ro
door rox May 2, 2004 om 13:18
Vrije tijd & tuin

Catwatch werk dit of niet ????

Werk de hier onder vermelde Catwatch of is het weggegooid geld ?? Zitten er over een tijdje weer een hoop mensen in de studio die hun geld kwijt zijn, en een nutteloos apperaat in huis/tuin hebben?


De tektst is een bewering uit de advertentie op de site van www.green-garden.nl


De CATWATCH is een Engelse uitvinding om katten uit de tuin te weren. Na lang experimenteren is men er enkele jaren geleden in geslaagd een 100% doeltreffend apparaat te ontwikkelen dat op een diervriendelijke manier de vaak hinderlijke katten uit de tuin houdt, zonder dat andere dieren of mensen hier enige hinder van ondervinden. De Catwatch bevat een IR movement sensor , een bewegingsmelder EN een infrarood sensor in één. 

Zodra deze IR movement sensor binnen een 'gezichtshoek' van 100 graden en een afstand van ca. 15 meter een beweging waarneemt dan treedt een ultrasoon alarm in werking gebaseerd op vier specifieke frequenties binnen de 21000 en 25000 hz. Deze vier frequenties zijn exact afgestemd op het gehoor van katten. Katten kunnen daar absoluut niet tegen en zullen het gebied waar dat alarm te horen is in vrijwel alle gevallen direct verlaten. Veel tuinliefhebbers hebben waardering voor onze
Catwatch omdat de tuin volledig vrij wordt gehouden van kattenpoep en/of kattenurine!

4892 48 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tetter
door tetter - May 4, 2004 om 15:45
174 Antwoorden / 14 Vragen
0

Het lijkt allemaal zo leuk, maar kijk eens naar de opmaak van de site en zo. Het lijkt mee een uitvinding van een of andere hobbyist en omdat hij z'n apparaat niet aan de groothandel kan slijten probeert 'ie 't zo. Niet intrappen mensen. (maar ja, dat roepen ze ook altijd bij die reclame van de duitse lotto e.d.)

pu
door puumelke75 - Jun 10, 2007 om 14:18
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

We hebben 4 katten, britse korthaar. Omdat ik ze graag bij mij in de tuin wil houden en ze niet kwijt wil, heb ik ook vanalles geprobeerd. Ik heb deze week de catwatch gekocht. De katten gingen er zelfs NAAST liggen.. die geluiden wat het moet uitstralen, helmaal NADA resultaat.. uitgezonderd voor oudere katten, exotische katten en witte katten, want die kunnen wel eens hardhorend zijn. Nou mijn katten zijn 7 jaar, eentje van 2 jaar. Ze zijn NIET excotisch en heb wel 2 witte katten erbij. Er zou er toch tenminste EENTJE op moeten reageren. Ben je mal, ze aaien en knuffelen het apparaat. Dus retour naar de internetwinkel. Balen, nu moet ik alsnog op zoek naar een nieuwe oplossing, Lijkt me alleen nog schrikdraad de enige optie.. en ik doe dat liever niet.. maar eindconclusie: Hier werkt het dus totaal niet..

el
door elfje11 - Jul 12, 2012 om 12:53
35 Antwoorden / 17 Vragen
0

quote.... Bovendien is het maken van een kopie van een paspoort vaak wettelijk verboden
VAAK? hoezo vaak? het is verboden of niet verboden, lijkt me. ik heb al heel vaak mijn paspoort moeten afgeven in hotels, die je dan uren later weer terugkrijgt ( en wat doen ze er in de tussentijd mee?) of als freelancer mijn kopie op moeten sturen. mag dat nu wel of niet?????

guilli_1
door guilli_1 - Jul 12, 2012 om 13:04
13 Antwoorden / 2 Vragen
0

ik wéét dat het gevaar van misbruik kan opleveren maar als ik aan de poort van een bedrijf weiger mijn paspoort af te geven om te kopieren kom ik het terrein niet op en dan kan ik mn vracht niet afleveren...zal m'n baas leuk vinden.....wat moet je dan?
Ik vraag (soms) de kopie om er overheen te schrijven:"uitsluitend voor firma XYZ" ;daarmee is het hergebruik voor andere doelen in ieder geval niet meer mogelijk.

snrwo1
door snrwo1 - Jul 12, 2012 om 13:07
33 Antwoorden / 2 Vragen
0

volgens mij mogen (moeten?) banken bij het openen van een rekening vragen om zo'n kopie. Anders wordt het wel heel gemakkelijk om geld weg te sluisen zonder dat duidelijk is van wie nu zo'n rekening is.

Een aantal jaren geleden moest iedereen dit doen bij de bank waar hij/zij een rekening had lopen. Die kopietjes zijn nu waardeloos, want dit is al meer dan 5 jaar geleden en een paspoort gaat maar 5 jaar mee, de uitzonderingen daargelaten (diplomaten en zo).

Wel zal het belangrijk zijn dat deze kopietjes worden vernietigd, anders heb je een goede bron van naam/BSN te pakken als zo'n ordner in de afval container wordt onderschept.

Beter zou het zijn als een instantie met alleen het paspoort nummer en de naam via een of andere controle kan nagaan of de combinatie in orde is, het paspoort nummer dus 'echt' is, en uitgegeven aan de persoon met die naam. Meer hoeft zo'n instantie uiteindelijk niet te weten.

Een paar jaar geleden heb ik dat zelf bij een notariskantoor meegemaakt ivm erfenis.

j.roumans
door j.roumans - Jul 12, 2012 om 13:12
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als ik bij een kazerne iemand bezoek, moet ik mijn paspoort zelfs af geven! Werkt de overheid het onveilig handelen hiermee niet zelf in de hand?.
Het gaat dezelfde weg op als het BurgerServiceNummer, dat alleen is voor overheid en burger, maar nu door alle (ziektekosten)verzekeringen wordt genoteerd, dus ook op het ziekenhuisplaatje. Je privé-informatie wordt overal te pas en te onpas rond gestrooid.

flovo
door flovo - Jul 12, 2012 om 13:12
14 Antwoorden / 0 Vragen
0

een woud van onduidelijkheid. Ik laat niet graag een kopie van mijn paspoort maken. Maar soms is het de enige manier om iets voor elkaar te krijgen. Ik zou willen weten of kopiëren nu verboden is, of niet. En hoe zit dat in de diverse buitenlanden?

jantom
door jantom - Jul 12, 2012 om 13:14
377 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben er altijd vanuit gegaan dat ik mijn paspoort uitsluitend moet afgeven aan het bevoegde gezag (en àls daar reden voor is).
In de praktijk heb ik een aantal malen moeten toestaan dat er een copie werd gemaakt (of moest ik dat doen) om iets voor elkaar te krijgen. Dat kan zijn het boeken van een hotelkamer of een telefoonabonnement. Van alles wat ... maar de copie kwam wel in handen van een bedrijf of organisatie die geen Overheid is. Ik heb nooit een paspoort afgegeven om zoiets als een brommer te huren maar in bepaalde landen wordt dat gewoon als eis gesteld. Niet doen!

Ik zou het op prijs stellen als onze Overheid in een brochure (in diverse talen) aangaf in welke situaties een burger zijn paspoort mag/moet afgeven. Dan kan ik met die voorwaarden aantonen dat aan een vraag van een particulier bedrijf om afgifte van het paspoort niet behoeft te worden voldaan.

sk
door skyjack - Jul 12, 2012 om 13:17
121 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is verboden, behalve in gevallen waarbij je wettelijk verplicht wordt een kopie af te geven of te verstrekken. Denk aan werkgevers die een kopie in het dossier van werknemers moeten bewaren bijvoorbeeld. Volgens mij is dat een voorbeeld van een wettelijke plicht.

Overigens geef ik in een hotel mijn paspoort absoluut niet af, ze mogen hem zien en that's it.

ra
door ragdolletje - Jul 12, 2012 om 13:18
30 Antwoorden / 2 Vragen
0

De hele regelgeving omtrent het beschermen van onze persoonsgegevens is zo lek als een mandje in de B.V. Nederland!

donna
door donna - Jul 12, 2012 om 13:23
207 Antwoorden / 43 Vragen
0

Ik heb onlangs bij het kopen van een nieuwe telefoon met abonnement heel wat gedoe gehad bij Vodafone, omdat ze ook een kopie van mijn paspoort wilden. Ze zijn er uiteindelijk mee akkoord gegaan dat ik de pasfoto en het BSN nummer heb afgedekt. Het is deze bedrijven verboden kopieën van identiteitsbewijzen te maken of om een BSN te vragen. Ziekenhuizen en banken mogen dat wel, zijn het zelfs verplicht en overheidsinstanties ook.

Juist omdat er uitzonderingen zijn is het voor niemand meer duidelijk wat wel en wat niet mag, de overheid zou de voorlichting daarover sterk moeten verbeteren en er ook voor moeten zorgen dat er sancties op staan als door onbevoegden kopieën worden gemaakt.

ki
door kitteltje - Jul 12, 2012 om 13:25
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

ik wilde mij laten in schrijvenbij een woningvereniging,vroegen ze mij om het paspoort te kopieren ,was net op tv geweest dat dat eigenlijk niet mocht maar daar trokken ze zich niks van aan. moest toch zeiden ze ,ja, als je dan het risico loopt dat je niet word ingeschreven ,wat dan

ke
door keesj. - Jul 12, 2012 om 13:30
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

KeesJ.

Ik ben zzp koerier.Mijn rijbewijs gegevens incl. burger service nummer wordt vaak geregistreerd/gecopieerd alsook mijn paspoortgegevens. Bij DSM in Limburg zijn van beiden copieen permanent aanwezig. En zonder beiden te tonen kom je er niet in. Werkgevers hebben touwens verplicht copieen van het paspoort cq. rijbewijs van hun werknemers op het bedrijf.
Ik vraag me af of dat allemaal legaal is.

ma
door mailman - Jul 12, 2012 om 13:44
84 Antwoorden / 9 Vragen
0

Telefoonproviders hebben er een handje van om die kopie te verlangen, terwijl ze dat helemaal niet mogen. Ze hebben al helemaal niets te maken met het Burgerservice-nummer. Alleen overheids-instanties mogen die gegegevens verlangen.

ye
door yeppie - Jul 12, 2012 om 13:45
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op deze site vindt u alle antwoorden m.b.t. het maken van een kopie van het identiteitsbewijs: http://www.mijnprivacy.nl/Vraag/Kopie-identiteitsbewijs/Pages/Kopie-identiteitsbewijs.aspx
Ik zou zelf kopiën maken en daarbij het Burger Service Nummer en je foto afschermen. Deze zijn het meest fraudegevoelig. Vaak gaat het om de adresgegevens te controleren (bij hotels). Vraag bij vertrek uit het hotel de kopie retour.

ah
door ahpriem - Jul 12, 2012 om 13:53
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

En wat dacht U van een reisbureau wat vraagt om je paspoort op te sturen voor een visum? Je bent het dan een maand kwijt en je kan evt. ook niet naar het buitenland. Legitimeren op straat moet dan evt. met een rijbewijs gebeuren.
Ik heb voor de zekerheid mijn paspoort gecopieerd maar zoals ik nu lees mag dat ook niet.

comret2
door comret2 - Jul 12, 2012 om 14:09
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Inderdaad wordt er vaak een kopie gemaakt van je paspoort of rijbewijs.

denk maar aan gezondheidsinstellingen, gemeenten, UWV etc.

Zelf vind ik dat dit eigenlijk niet zou moeten en alleen het controleren zou moeten volstaan. UWV wil iedere keer een kopie en dat is gewoon te gek voor woorden want je hebt je toch al de eerste keer een kopie moeten afgeven. Naar mijn mening zou het moeten volstaan met een controle en het registreren van je naam, volledig adres en nr van je identieteitsbewijs, (dus geen kopie).
Als je een nieuw identietijdsbewijs krijgt zou men dat dus goed moeten controleren en dit in hun gegevens mogen opnemen maar zonder een kopie te maken dus.

Jan Willem

J. Schipper
door J. Schipper - Jul 12, 2012 om 14:11
64 Antwoorden / 30 Vragen
0

Ik lees dat er nu al zoveel interessante vragen op dit gebied bij ons leven, ik hoop daarom dat Kassa daarop laat reageren door een bevoegde instantie, een ministerie bijvoorbeeld. Of anderzins. Kan in een Nieuwsbrief maar ook in KASSA zelf.

vliegenderob
door vliegenderob - Jul 12, 2012 om 14:15
292 Antwoorden / 1 Vragen
0

Er staat nergens in de wet dat het maken van een kopie verboden is. Ik heb altijd een kopie van mijn paspoort bij mij wat als ondernemer handig is maar waar het BSN nummer is weggehaald. Daarnaast heb ik eronder getypt, kan ook (later) met de hand geschreven worden, "uitsluitend bestemd voor:" en dat kan wanneer nodig erbij geschreven worden, naam van bedrijf of gelegenheid. Het origineel kan ter inzage worden gegeven en de kopie kan dan afgegeven worden. Het inzien heeft op zich alleen maar waarde als er iemand naar kijkt die een opleiding heeft gehad om echte van onechte paspoorten te onderscheiden.
Een idee is misschien om eventueel een stukje leukoplast of isolatieband over het nummer in je paspoort te plakken. Indien nodig kun je dat stukje er zó vanaf halen.
Onderstaand het officiële antwoord op deze brandende vraag:

Vraag: Bij o.a. registratie van bezoekers vraagt men vaak een identiteitsbewijs zoals paspoort of rijbewijs. Dit bewaart men in de kluis tot de bezoeker het pand weer verlaat. De bezoeker krijgt in ruil een toegangspas. Maar is dit eigenlijk wel legaal? Mogen men identiteitsbewijzen afnemen en onder zich houden, ook al is het maar tijdelijk?

Antwoord: Er is geen wettelijke regel die het tijdelijk afgeven van een identiteitsbewijs ten behoeve van bijvoorbeeld toegang verlenen verbiedt. Natuurlijk moet de bewaarnemer wel zorgvuldig passen op het identiteitsbewijs. En het bewaren moet een legitiem doel dienen, dat alleen kan worden behaald door het bewaren van het identiteitsbewijs zelf. Als een kopie genoeg is, dan mag men niet eisen dat je het origineel afgeeft. En volgens mij kun je in vrijwel alle gevallen volstaan met inkijken of met bewaren van een kopie.

Er staat in paspoorten dat dat mag doch "slechts ter beschikking aan een derde wordt gegeven indien daartoe een wettelijke verplichting bestaat" maar ik denk niet dat die tekst slaat op het tijdelijk in de kluis leggen in ruil voor een toegangspas. Als het dus niet genoeg is om de pas alleen in te kijken en/of de gegevens (zoals het nummer) te noteren, dan is in de kluis leggen wel degelijk toegestaan.

J. Schipper
door J. Schipper - Jul 12, 2012 om 14:21
64 Antwoorden / 30 Vragen
0

Heel graag inhoudelijke reacties van het CBP op zoveel relevante vragen in deze Nieuwsbrief.
Kan in een Nieuwsbrief of in KASSA zelf.

chesspot
door chesspot - Jul 12, 2012 om 14:23
42 Antwoorden / 6 Vragen
0

Iedere keer opnieuw maken ze op het gemeentehuisCastricum een copie van mijn rijbewijs. Ze hebben al honderden copieën schat ik. Mag dat?

loutje27
door loutje27 - Jul 12, 2012 om 14:27
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is al langer bekend, ik vindt het sowieso een kwalijke kwestie, je geeft je vingerafdrukken bij de gemeente en wie zegt mij dat die daar veilig liggen? Wat als daar ingebroken wordt?
Ook vindt ik dat ziekenhuizen en verzekeraars niks met je BSN nummer te maken hebben hoezo waarom?? waarom moeten ze tegenwoordig alles van je weten??
Straks willen ze nog een afdruk van je kont of nog erger...

Ik kijk wel 3x uit voor ik me id kaart geef of laat kopieren!!

pi
door piete242 - Jul 12, 2012 om 14:28
12 Antwoorden / 0 Vragen
0

Inderdaad ben ik op de hoogte omtrent kopie van paspoort. Echter wordt er door instanties gretig gebruik gemaakt van mijn goedwil. Ik ben het niet verplicht maar dan wordt het wel heel moeilijk om een aantal dingen voor elkaar te krijgen zoals bijvoorbeeld visum want dan moet ik zelf met het paspoort langsgaan en dat is vervelend en duur. Tja wat dan? Kost me een dag vrijnemen en geld voor de trip.
Het komt mij dus goed uit en neem daamee een risico.
Of het een aanvaardbaar risico is? zegt u het maar

Ik ben hem 1x kwijtgeraakt door diefstal. Dat kostte mij een nieuwe vanwege nalatigheid omdat het eigendom van de staat is waar ik erg zuinig op moet zijn. Dat maakt het allemaal niet makkelijker.

janvantricht
door janvantricht - Jul 12, 2012 om 14:35
11 Antwoorden / 4 Vragen
0

Eigenlijk zou je bij een verzoek tot afgifte van - een kopie van - je paspoort moeten vragen naar een schriftelijke verklaring omtrent hun privacy beleid op dat terrein.
Nu kan iedereen van het bedrijf / de instelling / de organisatie wellicht onbevoegd aan uw en mijn gegevens komen en de hemel mag weten wat onverlaten er mee uit kunnen richten.

Elke gek kan bijvoorbeeld met die gegevens een telefoon abonnement afsluiten op mijn naam? Als ik betaal aan de receptie van een hotel hebben ze niet alleen mijn paspoort gegevens, maar eveneens van mijn betaalpas en / of creditkaart.

Het wordt tijd dat de irisscan wereldwijd wordt ingevoerd, die ook aan de balie van een hotel / bedrijf eventueel gebruikt kan worden en zeker bij een bedrijf niet meer gegevens oplevert dan nodig is voor de betaalzekerheid.

Maar een ding blijft: vandalen zullen steeds weer de goed bedoelende gebruiker een stap voor blijven...

vliegenderob
door vliegenderob - Jul 12, 2012 om 14:35
292 Antwoorden / 1 Vragen
0


Comret2 schreef op donderdag 12 jul 2012, 14:09
Zelf vind ik dat dit eigenlijk niet zou moeten en alleen het controleren zou moeten volstaan. UWV wil iedere keer een kopie en dat is gewoon te gek voor woorden want je hebt je toch al de eerste keer een kopie moeten afgeven


Toch wél, want men wil ook de tweede en daaropvolgende keren zeker weten dat jíj het bent die iets komt aanvragen of navragen! Wél geloof ik dat het ook soms gemakzucht is als men dat doet, maar ook dat het een extra zekerheid is om te voorkómen dat documenten met toch wel privacygevoelige gegevens o.i.d. in verkeerde dossier terecht komen, er is dan immers een op naam gesteld papier bij die gegevens.

st
door stanveliscek - Jul 12, 2012 om 14:54
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Goede tip. Heb onlangs nog gekopieërd. Zal dat zeker niet meer doen.

comret2
door comret2 - Jul 12, 2012 om 15:10
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo VliegendeRob,

Als men mijn gegevens heeft en ik mijn paspoort toon kan men toch zien of het omdezelfde persoon en paspoort gaat!!!
Dus waarom opnieuw een kopie, reeinste flauwe kul.
uitzondering zou alleen moeten zijn als er gegevens veranderd zijn of er een nieuw paspoort is verstrekt.

Dat moet voldoende zijn.

h.vandusseldorp
door h.vandusseldorp - Jul 12, 2012 om 15:25
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gisteren moest ik mijn paspoort afgeven aan een koerier van de Online Pakket Dienst van telecomprovider "Hollandsnieuwe" om een kopie te maken t.b.v. afrekenen en afgifte van een smartfone + abonnement. Alhoewel ik graag geloof dat men hier zorgvuldig mee om gaat, voelde dat niet goed en ik vraag mij af of Kassa hierin concrete stappen kan zetten opdat dit wettelijk onmogelijk wordt gemaakt.

wa
door wandershp - Jul 12, 2012 om 16:04
14 Antwoorden / 2 Vragen
0

Er is heel duidelijke wetgeving hierover ,maar helaas de brutaliteit van sommige bedrijven is meestal te groot om te weigeren een copy te laten maken. Ik probeer
toch nog steeds deze regel goed toe te passen en weiger bij de bank of het CASINO en dergelijke bedrijven mijn paspoort incl het burgerservice nummer te laten copieren Dit levert vaak grote problemen op maar de volhouder wint.

tr
door truda2 - Jul 12, 2012 om 16:14
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

er zijn bedrijven die je weigeren te helpen of in te schrijven wanneer je geen kopie van je paspoort, idee kaart. rijbewijs, diploma.
ik heb al heel vaak aan gekaard dat het verboden is. en ik het niet wil.
je wil niet weten hoe je aan gekeken wordt. en dan de antwoorden ; nog nooit van gehoord, het moet nu een maal.
het is het belijd van dit bedrijf. dan wordt u niet geholpen. .
ik heb nog nooit geweten bij wie ik hier over een klacht kan indienen.
wanneer hier over een klachten lijn is.en bedrijven berispt en bekeurt worden.
denk ik dat ze het niet meer vragen.



vliegenderob
door vliegenderob - Jul 12, 2012 om 16:37
292 Antwoorden / 1 Vragen
0

comret2 schreef op donderdag 12 jul 2012, 15:10
Hallo VliegendeRob,
Als men mijn gegevens heeft en ik mijn paspoort toon kan men toch zien of het omdezelfde persoon en paspoort gaat!!!


Vind ik ook maar dan moeten die gegevens toch wél eerst opgezocht worden. Ook mogelijke "fouten" en zelfs fraude van een receptionist worden dan uitgesloten maar, ik schreef ook al, gemakzucht kan een rol spelen. Daarnaast zal het vaak sneller gaan als er meteen een kopie wordt bijgeleverd. Vraag het anders eens als je er weer bent. Ik ben benieuwd naar het antwoord, schrijf je dat even?

tot15karakters
door tot15karakters - Jul 12, 2012 om 16:40
2189 Antwoorden / 14 Vragen
0

Een plaatselijke garage is verplicht voor elke proefrit een copy rijbewijs te maken, anders zijn ze niet verzekerd.

Maar... ook schrijven ze datum en tijd en kenteken op voor welke auto dat was, dus bij overtredingen hebben zij bewijs wie deze boete moet betalen.
Als je dus eist dat ze er duidelijk op schrijven waarvoor is fraude een stuk lastiger.

Verder een grote handtekening half over je legitimatie en ze weten dat het niet voor andere doeleinden bruikbaar is.
Als ik met een Proefrit Fiat Panda enkele weken later een telefoon wil kopen ziet iedereen dat dit misbruik is.
Dan is fraude uitgesloten en als ze het toch accepteren bewijsbaar als fraude.

Dus schrijf op elke copy waarvoor het was, en dan mag het.
Dus bedrijf bezoeken of Hotel, schrijf dat er dan op!

vliegenderob
door vliegenderob - Jul 12, 2012 om 16:44
292 Antwoorden / 1 Vragen
0

truda2 schreef op donderdag 12 jul 2012, 16:14 :
ik heb al heel vaak aangekaart dat het verboden is en ik het niet wil.



Het is niet verboden, heb je dat elders niet gelezen?
Helaas is goede controle steeds meer nodig want fraude neemt hand over hand toe, vooral door de toename van mensen uit landen waar dat "normaal" is en die versteld staan van hoe makkelijk het hier gaat (ging) en daar conclusies uit trekken.

we
door weetnietbeter - Jul 12, 2012 om 16:58
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een aantal jaren stond ik plotseling niet meer in het telefoonboek. Na dagenlang zoeken en bellen kwam ik er achter, dat hier - zoals zo vaak - niemand verantwoordelijk voor was. De enige manier om weer opgenomen te worden in het klassieke telefoonboek was mij opnieuw aanmelden, terwijl ik gewoon telefoon gebruik. Ik moest dat onder andere een kopie van mijn paspoort inleveren. Omdat ik geen idee had en heb, wie dat allemaal onder de neus krijgt, heb ik dus nog steeds geen vermelding en kan niemand mijn tel. nummer opzoeken ( ook niet via de computer.

vliegenderob
door vliegenderob - Jul 12, 2012 om 17:11
292 Antwoorden / 1 Vragen
0

loutje27 schreef op donderdag 12 jul 2012, 14:27:

Ook vindt ik dat ziekenhuizen en verzekeraars niks met je BSN nummer te maken hebben hoezo waarom?? waarom moeten ze tegenwoordig alles van je weten??


Juist daar is het nodig omdat tot voor kort heel veel buitenlanders (ik kan ze ook vaak niet uit elkaar houden) zich op papieren van een andere buitenlander voor dure operaties meldden, één van de reden dat de kosten de pan uit vliegen en onze premies zo hoog worden. Soms komt er eens iets boven water, één keer zelfs wandelde een buitenlander het ziekenhuis binnen voor een operatie terwijl in "zijn" dossier, niet van hem dus, stond dat hij maar één been had. Vooral de bekende dominee Visser uit Rotterdam heeft heel vaak medewerking verleend aan deze fraude "uit naam van God".

edmolen
door edmolen - Jul 12, 2012 om 18:02
14 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ja, ik vind het heel gek, dat je overal een kopie van een paspoort (of ander identiteitsbewijs) moet meesturen.
Ik moest 2 verzekeringen opzeggen van mijn overleden moeder en kon dat alleen doen als ik een kopie van mij paspoort opstuurde bij de aanvraag.
En dan heb ik het over verzekeringen met een totale waarde van € 150,- per jaar!
Het wordt tijd, dat deze manier van registratie aan banden wordt gelegd.

br
door brambo47 - Jul 12, 2012 om 18:47
14 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik denk dat beste is om zelf een kopie van pasport en/of ander document te maken, en er vervolgens diagonaal een tekst als ongeldig door te zetten, en zeker ook een deel van ID code bedekken. Als er dan om kopie gevraagd word zou je deze als kopie kunnen laten scannen. Het origineel mogen ze dan wel inzien en vergelijken. Hoewel ook deze methode niet helemaal veilig is, omdat men middels photoshop veel kan retoucheren.

vi
door vigelantie - Jul 12, 2012 om 20:23
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat dit een probleem zou worden was te verwachten. Iedereen vroeg om een kopie van paspoort of rijbewijs. Wanneer je weigert had/heb je een probleem. De meesten verklaarde je als een achterdochtig persoon. Je had toch niks te verbergen? Nou dan, iedereen doet het toch. Maar geen kopie, geen toegang, geen nieuwe rekening bij de bank (terwijl ze wel drie keer een kopie was afgegeven). De overheid is hier zelf de grote schuldige. O, alles was zo goed beveiligd, geen zorgen mevrouwtje. Maar nu, hoe weet je zeker dat al je afgegeven kopietjes veilig zijn? Op de bouwplaats worden ze gewoon in een mapje bewaard in de keet van de uitvoerder.Voor velen toegankelijk. Lekker veilig, maar wat kun je er tegen doen? Een failliet bedrijf en jou gegevens moeten ergens bewaard worden, 7 jaar lang. Waar gebeurt dat? Wie heeft daar toezicht op? Gemakkelijk om nu als CBP te komen met een waarschuwing, maar al wel tig jaar te laat! Het kwaad is al geschied.

jo
door josty - Jul 12, 2012 om 22:22
26 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het is jammer dat de debielenclub aan de macht is in Den Haag die al dit soort digitale punnik zooi over ons heen strooit.
Natuurlijk is er fraude mogelijk met wat digitaal is.
Ik snapte in eerste instantie niet hoe ik een pasje van mijn baas kon krijgen met een pasfoto er op en al mijn gegevens in een chipje. Maar het is natuurlijk simpel: copy-paste.
Als de regering nou eens niet dacht dat alle Nederlanders criminelen zijn die het nog niet gedaan hebben.... dat zou al een stuk schelen. Wat er op het gebied van informatiegaring over burgers gebeurt daar zou de STASI jaloers op zijn.
Als de facisten echt helemaal aan de macht zijn in dit land dan hebben ze vrij spel, de rode loper voor totale controle is al uitgelegd.

ca
door cathja - Jul 12, 2012 om 23:37
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

Wij hebben ooit onze paspoorten moeten inleveren op een camping in Zwitserland. De campinghouder bewaarde ze van alle gasten in zijn kluis. We hebben wel geprotesteerd, maar geen paspoort inleveren was geen plaats krijgen op de camping. We waren verkeerd bezig, maar wisten zo gauw geen andere oplossing te bedenken.
Vandaag de dag schijnt dit nog steeds te gebeuren in hotels e.d., met name in zuidelijke landen. Je moet er dan maar op vertrouwen dat het allemaal goed gaat!

fe
door festinger - Jul 13, 2012 om 02:33
410 Antwoorden / 18 Vragen
0

Heb paspoort inleveren bij een buitenlandse camping meegemaakt. De ANWB had een alternatief uiteraard tegen betaling en met onderhandeling namen ze ook genoegen met deze pas(ben de naam kwijt).

Dat was 30 jaar geleden en toen gaf je je identiteit gewoon af aan een ieder die dit vroeg. Omdat het geen kwaad kon en het enkel een bevestiging was . Nu moet je vrezen voor waar ook maar je identiteit prijs te geven. Vraagt men een kopie doe ik niet meer mee. Dan maar niet.

ca
door cathja - Jul 13, 2012 om 06:20
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

@festinger:

bedoel je het z.g.n. Campingcarnet soms? Dit document hebben wij na die paspoortkwestie in Zwitserland aangeschaft bij de ANWB toen we het jaar daarna weer wilden gaan kamperen. Ik meen dat we ca. fl. 23,-- kwijt waren en hoewel men aanvankelijk wat terughoudend was bij het overhandigen van dit document, werd het wel geaccepteerd.

comret2
door comret2 - Jul 13, 2012 om 13:27
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo vliegenderob.


Vind ik ook maar dan moeten die gegevens toch wél eerst opgezocht worden. Ook mogelijke "fouten" en zelfs fraude van een receptionist worden dan uitgesloten maar, ik schreef ook al, gemakzucht kan een rol spelen. Daarnaast zal het vaak sneller gaan als er meteen een kopie wordt bijgeleverd. Vraag het anders eens als je er weer bent. Ik ben benieuwd naar het antwoord, schrijf je dat even?

Je bent het wel met me eens maar geeft ook aan dat gemakzucht een rolspeelft.

Als het goed is heeft men bij de eerste keer je gegevens gezien, gecontroleerd, gekopiëerd en opgeslagen in het computersysteem.
Dus kan mijn de gegevens zo opvragen en controleren of de gegevens op het document overeenkomen met de gegevens die zij hebben. Klopt dit niet dan pas is er eventuele actie nodig of moeten ingeval van een nieuw/verlengd document en/of verandering van adres cq gegevens dit in het computersysteem worden aangepast.
dus m.i. geen probleem en onnodig steeds weer het document te kopieren.
Tegenwoordig zie je zelfs steeds meer camera's op de balie staan bij o.a. ziekenhuizen en vraagt men netjes zoals het hoort of ze een foto van je mogen maken. In dit geval met de mededeling dat de behandelende arts dan een beeld van je hebt met wie hij straks een consult heeft en als je daar vaker komt makkelijker voor de geest kan halen wie die patiënt ook al weer was.
Hier heb ik onder voorwaarden geen probleem me en kan men ook zien of het dezelfde persoon is waar men de gegevens al van heeft.
Lijkt me een goed systeem zolang het dan ook maar gebruikt wordt voor dit doel.
Hier lijkt me het ook een stuk moeilijker fraude te plegen of je moet een hele goede grimeur hebben (lol).
Verder vind ik dus dat er geen kopiën mogen gemaakt en alleen gegevens gecontroleerd mogen worden zonder o.a. BSN nr. tenzij dat wettelijk verplicht is.

groet Jan Willem alias comret2

bu
door buite992 - Jul 13, 2012 om 20:24
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

veel bouwbedrijven willen ook al een kopie doe je het niet dan krijgt je baas geen geld voor het werk.
ook de installatie bedrijven beginnen ermee.

ft
door ftm - Jul 13, 2012 om 23:12
102 Antwoorden / 1 Vragen
0

Werkgevers zijn ook vaak verplicht een kopie van het paspoort van hun medewerker te maken.
De overheid moet eens goed bij zichzelf nakijken hoeveel tegenstrijdige regels en wetten zij hanteert.

mu
door musiclovers - Jul 14, 2012 om 11:57
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

In een hotel b.v Thailand was verplicht dat de receptionist een kopie van de paspoort moest maken anders werd er niet ingecheckt. De reis was geboekt via een reisbureau kan die niet verplicht worden een "veilig kopie" aftegeven? Was een vier sterren hotel maar spraken praktisch geen Engels dus dan kan er weinig geregeld worden als zij het kopie bv digitaal opslaan in de computer.

mathijs_b
door mathijs_b - Jul 16, 2012 om 13:19
641 Antwoorden / 77 Vragen
0

Ook de overheid vraagt vaak een kopie van de ID kaart.
Je zou op de kopie midden op de kaart kunnen schrijven: "KOPIE ID uitsluitend voor aanvraag hulpmiddel gemeente Amsterdam".
Het wordt dan voor fraudeurs erg moeilijk daarmee een credit-card aan te vragen.


si
door simplesse_1 - Jul 29, 2012 om 12:29
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik schrik hiervan: Ik kom regelmatig in Afrika, Senegal. Daar heb ik mensen gezien die geld ophalen bij de bank met een kopietje van hun paspoort (dat hoop ik dan maar, dat het hun eigen paspoort was). Om daar een ticket te bestellen bij de ferry van Dakar naar het zuiden, moet je je paspoort overleggen. Omdat je bijtijds moet boeken (boot is altijd al weken van tevoren volgeboekt), mail ik altijd een kopietje van mijn paspoort naar familie daar, zodat zij daarmee een ticket voor me kunnen bestellen. Online boeken, daar hebben ze in Afrika geen kaas van gegeten.

Maar ook hier in Nederland: Ik werk op een ROC. Alle leerlingen moeten een kopie van hun legitimatiebewijs afgeven. Vaak is dat hun paspoort. Ook bij stagebedrijven wordt een kopie van het paspoort vereist.

Alles bij elkaar vind ik het nogal wat!

grts,

Simplesse

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer