wd
door wdegr Mar 12, 2010 om 16:32
Computers & telefonie

Li-ion accu

Twee jaar een mobieltje gebruikt met een li-ion accu. Nu een nieuw toestel maar het oude is nog prima. Hoe kan ik de accu van dit toestel opruimen (opgeladen of leeg) zodat ik hem als het nodig is weer kan gebruiken?

606 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Mar 12, 2010 om 16:54
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo wdegr,

Het is voor een Li-ion accu erg slecht als deze volledig wordt ontladen, dus om hem op te bergen is het raadzaam om hem eerst op te laden. Daarna wel elke paar maanden even op de lader zetten om te voorkomen dat hij toch nog helemaal leeg raakt.

m.vr.gr. Freya

edwardus
door edwardus - Mar 12, 2010 om 21:20
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Een Li-Ion accu kun je het beste opladen en weer ontladen tot 40%, dan wegleggen. Eens in de zoveel tijd doe je er wel goed aan om 'm toch weer 's te ontladen, op te laden en weer tot 40% te ontladen.

gsm
door gsm - Mar 12, 2010 om 21:39
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Li-ion oplaadbare batterijen hebben een min of meer vaste levensduur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur (koeler is langer leven).
Het maakt niet veel uit of een Li-Ion batterij veel of weinig wordt gebruikt.
De oudere Li-Ion batterij zal dus waarschijnlijk het eerst op zijn en bewaren heeft eigenlijk alleen zin voor het geval de nieuwere batterij voortijdig defect raakt.
Pas wel op dat de Li-Ion batterij nooit geheel ontladen of kortgesloten wordt, want bij een te lage spanning is het ding vrijwel meteen defect.

In de koelkast bewaren geeft een wat langere levensduur, maar dan wel zorgen dat er geen condens bij de oplaadbare batterij kan komen.

wd
door wdegr - Mar 12, 2010 om 21:46
8 Antwoorden / 8 Vragen
0

Alle medenkers bedankt. de gegeven adviezen zijn te gebruiken en dat ga ik ook doen.
Benieuwd hou lang het stand houd.
Vriendelijke groet
wdegr

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Op
Opgezwolle - Jul 4, 2024 om 23:49
Geldzaken & recht

Verhuurder komt na sleuteloverdracht pas met gebreken

Verhuurder en ik hebben samen een ronde gemaakt door het appartement of alles oke was voor sleuteloverdracht door einde huurperiode. Hier heeft hij alleen aangegeven dat de plinten vastgezet moesten worden. Verder geen op of aanmerkingen gehoord.  Na onze check al de sleutels ingeleverd en achteraf komt die met een waslijst aan punten die gerenoveerd/hersteld moeten worden op mijn kosten. Zoals d ... Lees meer

Mo
Movara - Jul 3, 2024 om 13:27
Winkels & webshops

Tegoedbon en geen geld na aankoop van kapot kledingstuk mag dat

heb een blouse (€19,99)gekocht in 2e handswinkel waar men zegt dat elk stuk zorgvuldig wordt nagekeken.
Helaas is bij dit stuk een fabricagefout over het hoofd gezien. Ik heb gebeld (14/6-'24); moest foto's met toelichting per email sturen.
hierna 2x gebeld en vanochtend uitsluitsel gekregen: geld kan niet teruggegeven of overgemaakt worden; dit staat ook op de kassabon.
Bij uitz ... Lees meer

Robert524450
Robert524450 - Jul 4, 2024 om 10:11
Winkels & webshops
Marktplaats forceert mij ID-verificatie door te lopen voordat uitbetaald wordt.

Marktplaats forceert mij ID-verificatie door te lopen voordat uitbetaald wordt.

Ik heb iets verkocht op marktplaats voor € 50,-. Nu forceert Marktplaats.nl mij een ID-verificatie door te lopen voordat het geld uitbetaald wordt. Ik heb dit jaar via 3 advertenties op marktplaats iet verkocht voor in totaal minder dan € 500,- Nu moet ik bij een nieuwe externe partij mijn persooonsgegevens registreren ondankt dat op de website van marktplaats staat dat er een ID-verificatie ... Lees meer