pi
door pienter Jul 15, 2006 om 13:47
Computers & telefonie

Onterechte incasso

ESSENT kabelcom heeft ten onrechte vanaf februari t/m juni elke maand 47,95 euro per automatische incasso van mijn girorekening geplunderd. Ik had in december reeds opgezegd en per 1 februari ook geen signaal meer ontvangen. Ik heb dit deze week geconstateerd en per brief verzocht het teveel betaalde terug te storten. Gezien mijn ervaringen met dit "bedrijf" in het verleden verwacht ik niet al teveel medewerking. Bij welke instantie kan ik mijn klacht deponeren indien mijn geld voor 1 aug. niet is teruggestort?

280 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 15, 2006 om 14:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je kunt naar de postbank toegaan om te vragen dit bedrag terug te vorderen. Je moet hier niet te lang mee wachten. Als het een eenmalige overboeking/incasso is kun je bij de Rabobank het zo terug laten zetten, dus ik ben benieuwd of dit ook wil!

ve
door verwijderd - Jul 15, 2006 om 21:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor het terugboeken van een incasso staat 30 dagen!!! Voor juli heb ik nog maatregelen kunnen  treffen maar voor de periode februari t/m juni was ik dus te laat !!!

ve
door verwijderd - Jul 15, 2006 om 21:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

bij de rechter bijvoorbeeld, u heeft een vordering en mag die op dezelfde manier afhandelen als bedrijven vorderingen aan u afhandelen.


twee weken geven om te betalen, éénmaal manen zonder extra kosten met weer twee weken termijn, daarna manen tot betaling binnen 3 dagen met een redelijk bedrag aan administratie kosten (zoals uw aangetekende brieven) onder dreiging van rechtsmaatregelen. heeft u het geld DAN nog niet, dan mag u de vordering indienen bij de griffie van de arrondissementsrechter in uw woonplaats.


veel succes.


Richard Faas

ve
door verwijderd - Jul 15, 2006 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

oh vergeet niet in alle schrijvens duidelijk te maken dat u essent aansprakelijk stelt voor alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten.


 

ve
door verwijderd - Jul 15, 2006 om 21:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beetje te laat, waarom niet direkt terug boeken, daar zijn de bankafschriften voor, direkt lezen, en liefst bewaren, want nu kunt U zelf alleen de laatste terug halen, en U kunt  ook de volgende laten blokkeren, er was een speciale naam voor bij interpay of zo, maar ben ik vergeten...


Kontroleer eerst wel of U geen achterstanden had, en of U wel per feb 06 of feb 07 heeft opgezegt, foutjes kunnen gebeuren...


Als U nog andere produkten heeft van Essent, bv energie mag U het ook verrekenen, doen zij ook als U geen energie betaald en nog elders geld tegoed heeft.


U kunt eventueel ook overstappen om energie bij hun te vragen voor een jaar ,en dan verrekenen...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mc
mcp - Sep 24, 2024 om 17:48
Voeding & gezondheid

Gaan blikjes fris en blikjes bier sneller stuk of lek dan vroeger?

Wij hebben al drie keer de laatste zes maanden een lek blikje Cola, Heineken of Amstel gehad. Tas nat en keukenvloer plakkerig.
Het lijkt alsof het staal/aluminium anders is. Dunner waarschijnlijk.
Hebben anderen dat ook ervaren?

Anecdote: vroeger maakten we er bij een feestje een sport van om een leeggedronken blikje helemaal in te knijpen. De meeste lukte het met een hand. ... Lees meer

ru
rugen - Sep 23, 2024 om 08:32
Garantie & verzekeringen
Ma
Marduy - Sep 24, 2024 om 10:58
Auto & vervoer
Lange leveringstijd accu 3-wielscooter, is er recht op vervangend vervoer?

Lange leveringstijd accu 3-wielscooter, is er recht op vervangend vervoer?

Mijn dochter maakt gebruik van een electrische driewielscooter IVA T3 . Deze is iets meer dan twee jaar geleden nieuw aangschaft mbv een PGB. Helaas is de accu er mee opgehouden. Zij is afhankelijk van deze driewielscooter om naar haar dagbesteding te gaan. 6 weken geleden is de accu van haar scooter er mee opgehouden. Eerst waren er leverinsgsproblemen vanuit de importeur, daarna was de goede ac ... Lees meer