atmaz
door atmaz Nov 21, 2014 om 13:48
Elektronica & tv

Kookplaat ontploft!!

Op woensdag 5 november 2014 komt mijn man thuis uit zijn werk en ziet overal in de woonkamer glas liggen van de kookplaat. Zie ook de foto’s.
Wij zijn heel erg geschrokken, gelukkig is dit gebeurd wanneer wij niet thuis waren. Zomaar is de kookplaat ontploft. Wij hebben meteen Siemens gebeld, omdat wij de kookplaat ook maar pas een jaar hebben.. Wij hebben alle apparaaturen van Siemens in de keuken. Ons werd verteld dat wij iets op de kookplaat hadden laten vallen en dat dat buiten hun garantie viel. Wij hebben NIETS op de kookplaat laten vallen. Ze hebben niet eens de moeite genomen om langs te komen!! HELE SLECHTE SERVICE!!!! Als je de foto’s bekijkt kan je makkelijk zien dat het onmogelijk is, dat dit gebeurd met er iets op laten vallen. Ons werd aangeraden om dit via de verzekering te spelen. Nu zitten wij 2 weken zonder kookplaat ik durf ook niet meer hetzelfde kookplaat te kopen. De glas van de kookplaat is niet veilig, zoals jullie ook op de foto’s kunnen zien. Ik had thuis overal glas in de woonkamer!!!!!!! Als dit ons tijdens koken zou overkomen, of zelfs tijdens tv kijken zouden we het glas op ons gezicht kunnen krijgen. Mijn vloertegels en aanrechtblad zijn ook beschadigd hierdoor!! Ik kan helaas niet bewijzen dat ik er niets op heb laten vallen!! Maar stel dat dat het geval zou zijn, dan betekend dit nog dat de glas van de kookplaat niet VEILIG is!!!!! Zo’n veiligheidsglas mag nooit zo uit elkaar gaan spetteren! Net als het glas van de auto, anders zou je met een ongeluk al het glas op je gezicht krijgen!!!!! Zo”n GROOT merk als SIEMENS moet toch vrij coulant en zeer servicegericht zijn??????

383 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

valerius-2
door valerius-2 - Nov 21, 2014 om 14:14
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

[url=http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/kookplaat-ontploft-1/?vHash=c749c73j&cHash=afe198d96c3dbb3c208f78f3a23f3fa0] Klik hier[/urlOm dit ook op vraag en beantwoord te lezen.

valerius-2
door valerius-2 - Nov 21, 2014 om 14:18
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

KLIK HIER OM de vraag bij vraag en beantwoord te zien. Staat daar n.l. ook.

tot15karakters
door tot15karakters - Nov 22, 2014 om 17:21
2189 Antwoorden / 14 Vragen
0

Elk raam van gehard glas kan zo uit elkaar spatten.
Zowel mijn auto als die van de Ikea kookplaat.

Ik heb voor deze gekozen voor mooie model en makkelijk schoonmaken maar het blijft hetzelfde, Siemens of Ikea, iedere glasplaat is zo.....
De autoramen vallen ook in kleine niet scherpe stukjes uit een en barstje of hitte kunnen die veroorzaken, ook als je niet thuis bent na enkele uren....


Als je dit risico niet meer wilt, een van RVS nemen, zowel blank metaal als gelakt is mogelijk maar die kun je zelfs met een hamer rammen, komen deuken in maar verder niet kapot te krijgen.....
U heeft voor glas gekozen en omdat vele iets moois willen moet elk merk wel leveren om geen klanten te verliezen, hoorde dus bij dit soort kookplaten.

testcase
door testcase - Nov 23, 2014 om 13:30
189 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als de glasplaat ouder is dan 6 maanden, is het aan u om te bewijzen dat de glasplaat is gesprongen door een eigen gebrek.

Misschien heeft u een rechtsbijstandsverzekering, ik geef u echter weinig kans.

"Informatie over Gehard Glas
Gehard glas heeft een speciale thermische behandeling ondergaan waardoor het harder is dan gewoon glas. Deze behandeling bestaat uit het verhitten van het glas tot ongeveer 600 graden en het glas dan zeer snel af te koelen, hierdoor ontstaat er een spanning in het glas waardoor dit glas tot wel 5 maal sterker is dan gewoon ongehard glas. Gehard glas valt bij breuk uiteen in duizenden stukjes (denk maar aan b.v. een bushokje) terwijl gewoon glas in scherven uiteen valt en er gevaar is voor letsel."

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer

Ma
Maximaal70 - Jun 26, 2024 om 12:15
Huishouden & energie

Portaal vernieuwt de ene badkamer wel en de andere niet. even oud, even slecht

Wij zien in onze wijk met Portaal sociale huurhuizen dat er rare verschillen worden gemaakt in het vernieuwen van de oude, schimmelige badkamers. Er is een schimmige selectie gaande waar we de vingers niet achter krijgen. Hetzelfde geldt voor de even oude keukens. Mag dat zomaar? 


Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer