ni
door nickhoi Mar 9, 2004 om 16:31
Computers & telefonie

Opstart cd

ik heb een windows 98 instalatie cd want ik mis bestanden zoals himem.sys maar ik heb geen opstart diskette kan ik met die instalatie cd windows opnieuw instaleren en zo ja hoe ik heb windows 98

394 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je geen opstartdiskette (bootdisk) hebt kun je de inhoud voor deze diskette hier downloaden.
http://www.bootdisk.com/
Voor Win98 moet je de bovenste hebben.
Kopiëer de bestanden naar een lege geformateerde diskette en deze is nu geschikt om als bootdisk te dienen voor de installatie van W98.
Start de PC op met deze diskette.
Nadat de bestanden van de diskette zijn geladen toets je 'FDISK' >enter, en volg de instructies.
Succes.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een bootdisk downloaden is een goede tip, maar voordat je met FDISK (destructief!!!) aan de slag gaat, kun je misschien eerst de vraag wat duidelijker stellen? Heb je nog wel een werkend 98-systeem? Of doet 'ie helemaal niets meer? Een Win98 installatie kan ook een zogenoemde Emergency Boot Disk maken (alvast een tip voor de volgende keer:). Wil je een volledige nieuwe installatie van Windows doen? Of wil je alleen 'foutjes' repareren?

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoezo destructief...? Je brand de bestanden die je wil bewaren op een CD en begint weer overnieuw met een hele schone installatie van je besturingssyteem. Alles is weer schoon en snel... IDEAAL !
Kijk, als je niet weet hoe je dit moet doen houdt het op natuurlijk... ;-)

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Aanvullend: soms kan je de computer zo instellen dat ie "boot" van cd. Voordeel hiervan dat geen bootdiskette nodig is. Dit kunt u aangeven in de BIOS. Doorgaans te bereiken door meteen na de opstart van de pc op "del" (delete) te drukken. In de bios even zoeken naar opstartvolgorde en daar de boot via CD-rom instellen. Mocht dit niet werken dan via bootdisk en gewoon Windows opnieuw installeren, de Windows cd merkt vanzelf op dat er al een Windows is geïnstalleerd en vraagt dan of er gerepareerd moet worden.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

heb ik ook wel eens gehad met mijn oude pc windows 98 de soep in laten lopen en de opstart diskette niet meer kunnen vinden, dit heb ik opgelost door even naar een kennis te gaan die nog windows 98 heeft en via zijn pc een opstart diskette gemaakt dit is voor windows 98 geen probleem het maakt niet uit waar de diskette vandaan komt.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Dit kan alleen als je vanaf cd kunt starten, en volgens wij kan dit vanaf windows98 se.
Als je deze versie hebt doe je de cd in je cdrom
dan zou hij de vraag moeten stellen of je van cd wilt starten. Gebeurd dit niet kijk dan eerst in je bios of het cdromstarion bij opstartvolgorde als eerste staat, je kunt de opstartvolgorde wijzigen, bewaar en start opnieuw op krijg je dan de keuze om opnieuw van cd te starten. Lukt dit kies dan voor de mogelijkheid om windows opnieuw over de bestaande versie te installeren, hij zal alles herstelen.
krijg je de vraag niet werk je met windwows 98 eerste editei, zoek dan iemand met dezelfde versie, die kan onder software in het configuratie scherm ist de mogelijkheid om een herstel diskette te maken, en probeer het met deze.

succes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer