li
door linnypinny Mar 1, 2004 om 09:27
Computers & telefonie

Netbios via tcp/ip uitschakelen

ik heb een security check bij symantec op internet gedaan (op aanraden van tigertje) en mijn computer is zo lek als een mandje (een aantal poorten staan open), nou las ik ergens dat je je netbios kan uitschakelen zodat je in ieder geval niet meer gezien kan worden. Wat gebeurt er precies als ik dit uitschakel? Heeft dit consequenties voor mijn internetverkeer. Ik werk met xp home edition.

2110 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De makkelijkste oplossing is het om een zogenaamde firewall te downloaden. Zonealarm is een goede en ook nog gratis. Hij is hier te vinden: www.zonelabs.com Er zijn verschillende versies, ook betaalde, zorg dat u de goede neemt. Enige uitleg is wel handig: Zonealarm sluit alle poorten af behalve degene die u open laten zetten. Doorgaans is dat een poort voor Internet en Email en soms nog wat andere applicaties. Ook Windows zelf zal om toegang vragen. Als u onzeker bent of het veilig is om een poort open te zetten laat hem dan dicht. Praktisch werkt het heel simpel, op het moment dat Zonealarm zijn werk gaat doen zult zo nu en dan een venster zien met een verzoek van een programma om online te gaan, u kunt dan ja of nee zeggen. Als het programma eenmaal draait doe dan de security test nog eens.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tip voor een perfecte beveiligingscontrole: ga naar www.grc.com en klik op 'Shields Up' (tigertje zal deze site misschien al kennen).

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Yep, is een goeie site.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geweldige site: grc.com. Shields up gebruikt en er stond inderdaad wat open. Vervolgens mijn firewall van xp aangeschakeld en nogmaals een probe gedaan. Alles was stealth!!!! Het is handig dat mijn Engels goed is want anders.......Bedankt voor het advies.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb bewust de firewall van XP zelf niet genoemd. Die geeft namelijk een beetje valse veiligheid. De test bij grc was dan misschien goed, op zogenaamde tweaker sites (waar voornamelijk mensen komen die meer met hun PC doen) klaagt men steen en been over de firewall van XP. Het is maar dat het even gezegd is.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn McAfee heeft ook een firewall. Is die beter dan die van xp? En in hoeverre loop ik gevaar? Behalve emailen, chatten, surfen en wat spelletjes heb ik niets bijzonders op mijn computer staan. Of ze moeten behoefte hebben aan het bekijken van mijn plaatjes en filmpjes(?). Bedankt weer! Linda

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gevaar loop je altijd, ook met een firewall. Of er bij de xp firewall geklaagd is over de veiligheid staat me niet meer bij. Het ging vooral over de manier waarop dat ding functioneerde. En dat ie niet goed instelbaar is.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Netbios heeft niet zoveel te maken met je Internet-verbinding. Ik denk dat men Bestands- en printerdeling bedoelde. Dit kun je beter uitschakelen op alle interfaces waar deze functionaliteit niet nodig of zelfs ongewenst is. Je interface naar Internet behoort daar zeker bij! Als je geen thuisnetwerkje hebt, kun je deze functie net zo goed uitzetten. Een goede firewall zal dit verkeer overigens ook blokkeren (poorten 137-139). De ingebouwde 'firewall' van XP verdeint de naam firewall eigenlijk niet. Verder is het belangrijk updates te draaien! Hierin worden regelmatig nieuwe beveiligingsproblemen opgelost.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer