Volgens mij zijn die niet zo groot. Ik denk meer aan een hornaar. Die hebben het formaat dat u aangeeft en dat zijn zeker zeer onaangename beesten. Groeten - E.

ve
door verwijderd - Apr 5, 2005 om 18:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het was zeker geen sluipwest, maar inderdaad waarschijnlijk een hornaar (trouwens een beschermde diersoort)


welliswaar een wesp, maar in tegenstelling tot de vorige spreker niet zo onaangenaam als de ons bekende irritante wesp, zij zijn meer te vergelijken met bijen, vallen alleen aan als hun nest wordt bedreigd.

ve
door verwijderd - Apr 5, 2005 om 18:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En over Ikea lees je overal alleen maar lovende woorden, dus uw reactie bevestigt alleen maar de service die zij geven

ve
door verwijderd - Apr 5, 2005 om 19:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gezien het formaat heb ik toch liever geen hornaar als huisdier en ga ik graag een straatje om als ik er een tegenkomt. Erg handtam zijn ze volgens mij niet :-)

ve
door verwijderd - Apr 5, 2005 om 19:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik las ook nog ergens dat ze een vriendelijk karakter hebben. Nou, laat maar...


Hoornaarkoningin van circa 4 cm lengte; let op de grote poten met sporen (foto: Albert de Wilde)

ve
door verwijderd - Apr 5, 2005 om 19:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@topery


Een hoornaar niet onaangenaam? Mwah, onlangs zag ik op National Geographic een documetaire over een groepje van enkele tientallen hoornaars dat een kolonie van enkele duizenden bijen aanviel. Was geen prettig gezicht en na afloop waren er nog maar heel weinig bijen in leven. En de hoornaars werden zeker niet als eerste aangevallen. Dus ook ik loop liever een stukje om. Groet, M@rtin

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mahadma
mahadma - Sep 23, 2024 om 10:57
Computers & telefonie

Vara-kassa op android werkt niet

Vraag en beantwoord op mobiel (android) werkt niet op 2 verschillende telefoons. Na 3 vragen te kunnen zien werkt "Toon meer actuele vragen" niet,Na toon meer en je wil inloggen kom je in het scherm (Zie je geen inlogschermpje verschijnen ? Klik dan op de knop hier onder) Witte letters op rode achtergrond Inloggen of registrene, Dit werkt ook niet. Lees meer

Rob van Damme
Rob van Damme - Sep 22, 2024 om 23:14
Auto & vervoer

Dealhunter Lidl aanklagen

Ik heb een elektrische fiets besteld bij Dealhunter Lidl maar hij is niet geleverd en ik heb er voor betaald een bedrag van €99,95 en ik heb van hun de bevestiging gekregen dat hij betaald is maar geen leveringsdatum gekregen wanneer hij zou geleverd worden en ik wacht er nog steeds op en de Lidl benaderd maar die konden mij niet helpen en ze konden de bestelling niet achterhalen. Mijn vraag is ... Lees meer