wo
door wolters_1 Jun 15, 2005 om 11:19
Auto & vervoer

Motrrijtuigenbelasting

Wij zijn als stichting bij de gewijzigde regels voor bestelautos.
niet aangemerkt als ondernemer en moeten dit middels een BTW-nummer bewijzen.
Bij mijn weten zijn wij vrijgesteld van BTW en dus geen BTW nummer.(maar ik heb dit niet zwart op wit)
hoe kom ik nu aan een BTW-nummer?


zodat we in de goedkopere wegenbelasting  blijven.
Anders wordt het voor de stichting die hulpgoederen naar Roemenie brengt zeer moeilijk om het hooft boven water te houden.

534 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jun 15, 2005 om 11:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Wolters,


het beste lijkt mij om deze informatie op te vragen bij de kamer van koophandel. misschien is een inschrijving hier noodzakelijk. maar dan als non-profit organisatie. anders weten zij zeker hoe je aan je B.T.W.nr kunt komen. Groetjes

ve
door verwijderd - Jun 15, 2005 om 11:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De stichting staat reeeds ingeschreven bij de K.v.K.


Zij verwijzen ons juist naar de inspecteur van belasting die ons weer verwijst naar de afdeling motorrijtuigenbelasting.


Deze laatste vind ook dat we als bedrijf hadden moeten worden aangemerkt maar kan niets voor ons doen als wij geen BTW nummer kunnen overleggen.


Dhr.G. wWolters


 

ve
door verwijderd - Jun 15, 2005 om 11:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hai Wolters,


Helaas zal ik moeten zeggen. Je moet in ieder gaval bij de Belastingdienst zijn voor een BTW-nummer en als ik het bij het rechte eind heb krijg je die niet. Je mag ook geen BTW rekenen dus er valt ook niets af te dragen.


Een voorbeeld: Je huisarts, een goede man, heeft een 4x4 voor z'n trailer en of caravan, hij gaat de volle mep betalen ondanks een BTW-nummer. Hij heeft die auto niet nodig voor zijn beroep.


Zelf ben ik ook de klos € 145 per maand meer. Jammer, niets aan te doen.


Succes WillemG

ve
door verwijderd - Jun 15, 2005 om 11:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er bestaan twee briefen  voor bestelbus houders zie


http://www.minfin.nl/default.asp?


Wat jij steld over de dokter, is niet correct als hij een BTW nummer heeft en kan aantonen dat hij de auto meer dan  10% van de jaarlijks gereden kilometers van die bestelauto voor zijn onderneming is dan wordt hij vrijgesteld.

ve
door verwijderd - Jun 15, 2005 om 12:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U zult inderdaad bij de belastingdienst moeten zijn die u al dan niet een BTW nummer geeft. Zij zijn de enigen die daar zeggenschap in hebben. Wat die 4x4 en trailer van de dokter betreft lijkt het mij erg moeilijk aan te tonen dat je iets dergelijks voor meer dan 10% voor de uitoefening van je praktijk nodig hebt. Ik denk zelfs dat die dokter de 1% niet haalt.... Groeten - E.

ve
door verwijderd - Jun 15, 2005 om 12:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Thanks

ve
door verwijderd - Jun 21, 2005 om 10:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

om  een btw no te krijgen voor een stichting kan wel maar fiscaal heeft dat nogal wat problemen want het kost nogal wat zeg heel wat geld. u kunt bij de inspect een ontheffing aan vragen als u aan kunt tonen dat de bewuste auto voor het grootste gedeelte voor de stichting word gebr via een adminstr desnoods met bewijzen van voorgaande jaren.als het een vrijetijds stichting betreft dan word het moelijk.wat nog een oplossing kan zijn om een km bedrag te rekenen voor de stichting dit word ook door de fiscus geaccepteerd. doen wij bij onze stichting ook.kijk ook op de site van beldienst en rdw

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Fi
Figi - Apr 29, 2024 om 12:16
Computers & telefonie

Zoom en Windows 11 wel geluid maar er komt geen muziek door

SInds augustus 2023 heb ik een nieuwe Acer laptop gekocht toen nog bij BCC. Maar van begin af aan komt er bij Zoom de muziek niet door als ik een webinar heb. De host plaats een muziek/lied en ik hoor dan niets of alleen de menselijke stem. Het geluid doet het verder goed. Waar ligt dit aan is dit Windows 11 of ligt het aan de laptop? Wie kan me hierbij helpen? Lees meer

Martijn van den Ham
Martijn van den Ham - May 7, 2024 om 18:46
Huishouden & energie

LOQED slim slot

Ik ben in het bezit van een slim slot van LOQED waar ik zeer veel plezier van heb krijg ik zojuist een mailt binnen dat ze genoodzaakt zijn de cloud dienst betaald te maken voor een bedrag van € 4,95 per maand. Mag dit zo maar?!!!
Het slot heb ik uitgekozen gezien de functionaliteiten die er op zitten en dat er geen abonnement op zat en nu wordt er toch een abonnement door je strot gedrukt. ... Lees meer

te
teesee64 - May 8, 2024 om 00:38
Computers & telefonie

Tarieven domeinnaam

Ik wil een domeinnaam registreren bij Transip.nl. Nu zie ik daar bij de tarieven die ze rekenen alleen het actie tarief staan. 0,49 euro cent voor het eerste jaar voor een .nl domeinnaam. Maar wat het verlengen na een jaar gaat kosten, vermelden ze er niet bij. Na lang zoeken kom ik uit op een link waar volgens hun de tarieven zouden moeten staan, maar ook daar staat niet wat het kost.

... Lees meer