an
door anne2marie Apr 23, 2008 om 20:42
Voeding & gezondheid

Sanquin Bloedbank

Ik geef al bijna 40 jaar bloed,witte bloedplaatjes en nu al weer 1x per 6 weken plasma Nu heb ik eind 2007 begin 2008 iets gelezen Ben het kwijt voor dat ik tijd had om het goed te lezen, dat sanquinbloedbank samen- werkt met Pharma??? en afgelopen jaar 250 milj. euro winst heeft  gemaakt met verkoop plasma over de hele wereld.Zij krijgen plasma gratis heb ik ook helemaal geen moeite mee. Vind het de makkelijkste manier om een ander te helpen. Heeft iemand hier ook over gelezen in de krant? Zou zo graag even weten of dit waar is. Bij de bloed bank kom ik niet verder. Het voelt even niet goed om plasma tegen.!!!!!!

9085 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Apr 24, 2008 om 02:02
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Anne,

Met 17 jaar was ik donor. Makkelijke groep en rh.f., dat overal voor te gebruiken is. Heb verschillende flessen bloed met mijn naam erop als donor aan een bed gezien. Ook 's nachts wel eens met loeiende sirene naar ziekenhuis geweest voor een noodgeval bij een kraamvrouw. Daar had ik een goed gevoel bij.
Doordat ik werk kreeg waardoor ik niet meer op vaste tijden thuis was, ben ik gestopt. Intussen ben ik vast thuis, maar hoorde ik intussen dat er altijd plasma van gemaakt wordt en de bloedbank aan het buitenland plasma verkocht voor dik geld. Een beschuit met kaas kon er niet meer af, alleen een kop koffie. Daar houd ik niet van.
In Duitsland wordt sinds jaar en dag iets betaald aan de donor, voor een halve liter. In het leger een dag verlof.
Dit, en omdat er alleen nog plasma van gemaakt wordt, ook al heb je een mooie bloedgroep en puur gezond, hebben me geen donor meer laten worden.
Er wordt nu kunstbloed gemaakt en hebben geen last meer van HIV-besmetting. Ze doen maar.

Hardware ERror MAN.



in
door ingeborgh - Apr 25, 2008 om 17:28
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Annemarie,


Ik werk zelf bij Sanquin (Bloedbank) en zag je vraag. Ik hoop dat mijn antwoord een en ander verduidelijkt. Van het bloed dat donors afstaan maakt Sanquin verschillende bloedproducten die direct bij de ziekenhuizen kunnen worden gebruikt (rode cellen en bloedplaatjes). Van de overblijvende eiwitten (plasma) worden geneesmiddelen gemaakt voor Nederlandse patiënten. Als er dan nog restmateriaal is, gaat dit naar de zusterorganisaties in België en Finland en als deze zijn voorzien naar de farmaceutische industrie. Alle inkomsten vloeien terug naar Sanquin en worden onder andere gebruikt voor verbetering van de bloedtransfusie en voor wetenschappelijk onderzoek. Sanquin maakt hierop geen winst.


Groeten,
Ingeborg

ar
door arend03 - Dec 14, 2008 om 22:18
3 Antwoorden / 32 Vragen
0

de drie directeuren v.d. bloedbank verdienen ieder meer dan 2 ton !!!



bl
door bloeddonor - Jan 26, 2009 om 11:31
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo mw. / dhr. Ingeborg,


Heel jammer dat u inhoudelijk niet ingaat op de vragen van Annemarie. Annemarie schrijft notabene dat ze bij de Bloedbank niet verder komt. U komt met een tekst die letterlijk van uw meerdere is en al eerder in de publiciteit is geweest. Heeft de pers en media niet terecht gewezen op de transparantie van Sanquin Bloedbank?? Ook de Landelijke Vereniging van Bloed- en plasmadonoren (LVB) heeft van begin af aan op de weinig transparantie van Sanquin Bloedbank gewezen. Er dient bij Sanquin Bloedbank hoognodig een cultuuromslag te komen zodat alle 400.000 donoren zich ook prettig voelen voor en tijdens de donatie!!

johanpc
door johanpc - Jan 26, 2009 om 12:54
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Wat anne2marie schrijft klopt sanquin is een samenwerking aangegaan met een amerikaanse firma die handelt in bloed en de daarvan afgelijde produkten het was de ontdekkers van deze konstruktie niet duidelijk wat er met de woekerwinst die daarmee binnen komt gebeurt.


Heeft in diverse dagbladen gestaan!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer