mo
door monique1981 Nov 20, 2006 om 11:41
Computers & telefonie

Nummer onbekend?

Ik word al een tijd lastig gevallen door iemand die mij beld met nummer onbekend. Mijn provider Debitel zegt dat ze mij niet kunnen helpen en dat mensen met nummer onbekend iedereen vrij kunnen lastigvallen zonder dat ze na te checken te zijn.

606 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Nov 20, 2006 om 12:06
4521 Antwoorden / 29 Vragen
0

Dag Monique,


dit is inderdaad een probleem. Maar er bestaat een mogelijkheid om via de Telecommunicatiewet wat te ondernemen.


De Telecommunicatiewet zegt het volgende hierover (artikel 11.11): "Een abonnee die last heeft van hinderlijke of kwaadwillige oproepen, waarbij de verstrekking van het nummer van het oproepende netwerkaansluitpunt is geblokkeerd, kan aan de aanbieder van een openbaar elektronisch communicatienetwerk of van een openbare elektronische communicatiedienst verzoeken om het nummer van de oproepende abonnee en de beschikbare daarop betrekking hebbende naam-, adres-, postcode- en woonplaatsgegevens, te verstrekken."


Hier zijn uiteraard wel regels aan gebonden (zie daarvoor het artikel in zijn totaliteit).


Buiten dat, bestaat de mogelijkheid, indien dit bij voortduring gebeurt, dat u naar de politie kunt gaan en daar aangifte doet van 'stalking'. Hier zullen zij niet zo snel op ingaan, maar indien dit tot problemen leidt (bijv. die persoon belt u op het werk, snachts, enz. enz.) en vaak, dan kan de politie ingrijpen.


Zie artikel 285b Wetboek van Strafrecht (stalking).


Gr. Hutch

stacey
door stacey - Nov 20, 2006 om 14:49
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Nog een tip;


Blaas heel hard op een fluitje als `stalker`belt


of de hoorn ernaast leggen en zo de klier aan de lijn te laten hangen (kost m geld........)


of naast je box leggen/laten liggen....... met stereo op 10, meestal raken ze het dan wel een keer zat ;-)


Succes,

stacey
door stacey - Nov 20, 2006 om 15:01
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi Hutch,


Voor zover ik weet kunnen ze je lijn een tijdje `tappen`en zo de beller achterhalen, je krijgt zelf niet zomaar de adres gegevens maar de provider nam dan contact op met de treiteraar met het verzoek ermee te stoppen omdat anders zijn gegevens bekend gemaakt zouden worden, houdt het dan niet op dan kun je (met moeite) deze gegevens pas loskrijgen. Zo werkte het althans paar jaar geleden, weet niet of het nu nog zo gaat.....

mo
door monique1981 - Nov 20, 2006 om 15:13
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

ja op een fluitje blazen en verbinding open laten helpt niet. En het vervelende is dat hij/zij het meeste s'nachts belt of erg laat op de avond.

hutch
door hutch - Nov 20, 2006 om 18:50
4521 Antwoorden / 29 Vragen
0

Hoi Stacey,


je hebt gelijk dat die gegevens niet zomaar gegeven worden, maar Debitel (in deze) kan zich er niet zomaar (gemakkelijk) vanaf maken, door te zeggen dat ze haar niet kunnen helpen. Dat kunnen zij wel degelijk....... De werkwijze is inderdaad grofweg zoals jij uitgelegd hebt. Zo werkt dat ook bij de KPN.


Dus, Monique, vraag een formulier aan bij Debitel en verzoek tevens dat op korte termijn hier wat aangedaan wordt. Tevens dat je op de hoogte gehouden wil worden.


Noteer elk 'gesprek' van die 'stalker': datum, tijdstip, hoelang hij/zij belt en eventueel wat hij/zij zegt of vraagt.


Debitel heeft, als het goed is, een bepaalde procedure hiervoor. Ze houden dan jouw telefoonnummer een bepaalde periode in de gaten (monitoren).


Lees ook nog eens het volgende:


http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=116&faq=1907#faq1907


Wil Debitel helemaal niet meewerken, bel dan eens het telefoonnummer van 'Consuwijzer': 088-0707070 (lokaal tarief) en leg daar uw probleem nogmaals voor.


Succes en horen nog hoe het gelopen is?


Gr. Hutch

libra15
door libra15 - Nov 20, 2006 om 20:52
116 Antwoorden / 6 Vragen
0

@ Hutch, bedankt!! Ik zit nl. met hetzelfde probleem.


Gr. L.

ka
door kawaracer - Nov 23, 2006 om 23:30
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het bijhouden van datum en tijdstip heeft trouwens alleen maar zin als de telefoon ook wordt opgenomen door de persoon die lastig wordt gevallen. Alleen dan wordt een registratie gemaakt die providers kunnen inzien / traceren.


Stalkers maken trouwens vaak gebruik van een prepaid toestel en de kans is dus groot dat er geen NAW-gegevens bekend zijn. Het wordt dan praktisch onmogelijk om de desbetreffende persoon te achterhalen...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer