do
door doemaarwat Jul 10, 2009 om 15:28
Computers & telefonie

Hoe kan ik filmpjes op internet in één keer helemaal bekijken?

Hallo,


Als ik via internet een filmpje wil bekijken (bijv. van Youtube), dan doet die bijna nooit in één keer het hele filmpje afspelen. Meestal stopt die dan nadat ik bijv. 1 minuut van het filmpje gezien heb. Wil ik de rest dan ook zien dan klik ik met de muis een beetje vooruit op de tijdbalk van het filmpje waarna de rest van het filmpje ook weer gedownload wordt. Als het een langer filmpje is dan moet ik dit meerdere keren doen en meestal kan ik het einde niet eens bekijken. Ik weet dat het aan de pc ligt omdat op de pc van mijn broer (met dezelfde internetverbinding) zijn filmpjes wel in één keer helemaal te bekijken. Wie weet waar het aan ligt en hoe ik het kan oplossen? Waarschijnlijk heeft het iets met de instellingen te maken (van het korte geheugen?) aangezien mijn pc in principe beter uitgerust is dan die van mijn broer.


M.v.g.,


Jeroen

540 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

poltol
door poltol - Jul 10, 2009 om 19:30
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Waarschijnlijk is uw interne geheugen kleiner dan dat van uw broer. De "tussenopslag" vanaf het net naar de PC en van de PC naar de viewer raakt dan vol. U kunt, indien er plaats is in de PC, geheugen bijplaatsen. Dit maakt de PC sneller en de filmpjes woren veel beter afgespeeld.


Vr.gr. poltol

do
door doemaarwat - Jul 10, 2009 om 20:05
19 Antwoorden / 8 Vragen
0

Hoi Poltol,


Ik heb 1024 mb geheugen in mijn pc zitten en mijn broer 512 mb. Dus daar ligt het mijn inziens niet aan. Bovendien heb ik een dual core processor en hij nog de oude single processor. Qua hardware ben ik dus beter uitgerust. Daarom snap ik het ook niet.


M.v.g.,


Jeroen


 


 

edwardus
door edwardus - Jul 10, 2009 om 22:19
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Wat voor verbinding is het? Draadloos of bedraad?




do
door doemaarwat - Jul 11, 2009 om 01:35
19 Antwoorden / 8 Vragen
0

Wij hebben adsl. Mijn broertje is alleen via draadloos aangesloten, ik heb verbinding via zowel draadloos als bedraad.

do
door doemaarwat - Jul 11, 2009 om 01:39
19 Antwoorden / 8 Vragen
0

Een pc heeft toch meerdere soorten geheugen, zoals het interne geheugen en het cache geheugen? Kan het niet daarmee te maken hebben of zoek ik nu in de verkeerde richting? Of met instellingen in bios betreffende dat geheugen?

edwardus
door edwardus - Jul 11, 2009 om 12:04
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Met geheugen heeft het waarschijnlijk niks te maken. De reden waarom ik vroeg of je draadloos naar de filmpjes kijkt is dat draadloos netwerk nog wel eens de neiging heeft om weg te vallen als er andere draadloze routers en/of DECT telefoons in de buurt zijn bijvoorbeeld. Probeer het daarom in ieder geval met enkel netwerkkabel, schakel je draadloze adapter uit voor de test.

Vervolgens is het zaak te weten of je netwerkkabel wel goed is. Probeer meerdere kabels en (router)netwerkpoorten. Allemaal hetzelfde effect? Kijk of je de juiste driver hebt voor je netwerkkaart en probeer ook eens het programma TCPOptimizer.

In het geval van een niet-youtube filmpje wordt een media player gebruikt; die van Microsoft geeft mij meestal dergelijke ergernis, dus ik gebruik hoofdzakelijk VLC Player. Probeer dat ook eens.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mathijs_b
mathijs_b - Jun 14, 2024 om 14:47
Geldzaken & recht
Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor afgesproken bezorgmoment verandert postNL van bezorgtijd 14:10-16:10 naar 'zelf afhalen' bij afhaalpunt. Bij het afhaalpunt vertelden ze dat dit héél veel gebeurt. PostNL doet er niets aan.   Mogelijk is het luceratief voor de bezorger die alles op afhaalpunt dumpt en zo dubbel zoveel pakjes kan "afhandelen".   De verzender kan er niets aan doen en voor post NL wil er n.m.m. nie ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

Ma
Martengeu - Jun 15, 2024 om 10:00
Winkels & webshops

Brugman legt de voorwaarden anders uit dan op papier.

Een samenvatting van mijn verhaal is onderaan dit stuk tekst te lezen.

Binnenkort gaan mijn vriendin en ik verhuizen en trekken wij onze eerste koopwoning in. De woning is in prima staat en we zijn er daarom reuze blij mee, maar heeft wel een aardig verouderde keuken en badkamer. Omdat dit onze eerste woning is en alles wat hier bij komt kijken hierdoor nieuw is voor ons, zijn wij ons g ... Lees meer