valerius-2
door valerius-2 Jun 4, 2013 om 19:24
Voeding & gezondheid

Peultjes hoe behoren ze schoonkemaakt te zijn.

Een kennis van mij heeft dus een leverancier van ingevroren maaltijden.Nu heeft hij laatst iets aparts besteld en daar waren peultjes in verwerkt, en die waren dus met haar, niet afgehaald zoals ik het doe omdat ik dat al van jongs afaan gewend ben..
Is dit nu normaal of ben ik te veel vewent met de groenten thuis. Daar was al hommelus als er nog met een haar aanwezig was. Heeft de leverancier nu gelijk dat ontharen van de peultjes voor dat ze worden gekookt niet nodig is?

10702 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

valerius-2
door valerius-2 - Jun 4, 2013 om 20:01
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op dinsdag 4 jun 2013, 19:50]Dag valerius-2, peultjes zijn toch gewoon verse doperwten? Ik heb er nog nooit een "harig" iets in gevonden. Je dopt ze eigenlijk net als tuinbonen, dus de schone peul (de erwt) komt er dan "onthaard" uit. Is die kennis misschien in de war met de sugar snips? Die moet je, net als snijbonen, wel ontharen. Maar het moet in ieder geval zonder harigheid in de maaltijd zitten. Nee hoor, u bent helemaal niet verwend. Vreemde redenatie van de leverancier.

Nee hoor peultjes zij veel eerder gerooid en zitten dan ook erwten in, wel een begin hiervan, Peultjes zijn dan ook alleen de schil om te koken en van te genieten.

valerius-2
door valerius-2 - Jun 4, 2013 om 22:02
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op dinsdag 4 jun 2013, 21:45]Vandaar dat ik schreef: Peultjes zijn toch gewoon verse doperwten ??. Dan heb ik nog nooit peultjes gegeten. Ga er zeker eens voor op pad.

@zoekster, ze lijken op de foto wel een beetje op Sugar snaps.

IK zou dit echt wel eens aan beginnen, ik vind het een van de lekerste voorjaars groenten. Maar zo ziet nooit te oud om iets te leren (eten)

valerius-2
door valerius-2 - Jun 5, 2013 om 12:13
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

[quote=aurora1 schreef op dinsdag 4 jun 2013, 23:20]Als ik peultjes uit een grote bak op de groenteafdeling koop moet ik ze meestal nog wat van draadjes ontdoen. Als ik een pakje schoongemaakte koop zitten er geen draadjes meer aan, maar ik kijk ze wel nog even na want ik houd, net als zoekster, ook niet van dergelijke verrassingen... Ik zou de kant en klare maaltijd niet (meer) kopen als ze verrassingen met draadjes hebben.


Dat doen ze dan ook niet meer ,keuze zat maar de peulen waren toch wel gewenst op goed schoon gemaakt.Zo is het ook doorgegeven dat zij eerst zullen melden dat ze draad vrij zijn. Maar ze hebben natuurlijk een voorraad en die moet eerst weg.

valerius-2
door valerius-2 - Jun 5, 2013 om 15:20
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Allemaal bedankt Het kookuurtje is nu voorbij.

poltol
door poltol - Jun 9, 2013 om 19:07
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,

Als de peultjes jong genoeg zijn zal er geen "draad" aanzitten.
Natuurlijk gaat een kookbedrijf die niet echt schoonmaken.
Die snijden, met een hand vol tegelijk, de kop en kont eraf en hup de pan in.
Ik zelf controleer wel altijd of er nog een draad meekomt met het verwijderen van kop en kont.

Eigenlijk moet het zo:

Gebruik ongeveer 200 tot 250 gram peultjes per persoon
Snij met een scherp schilmesje de 'kontjes' van de peultjes af.
Spoel de peultjes voor dat je ze gaat koken eventueel even af met wat schoon water.
Breng voldoende water aan de kook tegelijkertijd met de peultjes erin en een snuf zout.
Laat de peultjes zo'n 8 minuten koken.
De gekookte peultjes afgieten.

Eet smakelijk, poltol.

mi
door miepje58 - Jul 20, 2013 om 19:09
208 Antwoorden / 6 Vragen
0

Leuk... ik leer elke dag iets nieuws. Hoe kan iemand nou nog nooit peultjes hebben gegeten? Die dingen liggen toch uitgebreid in de supermarkt? Vaak zelfs náást de sugarsnaps zodat je moet uitkijken dat je de goede pakt.
En ja, ik maak ze ook schoon hoor. Ik eet ze echter vanwege de hoge prijs meestal niet als groente alleen, maar in een gerecht waar nog meer groente in moet.

zoekster
door zoekster - Jul 24, 2013 om 00:11
10965 Antwoorden / 34 Vragen
0

Peultjes zijn geen doperwten, maar dit KLIK

Net als valerius 2 ben ik van mening dat je ze heel goed moet afhalen, geen enkel draadje mag eraan zitten. Veel mensen vinden het niet nodig, maar wat dat betreft ben ik net zo verwend als valerius. Ik hou ook niet van onverwachte graten in de vis. Ook doen de buitenste blaadjes van de kropsla niet mee. En meer van dat soort dingen.

ekiem
door ekiem - Jul 24, 2013 om 00:12
676 Antwoorden / 100 Vragen
0

Ha ha, peultjes, heerlijk.
Als ik ze koop dan haal ik er altijd de "draadjes " af . Ze zijn inderdaad niet goedkoop maar wel lekker. Zelfs lekkerder dan suger snaps waar ik ook de "draadjes "vanaf haal.

gr Ekiem

aurora1
door aurora1 - Sep 21, 2013 om 23:02
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Als ik peultjes uit een grote bak op de groenteafdeling koop moet ik ze meestal nog wat van draadjes ontdoen. Als ik een pakje schoongemaakte koop zitten er geen draadjes meer aan, maar ik kijk ze wel nog even na want ik houd, net als zoekster, ook niet van dergelijke verrassingen... Ik zou de kant en klare maaltijd niet (meer) kopen als ze verrassingen met draadjes hebben.

kanty
door kanty - Sep 21, 2013 om 23:03
284 Antwoorden / 69 Vragen
0

Alle draadjes eraf. Ze zijn heerlijk. We hebben het vaak met bonen uit blik/glazen pot dat er draden aan zitten. Nou dan lust ik het niet meer. Dat vind ik zo smerig.

tenormin
door tenormin - Sep 29, 2013 om 14:25
16816 Antwoorden / 108 Vragen
0

[quote=miepje58 schreef op woensdag 5 jun 2013, 14:15]Leuk... ik leer elke dag iets nieuws. Hoe kan iemand nou nog nooit peultjes hebben gegeten? Die dingen liggen toch uitgebreid in de supermarkt? Vaak zelfs náást de sugarsnaps zodat je moet uitkijken dat je de goede pakt.
En ja, ik maak ze ook schoon hoor. Ik eet ze echter vanwege de hoge prijs meestal niet als groente alleen, maar in een gerecht waar nog meer groente in moet.

O.T. Ja, gek hé, miepje58. Hoe bestaat 't.

tenormin
door tenormin - Sep 30, 2013 om 22:19
16816 Antwoorden / 108 Vragen
0

Dag valerius-2, peultjes zijn toch gewoon verse doperwten? Ik heb er nog nooit een "harig" iets in gevonden. Je dopt ze eigenlijk net als tuinbonen, dus de schone peul (de erwt) komt er dan "onthaard" uit. Is die kennis misschien in de war met de sugar snips? Die moet je, net als snijbonen, wel ontharen. Maar het moet in ieder geval zonder harigheid in de maaltijd zitten. Nee hoor, u bent helemaal niet verwend. Vreemde redenatie van de leverancier.

tenormin
door tenormin - Oct 6, 2013 om 16:04
16816 Antwoorden / 108 Vragen
0

Vandaar dat ik schreef: Peultjes zijn toch gewoon verse doperwten ??. Dan heb ik nog nooit peultjes gegeten. Ga er zeker eens voor op pad.

@zoekster, ze lijken op de foto wel een beetje op Sugar snaps.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

fe
feminem - Mar 28, 2024 om 17:46
Geldzaken & recht

Onaangekondige prijsverhoging sportschool

Goedendag,

vanmiddag een onaangename verassing tijdens het nalopen van de financiele administratie. SInds 1 november 2023 heb ik een abonnement bij een sportschool. Deze sportschool heeft, zonder het aan mij bekend te maken, de abonnementsprijs verhoogd. Ik ben niets te beroerd om te betalen, laten we dat voorop stellen. Ik wil echter wel graag op tijd weten dat er een prijsverhoging aa ... Lees meer

ko
koenvdklundert - Mar 28, 2024 om 17:06
Huishouden & energie

Afvoer verstopt

Hoi, 

Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur. 

Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat?? ... Lees meer

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer