ge
door gewoonfrank Apr 21, 2007 om 15:33
Computers & telefonie

Google earth/routeplanner

Ik ben heel enthousiast over het programma Google earth en helemaal over de routeplanner van Google. Vanwege de gedetailleerdheid zorgt dit programma er echter voor dat mijn computer beduidend langzamer wordt, iedere keer als ik het gebruik waardoor ik steeds genoodzaakt ben om te defragmenteren.


Kan iemand mij vertellen hoe ik dit programma in een 2e partitie kan plaatsen en van daaruit opstarten en of ik dan alleen maar deze 2e partitie hoef te defragmenteren met alleen dit programma als inhoud?


Ik zie al uit naar een antwoord. Groetjes Frank

972 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 22, 2007 om 10:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is er niet iets anders waardoor uw PC trager wordt? Ik kan mij nl niet voorstellen dat u na gebruik van google-earth moet defragmenteren om de PC sneller te laten zijn. Een oplossing als u vraagt is het programma opslaan ( na download) op een tweede al of niet externe harde schijf of geheugenstick en het vervolgens steeds daar vandaan uitvoeren. Maar of dat uw probleem oplost, ik betwijfel het.

ve
door verwijderd - Apr 22, 2007 om 10:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat je computer steeds langzamer wordt, komt puur alleen doordat Google Earth al je geheugen opvreet. (grof gezegd)

Defragmenteren heeft totaal geen zin na het gebruik van Google Earth, beter kun je je computer opnieuw opstarten na het gebruik van Google Earth.

Om dit probleem op te heffen kun je beter meer geheugen bijplaatsen, ik weet niet hoeveel geheugen je nu hebt en wat voor processor er in je pc zit, maar meer geheugen bijplaatsen zal zeer zeker het probleem voor het grootste gedeelte verhelpen.

Groet, Dirck



ve
door verwijderd - Apr 22, 2007 om 10:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat misschien ook nog kan helpen is om het virtuele geheugen op een andere partitie te zetten. (heb ik zelf ook gedaan)


ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 02:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank je Edwardus, daar heb ik nog eens wat aan. Ik heb Google Earth verwijdert en opnieuw geïnstalleerd via de custom mode en op de tweede partitie geplaatst. Probleem opgelost!
Mijn PC blijft nu net zo snel als vóór het gebruik van Google Earth.
Als ik Google routeplanner nu open heeft deze waarschijnlijk ook meer ruimte nu Google Earth niet meer op de C schijf staat want hierbij heb ik ook geen problemen meer.

Nogmaals bedankt: Frank



ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 02:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Telkens defragmenteren is geen oplossing van het probleem, het is alleen een lapmiddel. Hoeveel vrije schijfruimte heeft de huidige partitie? Als je minder dan een paar honderd MB vrij hebt, dan wordt het ondoenlijk. Zorg ervoor dat programma's en/of data op een andere partitie of schijf komen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld met het Microsoft programmaatje TweakUI verschillende locaties wijzigen, bijvoorbeeld de locatie voor 'Mijn Documenten' en dergelijke.


De meeste programma's bieden je bij het installeren de optie om een aangepaste locatie te kiezen. Soms moet je daarvoor eerst de Custom of Expert mode kiezen. Op die manier kun je evt. een aantal programma's uninstallen en daarna opnieuw installeren op een andere partitie.

ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 12:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

In dit geval ben ik ervan overtuigd dat Eduardus het enig echt juiste antwoord heeft gegeven = te weinig vrije ruimte nog op de C-partitie.


Zelf heb ik namelijk maar 256 Mb geheugen en nog werkt Google Earth zonder vertraging en krijg ik alleen ook met andere programma's weleens het bericht dat windows meer virtueel geheugen vrijmaakt.  Omdat dit virrtueel geheugen van die c-partitie wordt afgehaald moet daar wel voldoende vrije ruimte op zijn en daar is dus in dit geval kennelijk geen sprake meer van.


En ja, ik weet het!  Zo gauw ik weer wat geld heb prik ik er een geheugenbankje bij.  Waar is toch die tijd gebleven dat je met een stukje uooer-memory die windows 1.1. kon draaien (Philips/Tulip)


De Vrije Vogel.

ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 14:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een extra geheugenbankje betekent ook een vergroting van de page-file (swapfile, virtueel geheugen, wisselbestand), hou daar ook maar vast rekening mee.

ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 18:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vandaar ook mijn advies om een aparte partitie aan te maken voor het virtuele geheugen. (ongeveer 5 GB)

Groet, Dirck

Ps: @Grootvader, ik heb hier nog een Tulip laptop (NB 386 SX) liggen, met Windows 3.11
http://www.tulipgv.nl/tnb386.jpg




ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 18:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

LOL you win!
Mijn oudste is een 486DX66 (zou-ie het nog doen?).

ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 18:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tuurlijk doet ie het nog, hahaha
Die dingen zijn niet kapot te krijgen.

Overigens, de Tulip doet het ook nog altijd.




Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer