koekeloer
door koekeloer Aug 5, 2011 om 13:10
Auto & vervoer

BMW Navigatiesysteem werkt niet goed

Ik heb als extra optie bij mijn BMW116i (business line edition) een navigatiesysteem bijgekocht voor 995 euro.
Nu blijkt dat de software in dit systeem niet werkt: zodra er een flitswaarschuwing voor een (snel)weg wordt uitgezonden ziet dit systeem het als een "stremming", waardoor het mij gaat omleiden (vaak via lokale binnenwegen). Als ik de omleiding uitschakel houdt dit in dat ik dan ook niet word omgeleid als er een echte stremming is.

BMW zegt hierover het volgende:

Het komt er op neer dat het navigatiesysteem deze TMC-informatie niet herkent als een snelheidscontrole: in Duitsland is deze informatie, die in Nederland gewoon door de radiozenders als extra TMC-informatie verstuurd wordt (Nederland is volgens mij sowieso 1 van de weinige landen waar dit überhaupt mag), verboden en daarom heeft het navigatiesysteem geen apart symbool/filtermogelijkheid voor deze verkeersgebeurtenis. Een snelheidscontrole wordt zodoende als onbekende verkeersgebeurtenis verwerkt en alle onbekende verkeersgebeurtenissen (welke in het navigatiesysteem gekenmerkt worden door een rood gerand driehoeksbord met een paragraaf-teken §) worden als stremming gezien. Bij dynamische routebepaling zal daarom de berijder omgeleid worden. Dit zal niet gewijzigd worden.

Overigens lijkt het er voor de berijder wel op dat het navigatiesysteem de snelheidscontrole herkent, omdat als in de details van een dergelijke melding gekeken wordt, daar wel de omschrijving politie- of snelheidscontrole staat. Deze omschrijving komt echter uit de verzonden TMC-informatie en niet uit het navigatiesysteem.


BMW wil het probleem dus niet oplossen, met als reden dat het in Duitsland verboden is om flitsinfo uit te zenden. Bij de aankoop is over deze fout niets gezegd.

Wat kan ik nu doen ?

2813 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sw
door swat1500 - Aug 6, 2011 om 00:39
3792 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben bang erg weinig. BMW kan moeilijk rekening gaan houden met wat een specifiek land met een TMC signaal besluit te doen.

Wellicht kunt u klagen over het feit dat u niet goed bent voorgelicht anderzijds het natuurlijk schier onmogelijk om elk mogelijk foutje aan te stippen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Martijn van den Ham
Martijn van den Ham - May 7, 2024 om 18:46
Huishouden & energie

LOQED slim slot

Ik ben in het bezit van een slim slot van LOQED waar ik zeer veel plezier van heb krijg ik zojuist een mailt binnen dat ze genoodzaakt zijn de cloud dienst betaald te maken voor een bedrag van € 4,95 per maand. Mag dit zo maar?!!!
Het slot heb ik uitgekozen gezien de functionaliteiten die er op zitten en dat er geen abonnement op zat en nu wordt er toch een abonnement door je strot gedrukt. ... Lees meer