door jeroen65940 1 mei 2012 om 18:06
Voeding & gezondheid

Bbq

waar kun je het beste bbq vlees kopen

12153 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door vladja - 1 mei 2012 om 18:09
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Bij een goede slager of supermarkt, die goed voorverpakt vlees heeft.

Of zoek je in een bepaalde plaats een goed adres?

Vladja

door stofzuigers - 1 mei 2012 om 18:21
75 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ikzelf zou voor de slager gaan, de witte prijzen slager of met meer budget de keurslager. Werk in de vlees sector, supermarkt vlees wordt vaak ingevroren en is daardoor minder vers en lekker.

door tenormin - 2 mei 2012 om 12:47
14687 Antwoorden / 85 Vragen
0

hallo jeroen, zeker niet naar een prijsknaller. Als je een goede slager in de buurt hebt kunt je samen overleggen welk vlees het meest geschikt is (dus niet teveel rookt) of te vet (speklapjes) hoewel de meeste mensen dat wel "lekker" vinden. Vraag b.v wat dikke spare ribbs ongemarineerd bij de slager en maak lekker zelf zo'n marinade. Als je geïnteresserd bent heb ik wel een eigen "recept" hiervoor. Als je tenminste van zoet/heet houdt.

door vladja - 2 mei 2012 om 13:08
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Voor een barbecue zou ik juist niet dikkere stukken vlees kiezen, omdat deze er lang over doen om gaar te worden met het risico dat de buitenkant te gaar / verbrand raakt. Rauw(ig) vlees kan allerlei onprettige bijverschijnselen opleveren. En van marineren gaan geen bacterien dood.

Vladja

door tenormin - 2 mei 2012 om 14:05
14687 Antwoorden / 85 Vragen
0

Nee, van marineren gaan bacteriën niet dood. Maar wil jeroen een veilige bbq dan word het vlees, zoals kip en spare ribbs altijd eerst gekookt. Pas daarna gaat het in de marinade, vlees is gaar en hoeft alleen maar te bruinen.

door vladja - 2 mei 2012 om 15:31
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Vlees koken, met name rundvlees, is goed om bouillon van te trekken en soep te maken.

door tenormin - 2 mei 2012 om 16:00
14687 Antwoorden / 85 Vragen
0

BBQ vlees, wil je het goed doen, moet eerst gegaard en dan gemarineerd worden. En verder heeft TS niets aan dit alles. Ik weet hoe het wel moet en hij vraagt niet om soep maar wat is het beste bbq vlees.

na
door naataalie - 2 mei 2012 om 19:09
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

bij de lidl in de vriezer staan dozen spareribs waar je je vingers bij aflikt. Let wel op want er zijn twee smaken, je moet de sweet chilly hebben, die andere smaakt nergens naar.
Ook bij de lidl in de vriezer zakken chicken wings, ook twee smaken en daar is mild de lekkerste smaak, die andere (hot) is alleen maar heet en smaakloos.
Als het bbq seizoen weer begint hebben ze ook vaak witte bbq worstjes vacuum verpakt, ook erg lekker.
Stokjes (kip, shaslick) kun je daar beter niet halen, die haal ik persoonlijk hier in de buurt bij de specialist.

door vladja - 2 mei 2012 om 19:22
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op woensdag 2 mei 2012, 16:00]BBQ vlees, wil je het goed doen, moet eerst gegaard en dan gemarineerd worden. En verder heeft TS niets aan dit alles. Ik weet hoe het wel moet en hij vraagt niet om soep maar wat is het beste bbq vlees.

Dat vraagt hij niet, hij vraagt waar hij dat kan KOPEN!

door tenormin - 2 mei 2012 om 19:37
14687 Antwoorden / 85 Vragen
0

naataalie, die witte worstjes zijn chipolata's. Hartstikke lekker, hé? Wij hebben geen liddl maar ik kan ze gewoon bestellen bij de slager. Da's ook lekker op de bbq, jeroen.

door vladja - 2 mei 2012 om 19:42
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op woensdag 2 mei 2012, 19:37]naataalie, die witte worstjes zijn chipolata's. Hartstikke lekker, hé? Wij hebben geen liddl maar ik kan ze gewoon bestellen bij de slager. Da's ook lekker op de bbq, jeroen.

Off topic.

na
door naataalie - 2 mei 2012 om 19:43
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

@tenormin
nee die bedoel ik niet, ja ook wel, maar in het hoogseizoen verkopen ze 3 of 4 verschillende soorten (witte) braadworst, van dun en lang tot dik en kort.

door jolijn nr.2 - 2 mei 2012 om 19:55
355 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=vladja schreef op woensdag 2 mei 2012, 15:31]Vlees koken, met name rundvlees, is goed om bouillon van te trekken en soep te maken.



Off-topic!!! (rolling eyes)


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

el
elisa56 - 23 mei 2019 om 22:11
Vakantie & reizen

Aanbiedingsprijs niet leverbaar

Traveldeal stuurt aanbiedingen voor een huisje van Roompot Arcen, vanafprijs 99 euro. Ik boek een huisje en krijg de rekening van 155 euro. Prima. Dit is een iets groter huisje dan de voordeligste aanbieding en inclusief boekingskosten. Echter, ik zie wanneer de bevestiging binnenkomt in de kleine letters dat er verplichte schoonmaakkosten en verplicht bedlinnen bijkomt. Krijg dus een naheffing va ... Lees meer

Su
Suroa - 23 mei 2019 om 09:23
Geldzaken & recht

Hoe zit het met thuisborg?

Ik heb eeb aantal keer een vraag voorbeij zien komen over beleggen bij Thuisborg. Dit zojuist op internet tegengekomen https://www.gelderlander.nl/arnhem/arnhemse-jurist-is-brein-achter-groot-fraudenetwerk~a20b0067/  https://www.gelderlander.nl/arnhem/dit-is-de-onzichtbare-sprinkhaan-die-steeds-de-dans-ontspringt~af9a47a2/  https://www.gelderlander.nl/arnhem/orde-schrikt-van-juristenbureau-da ... Lees meer

Fr
Froukje Ayal - 23 mei 2019 om 12:19
Vakantie & reizen

Supersaver is een zeer slecht bedrijf

Ik ben opgelicht door supersaver. Ik heb een ticket geboekt, waarbij er een letter verkeerd was in mijn naam. De vliegmaatschappij gebeld en ze zeiden dat ik t aan moest passen, anders zou ik mogelijk niet door de security komen. Super saver gebeld. Ik had nog een week de tijd. Dat heb ik geweten....Lange wachttijden. Slecht sprekende indiase mensen. Yes, meeeem, you have to pay 78 euro for the ch ... Lees meer