lo
door louis5 Nov 12, 2005 om 20:03
Computers & telefonie

Opera browser & beveiliging Postbank

Wie gebruik maakt van de Opera browser en inlogt bij de Mijn Postbank.nl krijgt de melding dat de beveiligingsmethode van Postbank server verouderd is.


Volgens de Postbank wordt de Opera browser 'officieel' niet ondersteunt - wat dat betekent is mij niet duidelijk - maar officieus kun je er mee inloggen is mijn ervaring.


Verder reageert de Postbank laconiek op dit "beveiligingsprobleem". Men gaat ervan uit dat alles voldoende is dichtgetimmerd.


Dat geloof ik graag. Maar die melding van zo'n verouderde encryptiemethode (40 bit) zet mij wel aan het denken.


Wie kan daar iets zinnigs over zeggen?


Louis

558 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

si
door simonbijl - Nov 12, 2005 om 20:11
4 Antwoorden / 2 Vragen
0

Er zijn vrij veel problemen met het internetsysteem van de Postbank. Qua beveiliging is er niet veel mis met het systeem.


De beveiliging van de site, gezien de verbinding van uw computer naar de server van de postbank, met een 40 bits beveiling wel goedgenoeg.


Het is echter wel aan te raden een firewall te gebruiken, zodat keyloggers geen kans maken. Een keylogger is een programma dat alles wat men typt opstuurt naar een persoon (hacker).

lo
door louis5 - Nov 13, 2005 om 01:05
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

Simon: dank voor je reactie. Met mijn beveiliging is niets mis. Wat mij intrigeert is het betrekkelijk lage beveiligingsniveau dat de Postbank hanteert zoals Opera dat meldt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerri van Gemmert - Apr 30, 2024 om 07:52
Elektronica & tv

Bcc failliet tv stuk binnen garantie

Kan ik dit ergens verhalen, Of rechtstreeks bij SONY?/ Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig."
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de reger ... Lees meer

anita555
anita555 - Apr 29, 2024 om 21:46
Vrije tijd & tuin

Hoe krijg ik mijn hortensia weer tot leven?

Op mijn verjaardag kreeg ik een mooie hortensia voor op mijn balkon. Ik heb hem meteen in een grotere pot gezet, maar dat had ik beter niet moeten doen, want ik had er even niet bij nagedacht dat je moet wachten tot het najaar als de bloemen helemaal uitgebloeid zijn. Nu lijkt de plant dood te gaan. Lees meer