Vocht in vlees
Op dit moment wordt de vleessector onder de loep genomen door het gerommel met vlees. Hier betreft het niet het feit waarom er nog steeds zoveel vocht in vlees wordt geïnjecteerd. Waarom mag dit wel gewoon doorgaan?
Het is te gek voor woorden dat je vlees niet bakt maar kookt in zijn eigen vocht (heel duur ongewenst water). Kan Kassa hier niet eens een groot punt van maken?
Hoe bak je het vlees? Je moet vlees eerst zo snel mogelijk in een zo heet mogelijke pan dichtschroeien. Doe je dat op een te lage temperatuur dan loopt het vocht uit het vlees en gaat het vlees koken i.p.v. bakken. EN het is daarna niet te eten omdat het veel te droog is.
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je rommel koopt. Als je ziet voor hoe weinig vlees af en toe wordt aangeboden, dan kan dat gewoon geen goed vlees zijn.
omeijer, heb geen idee over wat voor soort "vlees" u schrijft en wat water zou bevatten. Over kip is wel veel te doen geweest maar niet over vlees (met water). Maar misschien bedoelt u "rundergehakt" van de aanbiedingen waar veel vocht uitkomt? Dat is dan het vet. Als je een biefstukje, entrecote, varkens- lamsvlees of rib eye bakt/braad zit daar absoluut geen water in, althans, nog nooit meegemaakt.
Voor de tip van jorisw gaat nog wat vooraf; eerst op kamertemperatuur (indien verpakt onder beschermde atmosfeer ook even laten 'luchten') laten komen
En niet alleen boter gebruiken, maar doe er een scheutje olie bij, dan verbrandt deze niet (zo snel).
Ik heb dezelfde ervaring met mager rookspek dat van de supermarkt komt. Dat slinkt enorm en bevat naar mijn idee heel veel vocht. Van ham is bekend dat dit wordt geïnjecteerd met vocht en zoutoplossing in plaats van dat het gezouten word van buitenaf. Kipfilet van de biologische slagers ziet er heel anders uit dan van de supermarkten, die laatste is erg groot dus ik kan me zo voorstellen dat er wordt geïnjecteerd om het volume groter te doen lijken. Kipfilets van de biologische slager zijn stuk kleiner.
Hammen worden nooit alleen van buiten gezouten, maar altijd geïnjecteerd. In de supermarkt is de fitet van plofkippen en die zijn al veel groter. .
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Ski jas is ingescheurd,
Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden,
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.
w
...
Lees meer
Verplicht verhuizen na grondige renovatie
Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer
Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?
Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",
Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.
Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer