zo
door zonnetje1958 Dec 10, 2007 om 17:52
Auto & vervoer

Hyundai krukas-sensor en vliegwiel-sensor: wat is wat?

 


Enkele weken geleden kreeg ik pech met mijn auto, een Hyndai Excel uit 1996 (die mij trouwens nog nooit eerder had laten staan). De wegenwachtmedewerker liet mij zien hoe hij de krukas-sensor ging doormeten (die was goed) en daarna de vliegwiel-sensor (die bleek defect - hetzij vervuild hetzij versleten). Hij vertelde mij dat de krukas-sensor en de vliegwiel-sensor in mijn type auto twee verschillende items zijn. Hij raadde mij aan de vliegwielssensor te laten vervangen of schoonmaken.  Dus auto naar garage. Tot mijn verbazing las ik daarna echter op de nota: "Krukassensor vervangen". Toen ik de garage zei dat niet de krukassensor maar de vliegwielsensor vervangen had moeten worden, zei men dat die een en dezelfde zijn in mijn type auto. Mijn vraag is nu: wat is waar? Overigens moet ik erbij zeggen dat de wegenwachtman zei dat mijn auto het ook zonder vervanging van de vliegwielsensor het nog wel een tijd probleemloos zou kunnen doen, maar dat hij niet kon voorspellen wanneer ik weer langs de weg zou staan. Dus het feit dat mijn auto goed uit de garage kwam, wil nog niet zeggen dat de juiste sensor vervangen is. Alvast bedankt voor ieders advies.


 

10664 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

grindweg
door grindweg - Dec 11, 2007 om 14:18
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

een krukas sensor zit bij het vliegwiel en de vliegwiel sensor ook. dit onderdeeltje met 2 draden is een en het zelfde. zij pikken een singnaal  op  en wekken het zelf op door een openingetje in het vlieg wiel en dan  dus een klein stuur stroompje opwekken, die stuurt het door naar de ecu van uw auto en word daar versterkt. het probleem is dat als ze stuk aan het gaan zijn niet een constant signaal geven en daardoor een probleem volgen. temp wisseling bv is zoiets wat een probleem kan zijn er zit er ook vaak een bij de nokken as met het zelfde doel. de sensoren zijn vaak een probleem ik kan er een boek over schrijven

zo
door zonnetje1958 - Dec 11, 2007 om 14:19
13 Antwoorden / 13 Vragen
0

 


Begrijp ik uit uw reactie dat de krukassensor en de vliegwielsensor TOCH twee verschillende sensors zijn? (ook al zitten ze heel dicht bij elkaar?)

bobmalooga
door bobmalooga - Dec 11, 2007 om 14:59
229 Antwoorden / 7 Vragen
0

Krukas sensor en vliegwiel sensor zijn 2 benamingen voor dezelfde sensor, er is geen verschil!!
Als er een tweede toerental sensor op de motor zit is dat de nokkenas sensor.
De krukas sensor is het meest belangrijk, als deze defect is valt de motor uit.
Een defecte nokkenas sensor geeft voornamelijk start problemen.



zo
door zonnetje1958 - Dec 11, 2007 om 15:25
13 Antwoorden / 13 Vragen
0

 


Ah, dat is duidelijk.


Maar ik had startproblemen. Toen hij eenmaal aansloeg (dankzij de wegenwacht) deed de motor het prima. Had de garage dan niet de krukassensor, maar de nokkenassensor moeten vervangen?


 

grindweg
door grindweg - Dec 11, 2007 om 21:05
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

eigenlijk zijn beide namen fout het zijn in vaktaal bdp sensoren en dat doen zij ook. het bovenste doden punt aan geven dus als de zuiger in het bovenste dode punt staat omtstaat het singnaal. en dit word door de ecu als referentie punt gebruikt en omgezet in bruikbare gegevens. het schoon maken waar overgepraat werd is het verwijderen van soms aan wezig ijzer vijlsel. omdat ze magnetisch worden. een nokken assensor defect zorgt voor allerlij problemen inhouden etc en door een bdp sensor probleem ontstaat vaak het start probleem

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Bereket - Jun 20, 2024 om 12:19
Vakantie & reizen

Ik wil graag weten of er meer klachten zijn over Canal Digitaal

Hallo ik heb een flex abonnement bij Canal Digitaal. Nu hebben zij in mei bij de Astra Sateliet de transponders veranderd waardoor ik geen ontvangt meer heb. Om weer via de sateliet te kunnen kijken moet eerst de software geupt-date worden via de dealer. Ik heb extra kosten moeten maken om tijdens de vakantie TV te kunnen kijken. Nu krijg ik wel een maand extra voor mijn flex abonnement maar mijn ... Lees meer

He

Heeft iemand ervaring met een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart bij Argonaut?

Heb op 27 mei j.l. een aanvraag ingediendt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Tot op op heden geen enkele reactie van Argonaut. Er over gebeld, maar je wordt er niets wijzer van.

Met vriendelijke groet

Herman van der Poort Lees meer

Ro
Rob Talma - Jul 1, 2024 om 14:06
Huishouden & energie

Aanvraag subsidie

Hallo,

Ik heb in 2021 mijn dak van het huis laten isoleren en hiervoor subsidie ontvangen. In verband met mijn financiele situatie destijds heb ik in juni 2024 mijn dak van de keuken laten isoleren en opnieuw subsidie aangevraagd. 
Tot mijn verbazing is deze afgewezen omdat ik al eerder subsidie had aangevraagd, maar het betrefd een ander dak Lees meer