ma
door marnix1 Mar 25, 2013 om 11:37
Elektronica & tv

Storing scartkabel

Mijn tv werkt storingsvrij op een scartkabel van 1,20 meter , recentelijk heb ik de tv verplaatst en gebruik ik een kabel van 5 meter. nu stoort het beeld een beetje. Kan dat aan de lengte liggen van de kabel? Zou een duurdere kabel minder gevoelig zijn?

2247 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 25, 2013 om 11:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je het zo stelt dan lijkt de kabel inderdaad de oorzaak te zijn. Duurdere en speciaal afgeschermde kabels zijn natuurlijk minder gevoelig. Het valt te proberen. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een andere aansluiting i.p.v. scart, als je die mogelijkheid hebt.

ve
door verwijderd - Mar 25, 2013 om 11:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo marnix1,

Daar kunnen verschillende oorzaken van zijn en de lengte van de scartkabel is daar één van. Maar dat gezegd hebbende, zou een goede scartkabel van 5 meter geen probleem mogen zijn.

De eerste vraag is dan, betreft het een scartkabel die volledig 'bedraad' is? Zijn alle 21 pennetjes aanwezig? En is het een erg dunne kabel of juist een stugge, dikke kabel? Ook dekwaliteit van de connector (pennetjes) is van invloed.

En wat de kwaliteit van scartkabels betreft, je hoeft geen 'Monster' kabel van +€250 aan te schaffen, maar voor een goede kabel van 5 meter ben je, schat ik, wel een paar tientjes kwijt. Bij een dergelijke lengte kabel zou ik de goedkope kabels (< €10) toch links laten liggen.

m.vr.gr. Freya

ve
door verwijderd - Mar 25, 2013 om 11:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Overigens, als de TV beschikt over meerdere scartaansluitingen, probeer dan eens een andere scartaansluiting. De verschillende scartaansluitingen op een TV zijn meestal niet identiek aan elkaar.
Op scart 1 zit b.v. 'composiet video' en 's-video' en op scart 2 zit b.v. 'composiet video' en 'RGB'. Welk videosignaal het beste beeld geeft, hangt af van de mogelijkheden van de TV en het apparaat dat je erop aansluit (videorecorder, dvd-recorder, decoder, enz.)

Freya

ve
door verwijderd - Mar 26, 2013 om 10:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank voor de reacties, het moet via scart, een andere mogelijkheid is er niet. Ik heb ook ff een andere ingang op de tv geprobeerd ,zelfs ook nog even mijn korte kabel op de andere ingang van de tv.
Maar het blijft tobben met dat lange snoer. Was inderdaad erg goedkoop ,dat dan weer wel.
misschien toch maar een duurder snoer halen.

ve
door verwijderd - Mar 27, 2013 om 18:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik gebruik al twintig jaar dezelfde scartkabel. hij kostte toen dertig gulden .nooit last gehad van storingen.hij doet het nog steeds.

ve
door verwijderd - Mar 27, 2013 om 18:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@luxenburg,

Dat is dan heel fijn voor jou. ;-)

ve
door verwijderd - Mar 27, 2013 om 19:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Probeer eens een signaalversterker. Gebruik ik al jaren wegens meerdere tv's en lange kabels. Bij voorkeur eentje waarop je zelf de signaalsterkte kunt regelen.

vr.gr.

ve
door verwijderd - Mar 27, 2013 om 19:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

luxenburg schreef op woensdag 27 mrt 2013, 18:18: ik gebruik al twintig jaar dezelfde scartkabel. hij kostte toen dertig gulden .nooit last gehad van storingen.hij doet het nog steeds.


Mag TS die komen afhalen? Dan is zijn probleem opgelost.

ve
door verwijderd - Mar 27, 2013 om 20:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

jorisw schreef op woensdag 27 mrt 2013, 19:31:
luxenburg schreef op woensdag 27 mrt 2013, 18:18: ik gebruik al twintig jaar dezelfde scartkabel. hij kostte toen dertig gulden .nooit last gehad van storingen.hij doet het nog steeds.


Mag TS die komen afhalen? Dan is zijn probleem opgelost.

Moet die kabel wel 5 meter lang zijn, anders heeft TS er nog niets aan.....

Freya

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer