ra
door raster Jan 9, 2008 om 10:51
Computers & telefonie

Windows viewer voor afbeeldingen en faxen

Om mijn Outlook Express te testen heb ik mij zelf een mail met een foto als bijlage gestuurd. De foto wordt dan geopend in Windows-viewer. Nu zie ik dat deze viewer niet alleen deze foto bevat maar boordevol staat met allerlei andere afbeeldingen zoals folders gedeelte van websides en dergelijke. Kan iemand mij uitleggen hoe ik deze kan verwijderen.  M. vr. gr.


 

1535 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

akkefiet
door akkefiet - Jan 9, 2008 om 17:18
1075 Antwoorden / 10 Vragen
0

Als u geen andere mogelijkheid heeft dan de windows viewer kan ik u aanraden gratis Irfanview te downloaden.
Zie http://www.irfanview.com


Na installatie in Irfanview klikken op Options > Set File associations en de gewenste bestandsformaten als JPEG en GIF aanklikken zodat in het vervolg Irfanview de viewer wordt.

Vrgr. AF



edwardus
door edwardus - Jan 11, 2008 om 15:26
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Het verschijnsel dat je ziet is geheel normaal. De Windows viewer toont alle afbeeldingen in de folder waarin je foto staat. In dit geval is dat de cache van Internet Explorer, waarin ook afbeeldingen staan van webpagina's die je bekeken hebt.


Persoonlijk heb ik nooit last gehad van dit probleem, ten eerste omdat op mijn pc de afbeeldingen (.jpg, .gif, etc.) niet met de Windows viewer zijn geassocieerd maar met een ander programma, ten tweede omdat ik de plaatjes in de email zelf kan bekijken, ik hoef er niet op te dubbelklikken.

ra
door raster - Jan 12, 2008 om 20:31
50 Antwoorden / 8 Vragen
0

Bedankt voor de reacties, maar helaas is mijn vraag hiermee niet beantwoord.

edwardus
door edwardus - Jan 12, 2008 om 20:43
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Volgens mij bevatte een deel van mijn antwoord toch een zetje in de goede richting: verander de associatie van .jpg en .gif in de Windows Verkenner. Dit kun je evt. ook bewerkstelligen door rechts op een zo'n plaatje te klikken en dan Openen Met ... en vervolgens een ander programma uitkiezen (Internet Explorer misschien?), daarbij het vinkje aanzetten bij "voortaan altijd ...". Dit doe je voor .jpg en .gif apart.

wi
door wimvd - Jan 12, 2008 om 21:09
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Je kunt ze (tijdelijk) verwijderen door de zogenoemde "cache" van je bestanden leeg te maken. Ga in Internet Explorer naar de Internet opties en kies op een van die tabbladen "Bestanden verwijderen". Dan is het schoon en zie je in eerste instantie alleen het nieuw(st)e plaatje.

Maar dit is tijdelijk, Windows vervuilt z'n eigen nest en na verloop van tijd heb je hetzelfde effect weer terug.




ra
door raster - Jan 14, 2008 om 22:17
50 Antwoorden / 8 Vragen
0

Bedankt wimvd dit heeft gewerkt ook al is het maar tijdelijk, zo kan ik nu wel regelmatig de windows viewer "schoonmaken".

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerri van Gemmert - Apr 30, 2024 om 07:52
Elektronica & tv

Bcc failliet tv stuk binnen garantie

Kan ik dit ergens verhalen, Of rechtstreeks bij SONY?/ Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig."
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de reger ... Lees meer

anita555
anita555 - Apr 29, 2024 om 21:46
Vrije tijd & tuin

Hoe krijg ik mijn hortensia weer tot leven?

Op mijn verjaardag kreeg ik een mooie hortensia voor op mijn balkon. Ik heb hem meteen in een grotere pot gezet, maar dat had ik beter niet moeten doen, want ik had er even niet bij nagedacht dat je moet wachten tot het najaar als de bloemen helemaal uitgebloeid zijn. Nu lijkt de plant dood te gaan. Lees meer