Op
door Opgezwolle Jul 4, 2024 om 23:49
Geldzaken & recht

Verhuurder komt na sleuteloverdracht pas met gebreken

Verhuurder en ik hebben samen een ronde gemaakt door het appartement of alles oke was voor sleuteloverdracht door einde huurperiode. Hier heeft hij alleen aangegeven dat de plinten vastgezet moesten worden. Verder geen op of aanmerkingen gehoord.  Na onze check al de sleutels ingeleverd en achteraf komt die met een waslijst aan punten die gerenoveerd/hersteld moeten worden op mijn kosten. Zoals de vloer die bol stond dit komt door vocht in de ondervloer en dus niet door de vloer die wij hebben aangebracht. 2 muren moesten terug wit geverfd worden. Terwijl bij oplevering een blauwe muur kregen. Tijdens de check heeft die dit ook niet benoemd. Deze afspraak was wel op 24 juni en de huurperiode liep door tot 1 juli. Maar de 24ste tijdens de check heb ik direct al mijn sleutels ingeleverd. Nu houdt de verhuurder zonder pardon 500€ borg achter. En eist ook nog eens dat ik er een nieuwe vloer in leg of betaal voor de nieuwe vloer. Wat te doen en wie staat er in het gelijk? Tevens houdt die ook geld in van de borg  voor een eventuele afrekening van de stookkosten (stadsverwarming) volgens hem

4079 14 Rapporteer

Topantwoord

mahadma
door mahadma - Jul 5, 2024 om 01:30
11635 Antwoorden / 51 Vragen
13

Contact het juridisch loket!

Topantwoord

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Jul 5, 2024 om 01:46
1839 Antwoorden / 31 Vragen
16
marita5
door marita5 Jul 5, 2024 om 09:55
11583 Antwoorden / 15 Vragen

@Ga , In het vervolg niet reageren op reacties in de Engelse taal / of andere taal , maar rapporteren , dit zijn spammers .

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Jul 5, 2024 om 10:01
1839 Antwoorden / 31 Vragen

Goeiemorgen Marita5,

Ik reageer erop zodat de moderator kan ingrijpen...;<))soms kun je niet rapporteren als spammers een reactie plaatsen, maar bedankt voor de tip.

marita5
door marita5 Jul 5, 2024 om 10:08
11583 Antwoorden / 15 Vragen

Ik reageer erop zodat de moderator kan ingrijpen...;<)) denkt u nu werkelijk dat de redactie alle reacties leest , zonder te rapporteren ? Daar is de rapporteerknop voor . Als u rapporteert , reageert de redactie door te verwijderen , zoals u kunt zien is de Franse reactie verwijderd . soms kun je niet rapporteren als spammers een reactie plaatsen , nog nooit meegemaakt .

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Jul 5, 2024 om 10:10
1839 Antwoorden / 31 Vragen

@Marita5,

Hoe rapporteer je iemand, die spamt bij een reactie zoals deze?komt regelmatig voor.;<))

marita5
door marita5 Jul 5, 2024 om 10:18
11583 Antwoorden / 15 Vragen

Als het gegeven antwoord spam is direct rapporteren , rapporteerknop , is het een ( spam ) reactie onder een gegeven antwoord : Door bovenaan in het topic op de rapporteer te drukken , en dan naam van de spammer te vermelden , en erbij schrijven spam reactie onder een gegeven antwoord .

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Jul 5, 2024 om 10:21
1839 Antwoorden / 31 Vragen

@Marita5,

Het komt regelmatig voor dat iemand bij een reactie onder een antwoord reclame plaatst .

marita5
door marita5 Jul 5, 2024 om 10:23
11583 Antwoorden / 15 Vragen

Lees wat ik geschreven heb .

Mabelle
door Mabelle Jul 5, 2024 om 10:30
523 Antwoorden / 1 Vragen

Ik reageer erop zodat de moderator kan ingrijpen.. Nee, je reageert erop omdat je spammers niet eens herkent. En HELAAS leest de redactie niet alle antwoorden, anders zouden er van jou een hoop verdwenen zijn. Die verdwijnen pas als 1 van ons jou en/of jouw antwoorden rapporteert.

Mabelle
door Mabelle Jul 5, 2024 om 10:33
523 Antwoorden / 1 Vragen

@Marita: +10. Correctie: +100;-))

sjjoppy
door sjjoppy Jul 5, 2024 om 10:52
7268 Antwoorden / 3 Vragen

@Geboren Amsterdammer +10

Topantwoord

Ja
door JannyBoe - Jul 5, 2024 om 07:27
546 Antwoorden / Vragen
13

Hallo, in eerste instantie mondelinge afspraken en uiteindelijk totaal afwijkende schriftelijke afspraken?
Ik zou de verhuurder eens bellen of, nog beter, er persoonlijk langsgaan om om opheldering te vragen.
Zoals u bij deze info van het Juridisch Loket kunt lezen zou er een door beide partijen getekende opnamestaat moeten zijn.
Zolang die er niet is gaat u uiteraard niet akkoord met de gang van zaken.

Wat ook speelt is de opnamestaat van het moment dat u de huurwoning accepteerde.
Is daar een schriftelijk rapport van?

Mocht die er niet komen dan inderdaad zoals genoemd advies inwinnen via het Juridisch Loket en het verder schriftelijk juridisch aankaarten via deze weg.
De afrekening van de stookkosten moet die verhuurder u gewoon sturen zodra die beschikbaar is.
Daar geld voor achterhouden lijkt nergens op en lijkt me juridisch niet in de haak. Mogelijk krijgt u zelfs geld terug. Kan ook nog.
Dat kan men u bij het Juridisch Loket wel vertellen.
Sterkte en succes!

Topantwoord

1paul
door 1paul - Jul 5, 2024 om 08:01
3246 Antwoorden / 0 Vragen
12

dit is echt uit de boze, als er geen opnamestaat is gemaakt dan heeft de verhuurder geen poot om op te staan, schrijf hem aan en meld hem daarimn dat u binnen 15 dagen het restant van uw borg terug wilt hebben..

geld achter houden voor de verwarming is al helemaal van de gekke, als u uw nieuwe adres achterlaat en er komt een afrekening op uw naam kan de verhuurder of de nieuwe huurder deze post nasturen, bedrijf welk de warmte levert is ook een mogelijkheid..

https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huurwoning-opleveren/

Topantwoord

marita5
door marita5 - Jul 5, 2024 om 09:49
11583 Antwoorden / 15 Vragen
15

Hallo Opgezwolle , 

Wat is een Opnamestaat ?

Een opnamestaat is een beschrijving van het gehuurde. Een opnamestaat kan zowel aan het begin en aan het einde van de huurperiode worden opgesteld. Hierin worden bijvoorbeeld de eigenschappen en eventuele gebreken van het gehuurde opgenomen, vaak met foto’s. De verhuurder zal de huurder verzoeken om de opnamestaat voor akkoord te ondertekenen. 
 

Wat is het belang van een opnamestaat?

Uitgangspunt in de wet is dat als er geen opnamestaat is gemaakt, de huurder de woning wordt geacht te hebben verlaten zoals hij deze ook heeft aanvaard ex art. 7:224 lid 2 BW. Indien er een opnamestaat is gemaakt, geldt dat de huurder de woning moet opleveren, zoals deze was conform opnamestaat bij het aangaan van de huurovereenkomst. 

Een opnamestaat is dus vooral van belang als de huurder schade aan het gehuurde heeft veroorzaakt en de verhuurder deze schade wenst te verhalen op de huurder of (een deel van) de borg daarvoor wenst in te houden. Het versterkt de bewijspositie van verhuurders in dit soort situaties. De huurder is namelijk aansprakelijk voor schade die hij zelf heeft veroorzaakt, maar om te bewijzen dat die schade niet al bestond, voordat de huurder in de woning trok, kan een goede opnamestaat uitkomst bieden


Hebben partijen geen opnamestaat gemaakt, dan is het voor een verhuurder moeilijk om te bewijzen dat de huurder bepaalde gebreken heeft veroorzaakt. Daardoor is het dus lastig om de schade die daaruit voortvloeit op de huurder te verhalen. De huurder is dan in principe niet aansprakelijk voor de schade, tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder deze schade heeft veroorzaakt. 

https://www.nova-legal.nl/blogs/opnamestaat/

ma
door marleenvanh - Jul 10, 2024 om 11:41
455 Antwoorden / 1 Vragen
1

Nu te laat, maar op dat moment, wanneer je de sleutel inlevert beiden een documentje ondertekenen dat de woning conform de eisen is achtergelaten. Nu heb een probleem. Mondeling is een: ja/nee, hij zei/u zei, ja maar etc. verhaal. Het enige wat echt in uw voordeel spreekt is dat de verhuurder de sleutel al heeft aangepakt, hij was dus accoord dat u de woning verliet. Verder Jurisdiche bijstand inschakelen.

ka
door kaartendraak - Jul 10, 2024 om 11:53
189 Antwoorden / 2 Vragen
0

Is de verhuurder niet vooraf gewest om eerst en check te doen wat je allemaal diende te doen voor de sleuteloverdracht? Dat hoort nl ook. Daarnaast hoort er op de laatste dag een formulier te zijn waar alle op staat dat het in orde is enz EN door beiden ondertekend te zijn. Mondelinge afspraken moet je met dit soort dingen nooit aangaan, want dan is het jouw woord tegen de zijne/hare. En als alles in orde is, papieren getekend dan hebben ze geen poot meer om op te staan, want ZIJ zijn akkoord gegaan.

wi
door wim koelewijn Jul 10, 2024 om 12:59
73 Antwoorden / 1 Vragen

er staat toch duidelijk dat de huurder en verhuurder een rondje door het app. hebben gemaakt...

Yv
door Yvonne-909 - Jul 10, 2024 om 12:00
18 Antwoorden / 2 Vragen
1

Ik weet niet of dit, gezien je profielnaam, bij een appartementencomplex is in Zwolle Noord?
Heb jaren geleden een zelfde soort euvel gehad.
Was toen verhuur via een makelaar.
Kijk je huurcontract er op na. Ze proberen je dingen in de schoenen te schuiven die volgens de wet niet mogen.
Zou een jurist mee laten kijken voor de afhandeling.

D.van Geel
door D.van Geel - Jul 10, 2024 om 12:55
6 Antwoorden / Vragen
0

Volgens mij moet je een kopie gekregen hebben van de "eindinspectie" die door beide partijen ( huurder en verhuurder ) moet zijn ondertekend. Hierin zouden de eventuele gebreken vermeld moeten staan. Ook zou ik de sleutels pas op de laatste dag hebben ingeleverd zodat er nog tijd was geweest om eventuele gebreken te kunnen herstellen.

rufus1
door rufus1 - Jul 10, 2024 om 13:28
11 Antwoorden / 5 Vragen
0

Een goede tip voor de volgende keer, als er weer wat gehuurd wordt, kijk of er geen vreemde dingen, zoals aangegeven, een blauwe muur, vastleggen!! Wees ook oplettend op andere vreemde zaken, het is beter iets teveel aan te merken dan te weinig, zoals U nu ondervindt.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jul 10, 2024 om 15:42
16903 Antwoorden / 202 Vragen
2

Samengevat als al door veklen gesteld: er is geen ondertekend opnameformulier zoals wel had gemoeten en is de verhuurder hierin m.i. hoe dan ook in gebreke. Dan in iefder geval: een bolle ondervloer, niet door u veroorzaakt??? Is voor rekening van de verhuurder.

Alas al gezegd: www.juridischloket.nl en ook dit is een mogelijkheid, zei het dat men dan wel vraagt of u lid bent: https://www.woonbond.nl/

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

De
Debs64 - Jul 10, 2024 om 17:51
Geldzaken & recht

PostNL stopt met digitale zegel. Tegoed onder 15 wordt niet teruggegeven.

PostNL stopt per 15 augustus met digitale zegels. Bedragen onder de 15 euro worden niet teruggestort. Boven de 15 euro wel. Advies PostNL is zo veel mogelijk opmaken. Kan van restant 9 euro geen zegels printen want die zijn maar 5 dagen geldig. Mag dit zomaar? Lees meer

Sh
Shopper1998 - Jul 12, 2024 om 07:57
Winkels & webshops

Shopcredit ipv geld terug

Hoi,

Ik heb een aankoop gedaan via een webshop. Echter kom ik er nu echter dat er bij retour geen geld wordt teruggegeven maar een zogenoemd 'shopcredit' om opnieuw bij de webshop te besteden.

In de algemene voorwaarden:
'De ondernemer gebruikt voor terugbetaling een shopcredit zoals aangegeven bij de disclaimer en akkoord bij het aangaan van de aankoop voorwaarden.' ... Lees meer

Bl
BlueSee - Jul 8, 2024 om 20:31
Huishouden & energie

Karcher: service zeer slecht

De service bij Karcher is zeer slecht: er wordt niet gereageerd, ook na diverse herinneringen. Indien je belt sta je meer dan 45 minuten in de wacht. Ik wil een kappotte baterij vervangen maar tot op heden niet gelukt (4 weken wachttijd). De diverse revieuws van Karcher zijn dramatisch dus er is iets aan de hand. Lees meer