na
door natalie1 Oct 3, 2004 om 10:52
Auto & vervoer

Start-onderbreker

Ik heb een vectra cdx bouwjaar 1995 oude type


de start onderbreker is er later ingebouwd door de opeldealer


maar geeft problemen graag schema mailen hoe ik deze kan uithalen, de plaats waar deze zit (achter handschoenvakje?)

860 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 17, 2004 om 19:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Afhankelijk van het feit dat de inbouwer dit volgens een schema heeft gedaan zou je je vraag bij de inbouwer kunnen stellen.


Of een haynes autoboek voor je auto op de kop zien te tikken.

ve
door verwijderd - Oct 26, 2004 om 14:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kijk, door zulke vragen te stellen krijg je alleen maar vragen terug. Ik raad je aan een deskundige (vaak geen automonteur, daar de meensten geen goede kennis hebben van elektra/elektronica) te raadplegen. Ga naar een 'witte' garage en laat er daar naar kijken.


succes ermee

ve
door verwijderd - Nov 30, 2004 om 21:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Veel betere optie is om de startonderbreker er niet uit te halen maar gewoon door te verbinden over de onderbreker heen. Meeste Opel-dealers gebruiken componenten uit Opel alarm-systemen die volgens vast voorschrift worden ingebouwd. Voordeel is dat je indien gewenst later simpel een nieuwe onderbreker kunt plaatsen, geen losse draden en loze gaten en gewoon geen problemen meer hebt met de startonderbreker.

ve
door verwijderd - Dec 2, 2004 om 01:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Eigenlijk is het heel simpel hoor, als het een "normale" startonderbreker betreft stelt dit niet veel voor en als je er even de tijd voor neemt kun je dit zelf mits je kan solderen want dat moet je wel even doen.


Maar je schroef de kappen om de stuurkolom los tussen de draaden die naar het contact lopen zie je ongetwijfeld een aantal zwarte draden dit is gedaan om je het moeilijk te maken maar je pak gewoon 1 draad die volg je naar de kleur draad waar deze aan bevestigd zit. Dan zoek je via de andere draden dezelfde kleur, draadje ertussen solderen klaar, dit zal je nog 1 of 2 keer moeten doen maar ik denk dat alleen de startmotor en de onsteking zijn geblokkeerd en dat de brandstofpomp gewoon intact is.


Nou dan zit je nog met een constant + draad in een Opel deze is aan de startonderbreker ook zwart maar loopt naar een rode draad, een geschakelde + die via het contact geschakeld is beide draden kun je gewoon afknippen en met isolatietape afwerken.


Nou dan zit er nog een massa ook wegknippen, en vaak loopt er ook nog een draad naar een deurcontact voor het direct inschakelen van de startblokkering ook wegknippen en aftapen.


Succes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

mi
michelcolman - Aug 29, 2024 om 10:33
Winkels & webshops
Bartels Tilburg levert niet en reageert niet op vraag om terugbetaling

Bartels Tilburg levert niet en reageert niet op vraag om terugbetaling

In februari bestelde ik op de website van Bartels Tilburg speakers voor 1500 euro, "voor 18:00 besteld, vandaag verzonden". Daarna kreeg ik bericht dat het wat langer ging duren, week 11, daarna week 14 of 15, daarna "we hebben wat leveringsproblemen maar maak u geen zorgen, ze komen er zeker aan hoor". Intussen zijn we 6 maanden verder, ik heb al ettelijke berichten gestuurd langs allerlei wegen ... Lees meer