an
door anita lutt Apr 8, 2010 om 17:01
Auto & vervoer

Theorie examen

Ik ben vandaag voor de vierde keer gezakken voor mijn theorie, zoals u het begrijpt ben ik het helemaal zat! Cbr lijkt wel een casino.. Het geld komt wel binnen.. We zijn met een groep van volgens mij 50 mensen, op z'n grote groep slaagt nog lang niet de helft. Dat kan toch niet.. Dat snappen ze toch dat het niet goed is. Als er nu een paar zakken, oke, logisch, mischien hebben ze dan niet geleerd, Maar hoezo zoveel op een groep... Dat was ik wel benieuwd naar.. Cbr heeft natuurlijk ook geen concurenten, je kun het in allemaal verschilldende plaatsen doen maar het is allemaal cbr dus ze kunnen ook alle kanten op. Ik vind het vreemd.. Want iedereen zakt zo vaak, en dat is abnormaal!!!

7407 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sonjaatje
door sonjaatje - Apr 8, 2010 om 17:10
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als je echt goed leert zak je niet.
Ik ben ook in 1x geslaagd.
Voor zowel de theorie al voor het praktijkexamen.

vladja
door vladja - Apr 8, 2010 om 17:28
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

sonjaatje ,

Hoe lang geleden was dat?

Vladja

an
door anita lutt - Apr 8, 2010 om 17:33
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik ben vandaag donderdag 8 april weer geweest. Maar ik vind het raar dat er zo veel zakken.. Er zitten ook veel vargen tussen trouwens die je niet in je boek of cd terug vind..

sonjaatje
door sonjaatje - Apr 8, 2010 om 17:46
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik vind het niet raar hoor.
Het is best lastig en niet iedereen verdiept zich er goed genoeg in.
Dat van die vragen en situaties die je niet in het boek of cd terug vind ben ik met je eens, dat vereist inzicht en dat krijg je meestal pas naar een tijdje rijden.
Het is een in ieder geval een stuk lastiger dan vroeger.

druifje01
door druifje01 - Apr 8, 2010 om 17:47
1712 Antwoorden / 140 Vragen
0

Ik ben ook met 10 rijlessen en een maal diagonaal het boekje doorlezen geslaagd. Maar dat is lang geleden (en in een ander land). Ben ervan overtuigd dat het nu veel, veel moeilijker is om te slagen voor het examen en dat er ontzettend veel regeltjes en voorschriften bijgekomen zijn. Het lijkt mij sterk dat er een commerciƫel motief achter het hoge aantal niet geslaagden zit. Dat zou niet erg fijntjes zijn. Maar, ik voel een beetje achterdocht in je vraag. Klopt dat en kun je dat toelichten?

sonjaatje
door sonjaatje - Apr 8, 2010 om 17:48
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hoe lang geleden was dat?

8 jaar geleden.

mhofman
door mhofman - Apr 8, 2010 om 18:59
530 Antwoorden / 93 Vragen
0

Snap best dat je boos ben ,maar rijden is meer nu dan alleen een boek induiken en die uit je hooft leren.Inzicht en vooruit kijken en denken.Het verkeer word steeds drukker en ik denk dat als de meeste het weer moesten halen ook een heel stel zakken.Heb dit met mijn moterrijbewijs gemerkt ok andere vragen ,maar er zaten mensen bij met lange auto ervaring en die zakten als bakstenen.Dus kom op nog een keer en wat zegt de rijschool ervan?Kunnen die je nog met vragen helpen die niet in je boek staan. Groet mhofman

magicscanman
door magicscanman - Apr 8, 2010 om 19:07
261 Antwoorden / 0 Vragen
0

Goed je ben boos, Maar wat is nu je vraag

mvg.

amd64
door amd64 - Apr 14, 2010 om 19:38
18 Antwoorden / 15 Vragen
0

Ik begrijp heel goed wat je bedoeld.

Ik ben zelf ex werknemer van CBR.
En heb ontelbaar veel mensen zien zakken.
Wat veel gebeurde is dat mensen die gezakt zijn zich inschrijven als rezerve kandidaat voor het volgende examen, zij kunnen dus 15min na de laatste test nomaals op examen.
En tot mijn grote verbasing slaagt meer dan de helft van de eerder gezakte kandidaten de 2e keer wel.
Op het moment dat dit gebeurt mag je concluderen dat er iets niet klopt aan het examen, de ene keer zak je, en 15min later slaag je.

Er zitten vragen bij die werkelijkwaar volstrekt onnodig zijn.

Voorbeeld: U rijdt met uw raam open, verbruikt u nu meer brandstof??
Veel deelnemers antwoorden hier nee op, FOUT je verbruikt meer brandstof.
Maar wat voor een doel heeft deze vraag tot het opleiden van een toekomtsig chauffeur? 0.00 niks dus.
CBR: centraal bureau rijvaardigheid, geen milieu organisatie.

En zo zijn er talloze vragen: u rijdt met uw lampen aan, u rijdt met een te lage bandespanning, u rijdt met een skibox op het dak enz enz, allemaal leuk dat milieu, maar het gaat hier om mensen met nul ervaring op het gebied van auto's.
Hoe moeten zij nu weten dat het rijden met open raam meer brandstof verbruikt, wat overigens zo weinig is dat het amper meetbaar is.
En in de boeken en cd's van het CBR wordt hier heel weinig aandacht aan besteed


In mijn ogen zijn er te veel vragen die niks te maken hebben met rijvaardigheden, en dat is toch de hooftzaak van het CBR, het toetsen of een persoon de theorie en praktijk kennis heeft om een goede en verantwoordelijke chauffeur te worden.

Groet
Edwin

nieneke85
door nieneke85 - Apr 14, 2010 om 20:14
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Je kan heel veel online theorie examens maken als proef. Ik heb dit 3 jaar geleden ook gedaan voor mijn theorie en ik kreeg zelfs letterlijk enkele vragen die ik op internet voorbij had zien komen. Heb samen met een familielid heel het theorie boek en vragen boek doorgenomen en ben ook gewoon in 1 keer geslaagd.
En wat die vragen over het milieu betreft, het milieu gaat toch een belangrijkere rol spelen in deze tijd dus ook onder dit soort vragen kom je niet uit.

Niet alle vragen zijn daarentegen even logisch dat ben ik met jullie eens maar daarentegen zul je ze toch moeten kunnen beantwoorden. Dus ik zou zeggen toch maar weer de boeken in.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ye
Yennester - Nov 27, 2023 om 14:11
Winkels & webshops

Ervaringen met Poluno Amsterdam?

Ik heb wat besteld bij Poluno Amsterdam. Omdat ik een track&trace button kreeg die niet werkte en contact met klantenservice vreemd aanvoelde ben ik gaan zoeken bij revieuws. Later vond ik ergens in een mail een track&trace code, die me verwijst naar een buitenlandse site en de status al 11 dagen hetzelfde is.
Bij Trustpilot zijn heel veel klachten over deze webshop.
Oa over ver ... Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer