il
door ilona11 Jul 8, 2004 om 15:30
Auto & vervoer

De Sleutel

Hallo.


Ik heb pas een auto gekocht waar maar 1 autosleutel bij zat.


De reserve sleutel zou ik bij kunnen maken vertelden de heren uit de garage uit Berlicum me.Wat ze niet vertelden was dat dat minimaal 300 euro zou gaan kosten.Ik weet het,een ongelooflijk hoog bedrag voor een sleutel.Nadat ik de garage heb opgebeld en mijn verhaal vertelde kreeg ik de wind van voren,immers zij waren niet verplicht een auto te verkopen met 2 sleutels.Nu ik heb zelf geregeld heb bij een andere dealer koste het me dus veel geld.Dat was de de servive van AutoWorld Berlicum.Nu is mijn vraag kan dat zo maar?Natuurlijk had ik de auto moeten laten staan maar zij hadden geen autosleutel werd me verteld,en ik dacht dat je er zo 1 bij kon laten maken.Nogmaals kan dat zomaar??


Ps Zij wilden geen euro cent betalen aan de kosten die ik gemaakt heb.

538 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tetter
door tetter - Jul 9, 2004 om 13:58
174 Antwoorden / 14 Vragen
0

Een garage (maar ook particulier) is VERPLICHT om een auto (of zelfs een fiets) te leveren met twee sleutels. Dus dit wil zeggen dat AutoWorld in Berlicum in gebreke is gebleven en de kosten van het maken van een extra sleutel hierop verhaald kan worden.


Ik weet even niet meer welk artikel van het burgelijk wetboek dit staat, maar mischien is er een andere expert die dit wel weet.


 

pi
door picasso_1 - Feb 4, 2005 om 20:52
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo ilona


ik weet niet wat voor type auto het is maar normaal hoort er 2 sleutels bij .Als dit normale sleutels zijn dan heb je een probleem . Waar is de 2 de sleutel dan  tenzij het een elektronische is met code want die code word gewist als je een nieuwe sleutel in leert bij de dealer van dat merk . Anders heeft de dief vrijspel .Dan woordt het alle slooten vervangen en is dat nog duurder voor jouw


ps  probeer achter de vorige eigennaar te komen zie onderhouds boekje succes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer