ca
door cathy26 Nov 28, 2004 om 14:23
Huishouden & energie

Uithuis gaan

Per december ga ik een woning huren via een makelaar. Nou ben ik al via diverse sites aan het onderzoeken wat de kwaliteit/prijs is qua energieleveranciers. Via energiebond.nl kwam Caplare het beste eruit. HOE ZIJN JULLIE ERVARINGEN MBT TOT CAPLARE?


Volgend jaar gaan de energieprijzen veranderen. Ik kan ook wachten met het kiezen van  een leverancier en volgend jaar er 1 kiezen. In Nederland stelt de wet vast dat je niet zonder stroom mag zitten en krijg je de rekening van de huidige leverancier. Is het mogelijk om een maand lang geen leverancier te kiezen en gebruik te maken van de huidige leverancier van de vorige bewoners (wel dat ik de rekening betaal van de maand, maar zonder een contract aan te gaan met de leverancier) of ga ik automatisch dan een contract aan met de huidige leverancier?

201 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Nov 28, 2004 om 14:58
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

hallo cathy,


over caplare kan ik je eigenlijk weinig vertellen, ben ik hier op het forum eigenlijk nog niet tegengekomen,

voor wat betreft je tweede alinea, voor levering van stroom heb je natuurlijk wel een leverancier nodig, je kunt hier niet een maand mee wachten tenzij je dit afspreekt met de vorige bewoner dat deze de stroomvoorziening nog een maand in stand houden en je deze ene maand stroom verekend met de vorige bewoner.


groet tuinfreak

mi
door miraltje - Dec 1, 2004 om 23:21
462 Antwoorden / 0 Vragen
0

In principe kan de vorige bewoner dit contract aanhouden en voor z'n nieuwe adres een nieuwcontract afsluiten.


de huidige bewonerzalt dan wel te maken krijgen met een opzeg termijn van bijv. 3 maand.


als je dit dan schriftelijk overeenkomt dat jij die 3 maand aan hun betaalt zal het niet zo'n probleem zijn.


Willen ze dit echter niet dan kan wel degelijk de energie worden afgesloten wanneer er geen contract is tot energie levering.


De wet die jij bedoeld is van voor de liberalisering van de energie markt en is voor zover ik weet daarop aangepast.


De aanpassing is dat wanneer er geen contract is voor energielevering er ook geen energie hoeft worden geleverd.


Alleen de meter en toebehoren zijn van de netwerkbeheerder en zal onder normale omstandigheden (geen grove betalingsachterstand)niet worden verwijderd.  


Het probleem speelt ook al in nieuwbouwwoningen(project ontwikkelaar), wanneer er nog geen eigenaar en contract is voor energie levering.


dan word zelfs de meter niet geplaatst.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer