sf
door sfinx64 Jul 13, 2009 om 19:56
Auto & vervoer

Krassen veroorzaakt door schuursponsje

Op mijn zilvergrijze auto zijn met een schuursponsje lichte krassen gemaakt. Heeft iemand een idee hoe ik deze kan verwijderen? (Zonder de auto opnieuw te laten spuiten?).

24208 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 13, 2009 om 20:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Polijsten eventueel met een dezelfde kleur zeer gemakkelijk te doen verkrijgbaar bij de betere auto onderdelen shops.Sc6 T

ve
door verwijderd - Jul 13, 2009 om 20:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag sfinxs64,


Is het metallic of gewone lak?


ReadAC.

ve
door verwijderd - Jul 13, 2009 om 21:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor het verwijderen van lichte krasjes is Commandant M5 Scratch 
Remover de perfecte oplossing. Krasjes van wasstraten, nagels en 
takken, dus zeker ook van schuursponsjes verdwijnen ermee. Deze polish is speciaal ontworpen voor machinaal gebruik, wat resulteert in het beste resultaat, maar het is ook met de hand te gebruiken.

Commandant M5 Scratch Remover is een mild polijstmiddel dat geschikt is voor alle soorten lak en gladde polyester oppervlakken. Door het milde polijstmiddel krijgt u een perfect glanzend resultaat.

De remover is makkelijk te gebruiken. Voor gebruik van ervan de auto goed wassen. Gebruik voor het beste resultaat een poetsmachine met poetsschijf en laat de polish niet opdrogen tijdens het verwerken. Na gebruik de lak beschermen met een goede autowas.


Succes.

ve
door verwijderd - Jul 14, 2009 om 09:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is een metallic lak

ve
door verwijderd - Jul 14, 2009 om 09:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het ironische is, dat polijsten eigenlijk betekent: nog meer schade maken om de eerste schade (krassen) te maskeren.
Het verflaagje heeft een soort extra glanslaagje bovenop de verf, meestal is de kras beperkt tot dit laagje bij oppervlakkige krassen. Wat je met polijsten nu doet is, je maakt de laag waar de kras in zit dunner, zodat de kras minder duidelijk wordt.



ve
door verwijderd - Jul 14, 2009 om 20:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heeft iemand ervaring met de polijstpasta van D2?

ve
door verwijderd - Jul 14, 2009 om 23:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag sfinx64,


Als het metallic is dan heeft polijsten geen enkele zin. Sterker nog, de beschadigingen worden alleen maar groter omdat je de beschermende bovenlaag door het polijsten beschadigd. Je kunt in feite zelf niet meer doen, dan de plek heel goed in de was zetten met een hele goeie siliconenwas.


Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mo
Movara - Jul 3, 2024 om 13:27
Winkels & webshops

Tegoedbon en geen geld na aankoop van kapot kledingstuk mag dat

heb een blouse (€19,99)gekocht in 2e handswinkel waar men zegt dat elk stuk zorgvuldig wordt nagekeken.
Helaas is bij dit stuk een fabricagefout over het hoofd gezien. Ik heb gebeld (14/6-'24); moest foto's met toelichting per email sturen.
hierna 2x gebeld en vanochtend uitsluitsel gekregen: geld kan niet teruggegeven of overgemaakt worden; dit staat ook op de kassabon.
Bij uitz ... Lees meer

ju
jukwis - Jul 3, 2024 om 20:15
Auto & vervoer

Geen papieren handleiding meer bij nieuwe Volvo.

Bij Volvo kun je de handleiding bij een nieuwe auto alleen op het schermpje in de auto raadplegen. Een, naar mijn ervaring, zeer verkeersonveilige situatie.
Het papieren exemplaar is vanwege het millieu afgeschaft. !? Lees meer

El
ElleP - Jul 3, 2024 om 13:33
Winkels & webshops

Mag Webwinkel Boeties.nl restitutie weigeren in dit geval?

Paar weken terug paar laarzen gekocht. Online staat dat de laarzen in het begin oncomfortabel kunnen zijn, maar dat na 2 weken dragen het leer naar de voet gaat vormen. Dit staat op de site van Sendra, het merk van de laarzen. Ze voelden bij het passen wat oncomfortabel, maar ze pasten verder prima.   Na een kwartier erop lopen werden ze echter pijnlijk. Dit werd niet minder na een week en lang ... Lees meer