eigenwijsje_1
door eigenwijsje_1 Aug 16, 2010 om 22:48
Computers & telefonie

Probleem met router sitecom wl-341 (300N)

Ik heb in huis 4 PC's waarvan 1 laptop en 3 desktops (en soms een tweede laptop). Allen op 1 laptop na, werken op windows 7, de laptop op Vista.
Ik heb kabelinternet van Ziggo.

Gisteren een router gekocht, op aanraden van de winkel een Sitecom 300N WL-341 en twee USB netwerkadapters.

Thuis gekomen alles geinstalleerd en wat blijkt, elk half uur zo'n beetje moet ik de router resetten omdat de draadloze verbindingen eruit schieten.

Als je dan gaat kijken naar de routergegevens, blijken er ineens 9 pc's, of 6 of 12 op de router aangesloten te zijn (volgens de router zelf).
Resetten geeft dan weer heel eventjes soelaas, maar met een half uurtje gaat het weer mis.

Wat kan er aan de hand zijn?

Volgens de winkel was het een goede router,die prima aansloot bij het Ziggo gebeuren en was er geen probleem met Vista en/of Windows 7, maar intussen heb ik het draadje maar weer aangesloten en loopt het als een trein, maar daar heb ik dus geen draadloze mogelijkheid voor aangeschaft.

Wie weet raad?

2847 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

markd
door markd - Aug 16, 2010 om 23:16
6 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wel netjes wpa2 geactiveerd en een beveiligingssleutel ingesteld op de router en op je pc's en notebook?

M.

eigenwijsje_1
door eigenwijsje_1 - Aug 17, 2010 om 00:15
152 Antwoorden / 5 Vragen
0

Uiteraard!

edwardus
door edwardus - Aug 17, 2010 om 00:27
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Als je WPA/WPA2 aan hebt staan (en uitsluitend dat!) dan kan het niet anders of er komt geen vreemdeling op je draadloze netwerk binnen. Alleen als je router óók onbeveiligd verkeer zou doorlaten kunnen er vremmden meeliften. Dit kun je verifiëren trouwens: je kunt de MAC adressen in de DHCP lijst van je router vergelijken met de MAC adressen van de pc's in huis.

Volgens mij heb je gewoon last van al die IPv6 tunnels. Begin eens met op alle netwerkkaarten van alle pc's IPv6 uit te schakelen.

markd
door markd - Aug 17, 2010 om 00:28
6 Antwoorden / 1 Vragen
0

Mijn ervaringen met wifi routers en usb wifi dongles zijn niet al te best, als het werkt dan werkt het, maar meestal doet het dat dus niet helaas. Uiteindelijk heb ik bij mijn vriendin in alle vaste pc's een wifi kaart ingebouwd ipv van zo'n dongle toen ging het wel goed...Ik zou het hele zwikje teruggeven en nog wat andere merken routers proberen, het zit echt heel vaak in combinaties en Sitecom is niet echt een topmerk overigens.

Groeten
M.

edwardus
door edwardus - Aug 17, 2010 om 00:42
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

@markd: sorry maar ik ga iets onaardigs zeggen. Je hebt er duidelijk te weinig verstand van, ga dan s.v.p. niet op basis daarvan mensen "raad" geven.
Er is niks mis met Sitecom (wel met Sweex overigens) en er is niks mis met WiFi routers en USB WLAN adapters in het algemeen. Het kan altijd werkend gemaakt worden, maar dan moet je helaas wel een klein beetje weten wat je doet.

edwardus
door edwardus - Aug 18, 2010 om 00:51
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ja ik kan wel raden van wie ik de rode duim heb gekregen, maar het blijft een feit dat opmerkingen als "maar meestal doet het dat dus niet helaas" en "nog wat andere merken routers proberen, het zit echt heel vaak in combinaties" meer met onkunde te maken hebben dan wat anders.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer