pe
door pedrovana Aug 28, 2008 om 11:11
Elektronica & tv

Arion AF-9300PVR CD Digitale ontvanger

Bij het zoeken van het signaal van de Astra sateliet is het noodzakelijk dat je de zgn. groene balk kunt zien indien je het signaal te pakken hebt. Het prbleem bij deze decoder is dat, wanneer je een zender (bv Ned 1) kiest en er is geen goed signaal, omdat je dit aan het zoeken bent, dan zie je op het scherm heel even de betreffende zender waarin ook het groene balkje zichtbaar wordt, maar omdat er nog geen goed signaal wordt ontvangen, gaat dit scherm weer weg en kun je dus het groene balkje niet volgen. Bij Philips decoders (die heb ik ook en werkt prima) kun je dat b.v. via een menuscherm wel op het scherm zien. Er zijn wel hulpmiddelen (Satfinders) maar mijn ervaring met het zoeken via de groene balk is veel positiever. Dat lukt vaak heel snel.


Heeft iemand een advies om op deze Arion de"groene balk" zichtbaar te houden bij het zoeken naar het juiste signaal van de sateliet?


 


 

315 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

re
door remcoderooij - Nov 17, 2008 om 12:44
15 Antwoorden / 2 Vragen
0

wat je kan doen is om je antenne/satteliet naar buiten te richten maar als je een satteliet hebt moet je naar de website gaan van de desbetreffende maatschappij waar je aangesloten bent


groetjes remco de rooij

pe
door pedrovana - Nov 18, 2008 om 09:01
37 Antwoorden / 28 Vragen
0

Beste Remco,


Het probleem doet zich voornamelijk voor wanneer ik op een camping mijn satelietschotel wil richten op de Astra satelliet. Bij een Philips decoder kun je dit gericht volgen via een menuscherm (rode->oranje->groene balk) maar bij zo'n Arion decoder kun je dit niet volgen wanneer je de juiste afstelling hebt gevonden, omdat het betreffende scherm met de groene balk ( en deze is zichtbaar als je de zender al hebt gevonden) niet permanent ziet.


Ik denk dat dit handigheidje zoals bij Philips niet is ingebouwd in de Arion-decoder.


Toch bedankt voor je reactie.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer