60
door 60art Jul 27, 2007 om 15:46
Computers & telefonie

Hersteldiskettes

Ik heb pas een Acer Aspire 5102 notebook aangeschaft. In tegenstelling tot mijn oude, ter ziele gegane, laptop bleek hier geen herstelCD/DVD bijgeleverd te zijn voor het geval ik de computer op een kwaaie dag helemaal niet meer kan opstarten. Wel is er een herstelprogramma, dat werkt wanneer de computer in ieder geval (in zijn BIOS) wordt opgestart. heeft iemand een idee of ik met de herstelCD/DVD die ik via het herstelprogramma kan maken ook de computer kan herstarten mocht dat niet meer lukken op de normale manier? Andere tips zijn ook welkom. (P.s ik begrijp dat Acer vaak geen herstelCD/DVD bijlevert, en dat je die zelf moet maken).

384 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vr
door vrijwilliger - Jul 27, 2007 om 15:57
15 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als u via het herstelprogramma een Boot CD kunt maken, is dat bedoeld om er in geval van nood mee op te kunnen starten. Antwoord is JA dus.


vr
door vrijwilliger - Jul 27, 2007 om 16:05
15 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een andere tip, waar u om vroeg, is om eens te gaan zoeken naar Hiren's Boot Disk. Prachtig programma. Met dat programma kunt u een boot-disk maken waarmee heel veel problemen te doorlopen zijn.
Steek bij deze link uw licht eens op.

http://homepage.ntlworld.com/hiren.thanki/bootcd.html

Succes



heremietkreeft
door heremietkreeft - Jul 27, 2007 om 17:34
16966 Antwoorden / 202 Vragen
0

Bij de gebruikshandleiding, al of niet op papier zit ongetwijfeld een instructie hoe de in de PC aanwezige herstel applicatie te kopieren naar CD-Rom of DVD. Als u die instructie volgt is vervolgens het antwoord JA.

gsm
door gsm - Jul 27, 2007 om 22:21
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Bij ACER is het volgens mij zo dat meestal twee lege DVD's worden meegeleverd.
Tijdens de ingebruikname van de PC wordt u automatisch gevraagd om een lege DVD in de brander te doen en een herstel CD/DVD te branden. U hoeft dan alleen maar op een OK knopje te klikken.
Het is erg belangrijk om dit op dat moment ook daadwerkelijk te doen. Op die manier legt u namelijk de fabrieks-installatie vast, die u dan altijd zou kunnen herstellen.
De tweede DVD is nuttig als extra zekerheid en kan gebruikt worden als kopie voor het geval een van de twee DVD's niet te lezen zou zijn.

Op de harde schijf vindt u ook de gebruiksaanwijzing. Hierin staat waarschijnlijk vermeld hoe u alsnog een DVD back-up zou kunnen branden.

Groet,
GSM



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer