ni
door nickhoi Mar 6, 2004 om 10:40
Computers & telefonie

Opstarten

ik heb perongeluk windows bestanden verwijderd nou kan de computer niet meer opstarten en er staat "kan HIMEM.exe niet vinden" wat moet ik doen

837 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ru
door ruijterj - Apr 16, 2004 om 12:58
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor mijn verdere uitleg neem ik aan dat u een cd van Windows heeft. Het beste kunt u de computer opstarten wanneer de Windows CD erin zit. Vervolgens wordt u gevraagd of u met behulp van de CD wilt opstarten. Dit moet u doen. Wanneer u het opstartscherm van de Windows installatie ziet moet u kiezen om te "upgraden" vervolgens volgt u de aanwijzingen op het scherm. Nu is windows opnieuw geinstalleerd en zijn de bestanden die u kwijt was weer geinstalleerd. Succes!!!

nu
door nubro01 - Apr 16, 2004 om 12:58
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gezien de vraag stelling, mag ik ervan uit gaan dat het Windows 95 of nog lager betreft en dat de PC dus nog geen bios heeft die de gebruiker in staat stelt om van CD op te starten.
Er van uit gaande dat het Win95 is wordt als eerste nog Dos opgestart. Dit betekend dat eerst het bestand config.sys gelezen wordt en dan autoexec.bat. De himem.sys file wordt door config.sys aangeroepen en in config.sys kunt U zien waar het bestand moet staan. c:\ of c:\DOS of c:\Windows. Kunt U een command prompt krijgen? Doe dan eerst "dir himem.sys /s" en kijk of nog ergens anders een copy staat. Zo niet dan heeft U een CD of floppies nodig waar de juiste versie van himem.sys nog opstaat. U kunt dan d.m.v. de copy opdracht het betreffende bestand naar de juiste plek copieeren.

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Apr 16, 2004 om 12:58
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

mocht je windows 98 bezitten dan kan je dit snel en eenvoudig oplossen door windows 98 opnieuw te instaleren, de ontbrekende bestanden worden dan weer op hun plek geplaatst, voor windows xp kan je tijdens het opstarten op een F toets (bij mij is dit F10 dit is een beetje afhankelijk van je merk computer dit kan je vaak terug vinden in de meegeleverde brochures) te klikken proberen het probleem via een systeemherstel te herstellen.

an
door annie2 - Apr 16, 2004 om 12:58
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

de computer opstarten met een opstartdiskette

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer