adjepatatje
door adjepatatje Nov 10, 2003 om 08:49
Auto & vervoer

Goed advies

Bestaat er nou eigenlijk een goed adviesorgaan op het gebied van tweedehands auto's? Behalve de anwb keuring die erg duur is.

1024 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ro
door ronald750 - Apr 16, 2004 om 11:55
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Vraag dit eens bij de bovag

po
door poelmanh - Apr 16, 2004 om 11:55
13 Antwoorden / 1 Vragen
0

Koop een auto bij een erkende dealer.
En zorg ervoor dat je de historie van de auto kunt nagaan.
Onder andere een nationaale autopas waarin de werkelijke kilometerstand staat.De onderhoudsboekjes.En kijk naan de code op het kenteken deze moet altijd beginnen met 00 als dat niet het geval is en deze begint met het bouwjaar van de auto dan is deze auto geimporteerd of het kenteken is erbij weggeweest dit kan verschillende oorzaken hebben diefstal of een grote schade.zoek eimand op in je kennissenkring of iemand die je vertrouwd en verstand van autos heeft en neem deze mee.Anders is de anwb keuring al is deze prijzig wel verstandig.

bu
door buck - Apr 16, 2004 om 11:55
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

De huidige auto's zijn steeds beter qua kwaliteit en duurzaamheid. Tweede hands kopen is altijd een risico vanwege de (beperkte tot geen garantie). Je zal, wanneer je zelf geen verstand hebt van de technische kant van de auto toch een beroep moeten doen op een vakman / specialist. Wanneer je deze in je kennissenkring hebt heb je geluk, anders zal je deze vakman / vrouw moeten betalen. Buiten de ANWB kan je altijd naar een erkende garage voor een goed advies. N.b. De kosten voor dit advies wegen niet op tegen de eventuele kosten die je zonder keuring/ onderzoek tegen zou kunnen komen. Wat is dan wijsheid?!

ar
door arodrquin - Apr 16, 2004 om 11:55
18 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je kunt ook proberen om met de verkoper af te spreken dat je de auto laat keuren en afspreken dat hij de rekening voor de keuring betaalt als uit de keuring veel of ernstige gebreken naar voren komen die de verkoper je niet heeft verteld. En als de auto verder goed is koop je de auto en betaal je de kosten zelf. Als de verkoper hiertoe al niet bereid is kun je maar beter een andere auto uitzoeken, want dan weet je dat er dus al meer aan de hand is. Let wel op dat je vertrouwt dat de verkoper echt bereid is om de keuring dan te betalen, anders moet je het zelf alsnog doen...

tr
door trapm - Apr 16, 2004 om 11:55
8 Antwoorden / 1 Vragen
0

Behalve de ANWB doet ook de DEKRA aan autokeuringen. Het verschil tussen beiden is dat je naar de ANWB toe moet en zij jou auto in hun werkplaats keuren terwijl de DEKRA naar de auto toekomt. Je moet wel zorgen voor een brug die ze kunnen/mogen gebruiken.
Verder houden veel merken tegenwoordig de geschiedenis van auto's bij. Ik weet dat Volvo en Smart daat heel ver in gaan. Op basis van het kenteken kun je dan heel erg veel van de historie van een auto te weten komen. Hier is echter eéén maar aan verbonden. Het betreft natuurlijk alleen gegevens die door de eigen merkdealers zijn ingevoerd. Als de auto die je op het oog hebt niet dealer onderhouden is wordt het dus een stuk moeilijker zaken te achterhalen. Ik zou ook proberen de vorige eigenaar te bellen. Een welwillende dealer/garage/handelaar zal meestal bereid zijn om, eventueel na overleg door hem met de vorige eigenaar, het telefoonnummer van deze vorige eigenaar te geven.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mi
michelcolman - Aug 29, 2024 om 10:33
Winkels & webshops
Bartels Tilburg levert niet en reageert niet op vraag om terugbetaling

Bartels Tilburg levert niet en reageert niet op vraag om terugbetaling

In februari bestelde ik op de website van Bartels Tilburg speakers voor 1500 euro, "voor 18:00 besteld, vandaag verzonden". Daarna kreeg ik bericht dat het wat langer ging duren, week 11, daarna week 14 of 15, daarna "we hebben wat leveringsproblemen maar maak u geen zorgen, ze komen er zeker aan hoor". Intussen zijn we 6 maanden verder, ik heb al ettelijke berichten gestuurd langs allerlei wegen ... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer