me
door merkelen Oct 18, 2006 om 12:40
Huishouden & energie

Waterbed

heb een waterbed. de tijk die erop ligt krijgt aan de onderzijde (de kant die direct op het watermatras ligt) zwarte stippen. heb al geprobeerd om deze met water en wat azijn schoon te krijgen maar geen resultaat. wie weet wat die stippen zijn en hoe ik ze kan verwijderen zonder dat ik iedere keer de tijk moet laten reinigen bij de wasserette

5367 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 18, 2006 om 12:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb het probleem opgelost, zelf jarenlang al waterbed, en bij teveel vocht, je zweet dus komen er deze plekken, meer ventileren, geen dekens maar dekbed helpt ook..


maar de echte oplossing;


Nieuwe wasmachine...


De oude Zanussi uit 1996 via marktplaats weg gedaan, werkte nog, maar nu heb ik voor slechts E350,- een Samsung van 7 KG gekocht, want zowel de matrasdek als de dekbedden passen niet in de 5 kg machines...


Elke zomer wassen en laten drogen in de hete zon, dan dood je de schimmels beter als alleen maar wassen, want dat mag niet te heet...


veel succes..

ve
door verwijderd - Oct 21, 2006 om 11:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De zwarte stippen zijn schimmelplekken. Een zeer welbekend fenomeen bij waterbedden. Doordat een waterbed het vocht wat u 's nachts kwijtraakt niet verwerken kan, ontstaat er schimmel. Doordat waterbedden verkopers dit nooit melden bij orientatie en aankoop van een waterbed komen de gebruikers hier later pas achter.


Dit fenomeen treedt, na enkele jaren, ook op bij schuimmatrassen (nasa, tempur, koudschuim). Ook deze materialen zijn ongeschikt voor ventileren van vocht. Schuim = sponsmateriaal. Heeft u ooit nagedacht over de ventilatie bij een spons? Geschuimde matrassen houden te lang vocht vast, wat schimmelvorming tot gevolg heeft.

ve
door verwijderd - Dec 16, 2006 om 11:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wat betreft het vochtprobleem bij waterbedden klopt het bovenstaande. Echter dit geldt niet voor alle schuimmatrassen. Latex en Koudschuimen ventileren prima als deze het vocht aan de onderzijde maar kwijt kunnen. Dus deze matrassen hebben specifieke bodems nodig. Bodems die goed ventileren, zoals spiralen van Auping, Kuperus, Avek. Boxsprings wil ook goed, zolang je er maar op let, dat de boxspring het vocht ook kwijt kan ( 1 1/2 Ltr. per week !!!). Lattenbodems zijn totaal ongeschikt, daar deze slechts voor 50 % ventileren.


Schimmelplekken die aanwezig zijn, zijn niet meer te verwijderen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

ha
halicaphi - Oct 6, 2024 om 11:13
Vakantie & reizen

Refund mails alitalia???

Nu, na meer als twee jaar na het faillissement van Alitalia krijg ik een reactie van Alitalia mbt een refund voor twee geannuleerde tickets.
Men vraagt hiervoor een copie van mijn ID en mijn bankgegevens.
ik vertrouw dit niet helemaal.
Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad of ervaring hiermee hebben? Lees meer