mj
door mjurgen Jun 24, 2020 om 12:13
Huishouden & energie

Stucplaat of stukken?

We hebben al onze ramen en deuren laten vervangen. De binnenafwerking langs de kozijnen / openingen moet nog gebeuren. Bij de vervanging van de kozijnen zijn de zijkanten van de openingen beschadigd.

Wat moet gebeuren zodat het ook binnen weer mooi uitziet?

Een stucadoor wil daartoe stucplaten plaatsen, die volgens hem dan getext kunnen worden.
Ik had gedacht dat de stucadoor de uitgebroken stukken zou bijwerken en het geheel dan misschien van een dunne laag stucspecie zou voorzien.

Ik vraag me af of het plaatsen van stucplaten wel een goede oplossing, te meer daar ik lees dat deze eigenlijk bedoeld zijn om daarop stucwerk aan te brengen (en niet meteen een latexverf). Ook vraag ik me af of ik dan niet naden blijf zien.

Wie kan me wegwijs maken?


2837 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mr
door mrmoto - Jun 24, 2020 om 12:49
167 Antwoorden / 4 Vragen
1

Eerstens moet u er van uit gaan dat de bij u zichtbare schade aan de wanden wordt gerepareerd DOOR de aannemer van deze klus , afhankelijk van wat voor materiaal de kozijnen gemaakt zijn is er een reparatie mogelijkheid bij houtenkozijnen kan maar is voor mij geen optie , stucplaat worden vastgezet in het houten kozijn waarna deze dan worden behandeld met spachtelputsch . Zijn de kozijnen van kunststof ? er nog niet eens aan denken om hier stucplaten aan te bevestigen maar alleen met purschuim of sneldrogende kalkmortel opvullen en dan later weer afwerken met de al voorgenoemde spachtelputch

mj
door mjurgen - Jun 24, 2020 om 13:14
62 Antwoorden / 19 Vragen
0

Het betreft kunstof kozijnen.
De optie was of afwerken met kunstoflijsten (dat zou bedrijf dat ramen heeft gepla) of laten stukken (door extern iemand). De aannemer beval de stukadoor aan, die met het voorstel van de stucplaten kwam (waarover ik in mijn vraag schreef).

mr
door mrmoto - Jun 24, 2020 om 13:47
167 Antwoorden / 4 Vragen
2

om nou al gelijk in nieuwe kunststof kozijnen gaten te boren om deze stucplaten vast te zetten is natuurlijk kolder en verlijmen ook omdat de stuckplaten aan beide zijdes een papier achtige bekleding hebben , dan gaan voor gaten en sleuven opvullen en dan later er de kunststofprofielener over heen LIJMEN dus laat niet boren in uw nieuwe kozijnen!

1paul
door 1paul - Jun 24, 2020 om 13:57
3161 Antwoorden / 0 Vragen
0

ja dat denk ik ook maar waarom werkt u de dag niet af met hout en schildert u deze daarna=

ma
door malty - Jun 24, 2020 om 14:07
1112 Antwoorden / 1 Vragen
0
gerbera
door gerbera - Jun 24, 2020 om 14:19
7368 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ik neem aan dat u gipsplaten bedoeld en die zijn prima, zeker bij gebruik van wandplaten, met latex te schilderen. Het feit dat de stucadoor gipsplaat wil gebruiken duid er op dat het om grote oppervlakte gaat. Mag aannemen dat deze de boel glad afwerkt en naden zal u dan niet te zien krijgen. Wel zo verstandig dat gipsplaat gebruikt wordt zeker als aanheling op de kozijnen. Ook kunstof heeft een werking en dat wordt dan door de gipsplaten opgevangen. Als het goed is zijn de kozijnen met een rubber band in het metselwerk geplaatst zodat daar wat ruimte is voor werking. Deze ruimte vol smeren met specie kan er voor zorgen dat er spanning op de kozijnen onstaat met zelfs mogelijke glasbreuk.

sira
door sira - Jun 24, 2020 om 14:23
2348 Antwoorden / 24 Vragen
1

Bij kunststof kozijnen wordt de dagkantafwerking (binnenafwerking) meestal gedaan met kunststof profielen in de kleur van de kozijnen, met of zonder houtnerf (afhankelijk van de kozijnen). Dit zorgt voor een strak geheel.

mj
door mjurgen - Jun 24, 2020 om 15:18
62 Antwoorden / 19 Vragen
0

Hartelijk dank voor de antwoorden. Daar heb ik iets aan. Moet er wel nog goed over nadenken.

(Bij onze vorige woning heeft het bedrijf dat de kunststofkozijnen plaatste kunststofprofielen aan de binnenkant geplaatst. Toen wij - hele tijd later - de kamer(s) lieten renoveren, werden de kunststofprofielen verwijderd en werd de dagkant met de rest van de muren van de kamer gestuct. Dat zag mooier uit dan de kunststofprofielen, reden dat we nu niet voor kunststofprofielen hebben gekozen.)

aurora1
door aurora1 - Jun 25, 2020 om 15:09
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Misschien kunt u advies op het forum van Klusidee vinden of daar nog eens uw vraag voorleggen:
https://www.klusidee.nl/Forum/topic/gips-of-stucplaat.115445/

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer