mi
door misman_1 Dec 31, 2014 om 10:54
Voeding & gezondheid

Info op verpakkingen

Het is me nu al een paar keer overkomen dat ik een artikel kocht en pas op de omschrijving ,die in de verpakking zit ,lees dat dit artikel de werking van de pacemaker kan verstoren.
Is het geen logica dat dit soort informatie op de buitenkant van de verpakking wordt gezet?
Steeds meer mensen krijgen om wat voor reden een pacemaker of ICD.

426 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

costnix
door costnix - Dec 31, 2014 om 11:12
2874 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dat is typisch een vraag voor uw nurse practitioner of uw cardiloog. Hij/zij weet precies welke apparaten uw pacemaker of ICD (kunnen) beïnvloeden.

mi
door misman_1 - Dec 31, 2014 om 11:25
27 Antwoorden / 18 Vragen
0

" Dat is typisch een vraag voor uw nurse practitioner of uw cardiloog. Hij/zij weet precies welke apparaten uw pacemaker of ICD (kunnen) beïnvloeden."

Dat zou betekenen dat iedere pacemaker of ICD drager een giga lijst van allerlei artikelen bij moet houden om te kijken welke apparaten de werking van pacemaker of ICD kunnen storen. Er komen nl steeds meer storende apparaten op de markt.

Het lijkt mij niet meer dan handig dat dit op de buitenverpakkingen wordt vermeld.

pi
door pieterwolters - Dec 31, 2014 om 11:31
3610 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat zijn slechts disclaimers om achteraf gedoe mee te voorkomen (m.n. in landen met een claimcultuur). De kans dat het daadwerkelijk invloed heeft op een pacemaker is nihil. Zolang beide producent (dus ook de pacemaker) aan de geldende EMC normen voldoet is er niets aan de hand. Mocht er wel wat aan de hand zijn dan zouden mensen met pacemakers bij bosjes neervallen....

costnix
door costnix - Dec 31, 2014 om 11:39
2874 Antwoorden / 1 Vragen
0

Zolang u niet in een MRI scanner gaat en niet getaserd wordt, zal er niets gebeuren. De huidige pacemakers zijn tegen storingen va buiten af beschermd.

gerbera
door gerbera - Dec 31, 2014 om 13:44
7368 Antwoorden / 14 Vragen
0

[quote=misman schreef op woensdag 31 dec 2014, 11:25]" Dat is typisch een vraag voor uw nurse practitioner of uw cardiloog. Hij/zij weet precies welke apparaten uw pacemaker of ICD (kunnen) beïnvloeden."

Dat zou betekenen dat iedere pacemaker of ICD drager een giga lijst van allerlei artikelen bij moet houden om te kijken welke apparaten de werking van pacemaker of ICD kunnen storen. Er komen nl steeds meer storende apparaten op de markt.

Het lijkt mij niet meer dan handig dat dit op de buitenverpakkingen wordt vermeld. Als ICD drager heb ik in het ziekenhuis een boekje gekregen waarin exact staat waarmee ik rekening dien te houden en dat is feitelijk niet zo veel. De kans dat mijn ICD op "hol" slaat is gering bij gebruik van (huishoudelijke) apparaten. Met name scans op vliegvelden moeten vermeden worden waarvoor je in bijna alle talen een brief kunt uitprinten via de hartstichting. Het feit dat het bij een product, wat ik overigens nog niet ben tegengekomen, vermeld wordt, geeft de fabrikant een soort vrijwaring voor de gevolgen. Voor met name electronische apparaten geldt dat je er geen gekke dingen mee moet doen, dus bv. niet op de plaats van de ICD of pacemaker moet houden. Op die wijze kun je er wel honderd jaar mee worden in deze moderne wereld.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer