yz
door yz Nov 27, 2008 om 12:29
Computers & telefonie

Afbeeldingen en foto's beveiligen

Hallo,


Ik wil afbeeldingen en foto's op een cd-r zetten en dat ze wel bekeken en geprint kunnen worden door anderen maar niet gekopieerd.Het hoeft geen "zware beveiliging"te zijn maar meer om de "onwetende" te ontmoedigen. Het liefst natuurlijk Freeware..!


Weet iemand toevallig iets voor mij? Alvast bedankt !

446 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Nov 27, 2008 om 12:58
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo yz,

Tja, lijkt me toch een beetje zinloos. Als het bestand van de CD gelezen mag worden om te worden bekeken, dan kan het dus ook gekopiëerd worden. En als je het op je scherm mag zien, dan kun je er ook een schermafdruk van maken.
Al met al lijkt het mij dus een kansloze missie om te proberen het op de één of andere manier te beveiligen.

Er zijn wel programma's om een soort watermerk op de achtergrond van de foto aan te brengen, maar ja, daar voorkom je het kopiëren niet mee.

m.vr.gr. Freya


yz
door yz - Nov 27, 2008 om 13:00
3 Antwoorden / 4 Vragen
0

Bedankt voor je snelle antwoord, lijkt inderdaad zinloos, maar mijn bedoeling is dat ik cd's aan derden geef en ze niet de cd 1 op 1 copieeren en ze verder doorverzpreiden.

maraatje
door maraatje - Dec 9, 2008 om 22:09
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je kunt met verschillende burn software (zoals Nero) de CD beveiligen zodat het niet gekopieerd kan worden. Er bestaat wel software waarmee deze beveiliging omzeilt kan worden (zoals CloneCD), dus het ligt dan een beetje aan de computerkennis van degene aan wie je de CD geeft of dit zin heeft.

Als je Photoshop CS gebruikt, kun je de foto's samenvoegen in een presentatie. Er is dan de mogelijkheid om verschillende beveiliging toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te printen uit schakelen, of het kopiëren en plakken niet toe laten staan.




Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer