door jeroen65940 1 mei 2012 om 18:06
Voeding & gezondheid

Bbq

waar kun je het beste bbq vlees kopen

12938 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door vladja - 1 mei 2012 om 18:09
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Bij een goede slager of supermarkt, die goed voorverpakt vlees heeft.

Of zoek je in een bepaalde plaats een goed adres?

Vladja

door stofzuigers - 1 mei 2012 om 18:21
75 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ikzelf zou voor de slager gaan, de witte prijzen slager of met meer budget de keurslager. Werk in de vlees sector, supermarkt vlees wordt vaak ingevroren en is daardoor minder vers en lekker.

door tenormin - 2 mei 2012 om 12:47
14831 Antwoorden / 87 Vragen
0

hallo jeroen, zeker niet naar een prijsknaller. Als je een goede slager in de buurt hebt kunt je samen overleggen welk vlees het meest geschikt is (dus niet teveel rookt) of te vet (speklapjes) hoewel de meeste mensen dat wel "lekker" vinden. Vraag b.v wat dikke spare ribbs ongemarineerd bij de slager en maak lekker zelf zo'n marinade. Als je geïnteresserd bent heb ik wel een eigen "recept" hiervoor. Als je tenminste van zoet/heet houdt.

door vladja - 2 mei 2012 om 13:08
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Voor een barbecue zou ik juist niet dikkere stukken vlees kiezen, omdat deze er lang over doen om gaar te worden met het risico dat de buitenkant te gaar / verbrand raakt. Rauw(ig) vlees kan allerlei onprettige bijverschijnselen opleveren. En van marineren gaan geen bacterien dood.

Vladja

door tenormin - 2 mei 2012 om 14:05
14831 Antwoorden / 87 Vragen
0

Nee, van marineren gaan bacteriën niet dood. Maar wil jeroen een veilige bbq dan word het vlees, zoals kip en spare ribbs altijd eerst gekookt. Pas daarna gaat het in de marinade, vlees is gaar en hoeft alleen maar te bruinen.

door vladja - 2 mei 2012 om 15:31
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Vlees koken, met name rundvlees, is goed om bouillon van te trekken en soep te maken.

door tenormin - 2 mei 2012 om 16:00
14831 Antwoorden / 87 Vragen
0

BBQ vlees, wil je het goed doen, moet eerst gegaard en dan gemarineerd worden. En verder heeft TS niets aan dit alles. Ik weet hoe het wel moet en hij vraagt niet om soep maar wat is het beste bbq vlees.

na
door naataalie - 2 mei 2012 om 19:09
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

bij de lidl in de vriezer staan dozen spareribs waar je je vingers bij aflikt. Let wel op want er zijn twee smaken, je moet de sweet chilly hebben, die andere smaakt nergens naar.
Ook bij de lidl in de vriezer zakken chicken wings, ook twee smaken en daar is mild de lekkerste smaak, die andere (hot) is alleen maar heet en smaakloos.
Als het bbq seizoen weer begint hebben ze ook vaak witte bbq worstjes vacuum verpakt, ook erg lekker.
Stokjes (kip, shaslick) kun je daar beter niet halen, die haal ik persoonlijk hier in de buurt bij de specialist.

door vladja - 2 mei 2012 om 19:22
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op woensdag 2 mei 2012, 16:00]BBQ vlees, wil je het goed doen, moet eerst gegaard en dan gemarineerd worden. En verder heeft TS niets aan dit alles. Ik weet hoe het wel moet en hij vraagt niet om soep maar wat is het beste bbq vlees.

Dat vraagt hij niet, hij vraagt waar hij dat kan KOPEN!

door tenormin - 2 mei 2012 om 19:37
14831 Antwoorden / 87 Vragen
0

naataalie, die witte worstjes zijn chipolata's. Hartstikke lekker, hé? Wij hebben geen liddl maar ik kan ze gewoon bestellen bij de slager. Da's ook lekker op de bbq, jeroen.

door vladja - 2 mei 2012 om 19:42
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op woensdag 2 mei 2012, 19:37]naataalie, die witte worstjes zijn chipolata's. Hartstikke lekker, hé? Wij hebben geen liddl maar ik kan ze gewoon bestellen bij de slager. Da's ook lekker op de bbq, jeroen.

Off topic.

na
door naataalie - 2 mei 2012 om 19:43
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

@tenormin
nee die bedoel ik niet, ja ook wel, maar in het hoogseizoen verkopen ze 3 of 4 verschillende soorten (witte) braadworst, van dun en lang tot dik en kort.

door jolijn nr.2 - 2 mei 2012 om 19:55
355 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=vladja schreef op woensdag 2 mei 2012, 15:31]Vlees koken, met name rundvlees, is goed om bouillon van te trekken en soep te maken.



Off-topic!!! (rolling eyes)


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Em
Emile_s - 18 aug. 2019 om 17:29
Computers & telefonie

Ziggo betalen voor vervangen horizon door Nextbox

Al zolang ik een abonnement heb bij Ziggo, heb ik al problemen met de Horizonbox. Blokken in beeld, in storing vallen van de box etc. Hierover ik verschillende keren melding gemaakt. Ik had weer een storing en Ziggo adviseert de box te vervangen door de NextBox (de opvolger van Horizonbox) maar:

1. Je moet 20,— administratie kosten betalen
2. Maandbedrag gaat met 0,50 per maand o ... Lees meer

Li
Liedia - 18 aug. 2019 om 16:42
Huishouden & energie

Koelkast deur gaat even open en dicht na sluiten vriezer.

Sinds kort heb een nieuwe koelvriescombinatie van Bosch met No Frost systeem. 
Na 2 weken kwam ik er achter dat, als ik de vriezer deur sluit de koelkast deur even open en dicht gaat. ( andersom gebeurt het ook maar dan gaat de vriezerdeur minder ver open als de koelkast deur. ) 

Ik heb direct contact opgenomen met de winkel en de verkoper vertelde mij dat dit normaal was en komt ... Lees meer

Rv
RvtO - 19 aug. 2019 om 22:50
Auto & vervoer

Kosten reparatie auto twee keer zo hoog als internetprijs

Ik heb mijn auto naar een garage gebracht voor een reparatie waar op internet de kosten voor staan vermeld, bij die garage. De kosten zijn redelijk vergelijkbaar met andere bedrijven. 
Toen ik de auto bij hen bracht, heb ik een schermprint laten zien en dat was akkoord. 

Vandaag werd ik gebeld door de garage met de mededeling dat het werk tegenviel en dat het nu ruim twee keer zo ... Lees meer