bu
door bubra Jul 16, 2005 om 11:18
Computers & telefonie

Beveiligde mappen

Hallo,



windows kan op geen enkele manier opstarten. Nu heb ik een nieuwe harde
schijf geplaats. Mijn oude harde schijf kan ik nu wel benaderen, maar
ik kan niet de inhoud bekijken van de mappen die op mijn eigen naam
staan. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door het feit dat ze
beschermd zijn met mijn account wachtwoord wat ik gebruik. Heeft iemand
een oplossing zodat ik alsnog deze bestanden kan bekijken/overzetten????





Rein





523 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Jul 22, 2005 om 18:16
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo bubra,


Om te beginnen moet je zorgen dat je als 'administrator' bent ingelogd (of in ieder geval dat je alle administratorrechten hebt). Alleen als administrator kun je weer 'eigenaar' (owner) worden van de bestanden (mappen). Onderstaande link leid je naar een artikel dat beschrijft hoe je weer 'ownership' over bestanden en mappen kunt krijgen.


Take ownership of a file


Veel succes, Freya

ozzo
door ozzo - Jul 25, 2005 om 23:44
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat hierboeven staat klopt, MAAR : bij het plaatsen van je nieuwe schijf heb je waarschijnlijk een andere username gekozen ?


Hierdoor kun je zelfs als administrator niet meer bij je 'beveiligde documenten' komen omdat de gebruikte username niet overeenkomt.


Hou er dus rekening mee dat als je altijd als "Jan-Peter Balkenende" inlogde op je oude schijf, je de nieuwe windows installatie ook als "Jan-Peter Balkenende" moet doen. En niet als JP o.i.d.


Wat ook kan is VOOR de hele operatie, proberen de files die je wilt bewaren, even te backuppen op bijv. een CD en die later weer terug te kopieëren naar je nieuwe "mijn documenten". Ook voor andere files is dit de manier.

ozzo
door ozzo - Jul 25, 2005 om 23:48
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit laatste houd overigens in dat je via MSDOS of Linux moet proberen om de HD te benaderen.


Dezelfde username gebruiken is het gemakkelijkst. Vergeet niet om de HD aan een andere IDE poort te hangen voor het kopieër werk of hem als SLAVE te jumperen zodat ie niet in "gevecht" komt met je nieuwe HD. (Je kan tijdelijk je CD/DVD spelers even lostrekken (IDE kabel) en daarop je oude HDD aansluiten. Na de operatie stop je de IDE stekkers weer terug en je systeem is weer als vanouds.

askjeeves
door askjeeves - Jul 26, 2005 om 07:24
134 Antwoorden / 3 Vragen
0

Inloggen als beheerder van de pc, mappen op je oude schijd kopieren naar je nieuwe schijf, en dan kan je ze inkijken en bewerken,

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer