ka
door kama Nov 24, 2012 om 13:39
Computers & telefonie

Zoeken met Google

Ik zoek altijd heel veel op op de computer. Vroeger gebruikte ik daar bijvoorbeeld Yahoo voor of zoekmachines die meerder zoekmachines onderliggend gebruikten.

Sinds een paar jaar zoek ik altijd met Google (ook mijn startpagina).

Dat ging vroeger uitstekend, toen Google nog minder "met je meedacht". Wat me nu met name niet meer lukt is zoeken op exacte zoektermen. Als ik wilde zoeken op bijvoorbeeld 6 termen waarin twee woorden letterlijk voor móesten komen plaatste ik een "+"je voor die term. Wilde ik een bepaald woord beslist niet in mijn zoekresultaten hebben dan plaatste ik daar een "-" voor.

Dat met die "-" werkt nog steeds. Maar dat met die "+" niet.

Als ik bijvoorbeeld zoek op Routier koffiesiroop dan vindt Google heel veel pagina's, waar ook vaak het woord "koffiesiroop" op staat. Als ik dan (ter verfijning) zoek op Routier +koffiesiroop dan vindt hij niets meer.

Wie weet hoe ik nog met Google kan zoeken op exactie zoektermen?
(ik zoek zowel onder IE8 als Firefox)

750 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

genius
door genius - Nov 24, 2012 om 15:40
886 Antwoorden / 4 Vragen
0

Hallo Kama,

Wat wél werkt is in de zoekopdracht te werken met de commando's AND of OR…

Zo zijn er nog een paar, maar ik werk hier al een tijd niet meer mee.

Succes!

G.

gsm
door gsm - Nov 24, 2012 om 16:05
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Kijk eens hier (klik), hoe je zou kunnen zoeken

ka
door kama - Nov 26, 2012 om 16:43
161 Antwoorden / 19 Vragen
0

Dank voor de reacties. Ik had nog gehoopt op DE tip. Maar helaas zit die er niet bij. Maar misschien moet ik ermee leren leven dat het zoeken nu veel lastiger is geworden in plaats van eenvoudiger. Je moet kennelijk op het advanced zoeken scherm een aantal velden inv7ullen om dezelfde eenvoudige functionaliteit te hebben.

Dat heb je vaker met IT- ers. Ze maken dingen zo mooi, dat de simpele functionaliteiten niet meer werken.

Maar misschien is er toch nog iemand die een simpele oplossing weet?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer