Dunne mayo
Ik maak regelmatig zelf mayonaise, smaakt toch veel beter. Maar alleen wordt ie altijd zo dun. Heeft iemand een idee wat ik daar aan kan doen?
Ik druppel wel altijd, maar zal eens kijken of het nog trager kan. In ieder geval bedankt voor de tip, is altijd het proberen waard
Kijk Veera, hier kun je en lezen hoe je
het beste mayonaise maakt en hoe je het dikker kunt krijgen.
Majonaise dikker maken.
Het is een mooie site, veel plezier ermee,
Groetjes Elena
Heb je een staafmixer? Dan kan je heel makkelijk snel mayonaise maken:
Doe 1 heel ei in een hoge beker, een eetlepel lekkere azijn, een theelepel zout, flinke theelepel mosterd en peper. Vervolgens 250 ml zonnebloemolie daarbij, de staafmixer op de bodem zetten, aandoen en terwijl je tot 15 telt de mixer heel langzaam omhoog halen. Klaar is je mayo...., nog even proeven of er nog zout of peper bij moet.
Denk er wel aan dat alles op kamertemperatuur moet zijn!
Groet, Ine
DE stijfheid van mayo wordt als volgt beïnvloed:
- Toevoeging van azijn, citroenzap of water verdunt de mayo (=vloeibaarder)
- hoe sneller er geklopt wordt en hoe langzamer en geleidelijk de olie wordt toegevoegd maakt de mayo steviger.
Door hiermee te spelen kan je de stevigheid van de mayo naar wens instellen.
In uw geval blijkt de mayo altijd te dun. U zou bij voorbeeld kunnen kiezen voor meer geconcentreerde azijn... alle azijnen zijn belange niet dezelfde. Kies voor eentje met een stevige smaak waarvan je dan weinig hoeft toe te voegen. Een nog meer extreme oplossing zou zijn het vervangen van een deel van de azijn met citroenzuur poeder (te verkrijgen bij de apotheek of speciaalzaak)
Ik vergat er nog bij te vertellen dat de mayonaise die volgens mijn recept gemaakt wordt heel dik is, maakt niet uit welke azijn je gebruikt, maar als het om de smaak gaat kan je beter geen goedkope azijn gebruiken.
Je kan zelfs naderhand nog wat toevoegen als je zuur lekker vindt, dat heeft nauwelijks effect op de dikte van de saus.
Het grappige is dat als je iets meer olie gebruikt (dan wel gelijk voor je gaat mixen), de mayo dikker wordt!
Groet, Ine
@Inebrugg JAAAAAAA!!!!
DIT is het recept waarnaar ik heb gezocht! Ik had al diverse varianten geprobeerd maar dankzij de jouwe heb ik nu een pot heerlijk dikke ECHTE mayonaise staan!
Ik heb een klein beetje aan je recept veranderd: Dijon mosterd gebruikt en gewone slaolie en maar een halve theelepel zout. en ik had nog een fles mooie Wijnazijn staan, dus daarvan een eetlepel gebruikt. resultaat: Supermayo!
Helemaal top! Hartelijk dank!
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Wunderland Kalkar onterechte kostem
Mogen personeelskosten zo worden doorberekend ? Lees meer
Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???
Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract heb betaald?
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!
Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri
...
Lees meer
Windows life mail mappen verdwenen
Ook goede morgen,ik gebruik windows life mail,en ja,ik weet het,dat is oud,maar werkt nog prima
Echter nu zie ik de submappen plots niet meer bij het hoofdaccount
En ik snap dat ik iets verkeerd heb gedaan,maar ik had ze heel graag terug
Ze zijn schijnbaar niet weg,maar onzichtbaar
Ik draai onder windows 10
Ik hoop en duim dat iemand een makkelijke oplossing weet
Beda
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer