wi
door winkeltje Mar 10, 2008 om 17:32
Computers & telefonie

Hoe versnel ik het opstarten van mijn pc

Ik heb een pc met windows 2000. Internet via tele2 20 mb. Laatste tijd ondervind ik veel problemen met het opstarten. Dat gaat ontzettend traag. Ik gebruik mijn pc alleen voor word, mail en internet. Geen muziek, films downloaden etc. Wat kan ik zelf doen om dit probleem op te lossen.


 

1056 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Mar 10, 2008 om 17:56
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo winkeltje,

Je zou eens kunnen beginnen met het controleren van de icoontjes in de systemtray (rechts onderin de taakbalk). Daar staan al een aantal programma's die gestart worden tijdens het starten van Windows. Schakel overbodige programma's 'uit'.

Verder kun je via Start -> Programma's -> Opstarten eens controleren wat dáár nog allemaal in staat. Overbodige programma's uit deze map slepen naar b.v. je bureaublad.

Een derde optie is via Start -> Uitvoeren -> vul in: msconfig -> klik <Ok> en dan op het tabblad Opstarten kijken wat er allemaal gestart wordt. Verwijder van overbodige programma's het vinkje dat er vóór staat, klik <Ok> en start opnieuw op.

m.vr.gr. Freya




wi
door winkeltje - Mar 11, 2008 om 20:30
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

Welke programma's zijn overbodig? Ik krijg ook wel eens de melding over het virtueel geheugen dat dan niet genoeg zou zijn.

freya
door freya - Mar 11, 2008 om 21:14
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als je zelf niet zo goed kunt beoordelen of een programma 'overbodig' is, dan kun je misschien beter samen met een handige kennis de verschillende oplossingen doorlopen.

Wat die melding van het virtuele geheugen betreft het volgende. Windows gebruikt, naast het conventionele geheugen, een stuk van de harde schijf als extra geheugen. De grootte daarvan wordt normaal gesproken door Windows bepaald. Het lijkt er dus op alsof Windows niet genoeg ruimte op de harde schijf heeft voor dat virtuele geheugen.
Controleer dus eerst eens of er voldoende vrije ruimte op de harde schijf is. Eventueel kun je niet gebruikte programma's verwijderen of data van de C: schijf verplaatsen naar b.v. een andere schijf/partitie.

Freya




gsm
door gsm - Mar 12, 2008 om 20:37
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

De PC is mogelijk toe aan een reset.
Doe dit op de volgende zeer eenvoudige manier:

 - Zet de PC op de normale manier uit.
 - Haal het netsnoer van de PC uit het stopcontact.
 - Nu de PC stroomlos is moet je een aantal keren (tot 5x) op de
   AAN-knop van de PC drukken (alsof je de PC aan wil zetten).
 - Sluit nu het netsnoer weer aan.
 - Start de PC door één keer op de AAN-knop te drukken.

Controleer of het opstarten nu weer veel sneller gaat.

GSM


ja
door jabira - Mar 15, 2008 om 14:53
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat heeft dat te maken met internet? Dit is een sectie waar je vragen over je ADSL kunt vragen. Jij bent denk ik verkeerd;)


jipenjanneke
door jipenjanneke - Sep 23, 2008 om 10:02
143 Antwoorden / 78 Vragen
0

Ik heb map Opruiming Computer op bureaublad gezet, met daarin de mappen: Temp, Prefetch, Cookies en Temp Internet files.


Iedere avond even aanklikken en leegmaken naar prullenbak. Prullenbak leegmaken en alles werkt weer een stuk sneller.


gr. Marjan

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer