db
door dbouwmeester Feb 12, 2005 om 15:55
Elektronica & tv

Satellietontvangst


Uw uitzending over o.a. satelliettuners van afgelopen zaterdag met belangstelling bekeken. Ik zit echter met een probleem waarover ik niets in uw artikel terugvind. Ik heb sinds drie maanden een twin-satelliettuner.


Ik kan dus naar het ene net kijken terwijl ik van een ander net iets opneem. De harde schijf in de tuner kan plm. 25 uur opslaan. Het probleem is echter dat ik de opgenomen items binnen ongeveer veertien dagen moet bekijken. Daarna worden zij op de één of andere manier geblokkeerd. Er komt dan de volgende melding op het stilstaande (zonder geluid) scherm: Geen of gecodeerde uitzending. Afgelopen maandag was het zelfs zo dat ik hetgeen ik de vorige avond had opgenomen niet meer kan bekijken. Ik heb Canaldigitaal gevraagd wat de oplossing voor dit probleem is. Het antwoord was: ga naar uw installateur want wij kunnen niets voor u doen.


De installateur zegt: ik kan niets doen want het probleem ligt bij Canaldigitaal. Zij versleutelen n.l. iedere maand de datum waardoor de blokkade plaats zou vinden.


U ziet, ik word dus van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug. Misschien hebt u al meerdere klachten inzake dit probleem ontvangen en kunt u achterhalen wat nu precies de oorzaak is.


Graag zal ik het antwoord van u vernemen. Bij voorbaat mijn dank.


D. Bouwmeester.

712 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Feb 12, 2005 om 16:42
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo dbouwmeester,


Uit de manier waarop u de vraag stelt begrijp ik dat u deze vraag bij de kassaredaktie kwijt wil. De rubriek vraag & beantwoord is echter een rubriek waar consumenten vragen stellen die weer door andere consumenten worden beantwoord. Uw vraag kunt u dan ook beter stellen via de menu-optie contact, links in het scherm. Daar kunt u aangeven dat het om een reaktie op een uitzending betreft.


m.vr.gr. Freya

gery
door gery - Feb 16, 2005 om 21:39
504 Antwoorden / 8 Vragen
0

In principe download je een programma op je harde schijf (ontvanger) Dit moet je gewoon kunnen terug kijken.
Dat je van de 1 naar de ander wordt gestuurd is raar, ook het antwoord van de installateur is vreemd, want dit heeft absoluut niets te maken met de versleutelingen en veranderingen van Canaldigitaal.

Wat kan je doen:
- Je boekje bekijken of de instellingen goed zijn, qua opnames.

- Terug gaan naar het bedrijf waar je het gekocht hebt.

- De vraag voorleggen bij de leverancier.

vr
door vroegevogel_1 - Feb 16, 2005 om 21:54
59 Antwoorden / 2 Vragen
0

In antwoord op uw schrijven kan ik u melden voor zover mij bekend;


Alle programma's decodeerd of ongecodeerd worden na eventuele decodering middels uw kaart welke u in de ontvanger heeft zitten op een ongecodeerde wijze opgeslagen. Dit houdt in dat u te allen tijde uw opnames kunt bekijken. U heeft zelfs de mogelijkheid om uw twintuner, of eventueel ook een enkelvoudige uitvoering, op uw computer aan te sluiten om alle informatie van de harde schijf te branden op een DVD.


Dus conclusie van Canal Digital is juist.


Even langs de dealer om na te gaan wat er aan instellingen fout staat. U moet namelijk aangeven voordat u een opname start of decoderen noodzakelijk is en via welke poort bij een losse decoder.

db
door dbouwmeester - Apr 10, 2005 om 13:45
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het merk van mijn twintuner is Topfield. Volgens de leverancier de Rolls Roys onder de tuners. Fabrikant en leverancier zeggen dat er op dit moment niets te doen is aan mijn probleem. Er wordt gewerkt aan nieuwe software zodat er automatisch een kopy gemaakt wordt van de opgenomen programma's. Deze osftware is niet te installeren op mijn tuner omdat het moederboard te klein zal zijn.


Mijn leverancier is benieuwd of er een merk tuner is die het probleem wat ik heb niet heeft.


Alvast bedankt voor de moeite.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Na
Nathalie12 - Nov 29, 2023 om 21:59
Geldzaken & recht

Ben je verplicht een bankapp te nemen

De SNSbank is gestopt met het verstrekken van de digipas en nu kan ik alleen bankieren als ik hun app download of een browsercode aanvraag. Het probleem is dat ik vroeger hun app wel op de telefoon had en toen de telefoon ouder was en ik geen nieuwe updates meer kon uitvoeren, de bank berichtte dat vanwege de veiligheid ik niet meer kon bankieren op de telefoon.Je wordt dus gedwongen om een nieuwe ... Lees meer

be
benedictus57 - Dec 1, 2023 om 20:13
Geldzaken & recht

Woekerpolis akkoord; wat moet je doen als je niet bent aangesloten bij de partij

bij het akkoord tussen de 5 partijen en ASR en Aegon is ook afgesproken dat men gecompenseerd wordt ook al ben je niet aangesloten bij 1 van de 5 partijen en als je nog geen compensatie hebt gehad. hoe kom ik erachter of ik recht heb op compensatie? ik heb een woekerpolis gehad en na de looptijd heb ik wel gevraagd of ik in aanmerking kwam maar Aegon schreef dat ik nergens recht op had.
waar ... Lees meer

mr
mrsmary - Dec 1, 2023 om 14:50
Winkels & webshops

Mijndrogist.nl levert niet en niet bereikbaar

24 november bestelling gedaan. Track and trace gekregen met levering van DHL. Mail gekregen dat zending niet werd uitgeleverd ivm beschading vd verpakking. Daarna is het stil. Mijndrogist reageert niet op contact formulier die op de website staat en ook nog geen reactie op email naar klantenservice. Het telefoonnummer is niet meer in gebruik.
Meer mensen met problemen met Mijndrogist.nl ? Lees meer