jo
door joosts Nov 16, 2005 om 13:48
Computers & telefonie

Draadloos internet

Hallo, Ik wil graag een laptop hebben, maar ik heb een vraagje..: Als ik een laptop heb en ik wil op internet, kan ik dan overal op internet of alleen thuis?..Wij hebben thuis een gewonen ADSL aansluiting, die verder niet draadloos is. Alvast Bedankt,


Joost

185 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 16, 2005 om 14:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Alle kaarten voldoen aan een bepaalde standaard, meestal 54G nu. Dan maakt het technisch niet uit welk accesspoint en kaart u gebruikt. Wel dient u natuurlijk toegang te hebben, bv door betaling of als u bij vrienden of op het werk bent.


 

ve
door verwijderd - Nov 16, 2005 om 14:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi, je kan dit op verschillende manoeren doen.

De eertse is voor thuis je koopt en draadloze adsl Router installeert deze Thuis en je koopt en ontvangertje voor je Laptop.

Dit is je vast al Bekend, maar nu heb je sinds enige Tijd op veel
plaatsen Draadloos Internet dat je tegen betaling kunt gebruiken b.v Op
campings,in Restaurant,Wegrestaurants....

Ook kun je via je Mobiel het Internet op dit is wel ietsje
ingewikkelder. Het bste kun je hiervoor naar je Provider van je
Mobbiele Telefoon.

De nieuwe Kaarten zijn  Trouwen 128 g deze kun je ook gebruiken op
54g maar je hebt wel meteen eentkje die sneller is en niet zo heel veel
schelen in de Prijs.



ve
door verwijderd - Nov 16, 2005 om 19:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

*Tip*


Ik ben ZEER te spreken over ACER en zijn "signalup" technologie in hun nieuwe laptops. Meestal is een ingebouwde wifi minder sterk dan een USb-dongle, maar met  "signalup" van ACER ontvang ik AP`s die ik nooit zag.

ve
door verwijderd - Dec 2, 2005 om 16:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je ergens anders wil internetten bedoel je dan draadloos? Want je junt natuurlijk ook van iemand even de UTP kabel lenen en via zijn modem gelijk internetten.


Als je "buiten" draadloos wil werken kun je kiezen voor WiFi maar ook voor GPRS of EDGE (via het GSM netwerk) of UMTS


WiFi kun je enkel doen bij HOT-SPOTS (plekken waar "dekking is") bijv. McDonalds, hotels etc. Je moet daar dan wel voor betalen
Kijk maar eens bij T-Mobile die promoten op dit moment WiFi.


Als je GPRS/EDGE/UMTS wil gebruiken dan moet je ook daar een speciale kaart voor in je laptop kopen (mobile connect card van KPN bijv.)  GPRS kun je overal in Nederland waar dekking is met je GSM telefoon gebruiken maar is niet zo snel. ongeveer zo snel als 9600K modem over een analoge lijn. UMTS (ongeveer ADSL snelheid) heeft nog geen landelijke dekking. Maar als er geen dekking is wordt er teruggeschakeld door de kaart naar GPRS.
Een mooie tussenvorm is EDGE (zie Telford.nl) dat is een goede snelheid (tussen GPRS en UMTS in) en werkt over het Telford GSM netwerk (dus ook weer een goede dekking in Nederland en veel ander landen in de wereld.) Maar ook hier wel een EDGE kaartje benodigd.
Meestal kun je als je een Data abonnement afsluit voor GPRS/UMTS/EDGE het kaartje gratis krijgen. Je betaalt dan maandelijks een abonnement.

Bij deze verbindingen betaal je niet voor de gespreks kosten maar betaal je voor het data verkeer. Dus als je meer data binnen haalt of verstuurd betaal je meer (of heb je een abonnement nodig dat past bij je dataverkeer)

Nou ik hoop dat dit is wat je wilde weten.
groetjes
Dennis


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer